Uutiset

Autot

Kamux hyppäsi hyötyautomaailmaan

Suomalaiseen ajoneuvokauppaan uusia tuulia 22 autoliikkeen ja tavanomaisesta poikkeavan palvelukonseptin voimin tuonut Kamux haluaa ottaa osansa markkinoista myös hyötyajoneuvomyynnin saralla. Vantaan Veromiehen toimipisteen yhteyteen on avattu yhtiön ensimmäinen hyötyajoneuvokeskus, joka palvelee asiakaskuntaa laajan valikoiman ja kolmen osaavan automyyjän voimin.

”Kasvuhaluisena yrityksenä haluamme tuoda asiakkaidemme ulottuville uusia palvelumuotoja ja kokemuksemme perusteella markkinoilla on ollut selvästikin kysyntää ja tarvetta kattavalla tarjonnalla varustetulle hyötyajoneuvokeskukselle”, linjaa hyötyajoneuvomyynnistä vastaava Jani Saarinen Vantaalla.

Lokakuussa avatussa toimipisteessä on tällä hetkellä noin viitisenkymmentä vaihtoautoa, joiden joukko koostuu niin tonniluokan peruspakettiautoista, pikkubusseista, avolava-ajokeista kuin kevytkuorma-autoistakin. Saarisen mukaan niin ajoneuvojen määrää kuin kirjoakin kasvatetaan vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

”Laajalla ja kattavalla vaihtoautojen tarjonnalla on selvästi kysyntää kasvattava vaikutus ja tavoitteena meillä on nostaa toimipisteen vaihtoautokanta lähemmäs sataa yksikköä”, valottaa Saarinen lähitulevaisuudesta.

Saarisen mukaan hyötyajoneuvokeskuksen tarjonnan pääpaino on yksinkertaisissa ja moneen tarpeeseen soveltuvissa peruspakettiautoissa, joille tuntuu olevan kysyntää tällä hetkellä. Toisaalta valikoimassa halutaan pitää myös kapeamman asiakaskunnan tarpeisiin vastaavia erikoisratkaisuja.

”Vahvuutenamme on juuri valikoiman laajuus. Kokemuksemme mukaan peruspakettiautoa etsivä asiakas saattaa päätyä täysin toisenlaiseen ratkaisuun sellaisen nähtyään”, muistuttaa aluepäällikkö Ismo Kiviniemi, jonka mukaan olemassa olevan kumppanuusverkoston avulla onnistuu autojen varustaminen asiakkaan tarpeita vastaavaksi esimerkiksi vaneroinnilla, kalustuksella tai nostimella.

Kiviniemen mukaan Vantaalle avattu hyötyajoneuvokeskus palvelee yhtä lailla niin paikallista kuin maanlaajuistakin asiakaskuntaa. Kokemusten perusteella Vantaan toimipisteen vahvimmaksi markkina-alueeksi on muodostumassa eteläinen Suomi Kotka-Hämeenlinna-Tammisaari-linjan alapuolella.

”Karkeasti arvioiden alle 100 kilometrin säteeltä asiakkaat saapuvat paikan päälle katsomaan autoja. Kauempana olevat asiakkaat ovat yhteydessä paikalliseen Kamux-liikkeeseen tai ottavat meihin yhteyttä puhelimitse. Halutessaan asiakkaat saavat autonsa suoraan omalle kotiovelleen”, kertoo Saarinen Kamuxin lanseeraamasta toimintamallista.

”Haluamme ensin kasvattaa vaihtoautokannan kokoa nykyistä suuremmalle tasolle, jotta asiakkaiden ulottuville saadaan kattava valikoima kalustoa. Toki meillä on olemassa suunnitelmia hyötyajoneuvotoiminnan laajentamisesta myös muille, kooltaan suuremmille paikkakunnille”, valottaa Ismo Kiviniemi Kamuxin tulevaisuudesta.

”Mitä suurempi on vaihtoautotarjonta, sitä matalampi on kynnys lähteä tarjontaa katsomaan”, tietää Vantaan Hyötyajoneuvokeskuksen toimintaa vetävä Jani Saarinen (oik.) yhdessä myyjien Aku Lehtosen (vas.) ja Simo Blomin kanssa. ”Haluamme tehdä asiat pikkuisen muita paremmin”, toteavat hyötyajoneuvomyyjät yhdessä.

Lue seuraavaksi