Uutiset

Autot

Karkeat tienpinnat kuluttavat renkaita – Ratsaa renkaasi kesälomareissulle

Alkukesän karkeat tienpinnat ovat saattaneet syödä autonrenkaat yllättävän huonoon kuntoon. Joka neljännellä autoilijalla kesärenkaiden urasyvyydet poikkeavat syksyisin toisistaan vähintään kaksi milliä. Mikäli renkaiden kuntoerot pääsevät kasvamaan tätä suuremmiksi, paremmat renkaat on syytä pitää takana.

Autoilijat tiedostavat vesiliirtovaaran

Autonrengasliiton kuluttajakyselyn mukaan autoilijat tiedostavat hyvin kuluneisiin kesärenkaisiin liittyvän vesiliirtoriskin. Autoilijoita pyydettiin tutkimuksessa nimeämään huonoihin kesärenkaisiin liittyvät keskeiset riskit. Vesiliirtovaaran mainitsi peräti 85 prosenttia vastaajista. Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että lähes puolet vastaajista kuluttivat renkaansa loppuun eli lain minimitasolle, ennen kuin hankkivat uudet renkaat.

Tutkimus toteutettiin YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa toukokuussa 2018. Tutkimukseen osallistui 1 090 taloudessaan rengasasioista vastaavaa suomalaisautoilijaa.

Autonrengasliitolle tunnustus rengasvalistuksesta

Liikenneturvan tiedotusalan neuvottelukunta on myöntänyt Autonrengasliitolle vuoden 2018 tiedotuspalkinnon. Liitto on aktiivisesti ja onnistuneesti kampanjoinut ja viestinyt renkaiden kunnon merkityksestä liikenneturvallisuudelle. Rengasratsioiden yhteydessä liitto kerää renkaiden kunnosta dataa, jota se jakaa median käyttöön.

”Ratsaa renkaasi ajoissa. Tällä kehotuksella Autonrengasliitto yhteistyössä poliisin ja Liikenneturvan kanssa on kiinnittänyt pitkäjänteisesti huomiota paitsi renkaiden urasyvyyteen, myös rengaspaineisiin ja niiden säännöllisen tarkastamisen tärkeyteen”, neuvottelukunnan puheenjohtaja Eila Parviainen perustelee tunnustusta.

Liikenneturvan tiedotusalan neuvottelukunnan tiedotuspalkinto myönnetään vuosittain viestinnälliselle teolle, jonka tavoitteena on liikenneturvallisuuden lisääminen tai toimiminen muutoin liikenteen hyväksi siten, että liikenneilmapiiri tai liikennekäyttäytyminen paranevat.

Rengasratsia 10.–14.9.2018

Ensi syksyn Rengasratsia-kampanjassa rengasratsioita järjestetään jälleen laajasti eri puolilla maata. Tavoitteena on tarkastaa tien päällä noin 10 000 rengassarjaa 40–50 paikkakunnalla 10.–14.9.2018. Syksyllä 1997 käynnistetyn seurannan aikana renkaiden syyskuntoa on tutkittu kaikkiaan lähes 200 000 henkilö- ja pakettiautosta.

Lue seuraavaksi