Uutiset

Autot

K&K Kivinen maahantuo ja myy Bison-peräkärryt

Kari ja Karo Kivinen esittelevät uutta Bison-umpikärryä, joka on laadukas ja edullinen kärry sekä työ- että harrastuskäyttöön. Kärryä saa sekä jarruttomana että jarrullisena ja ylös ja alas aukeavalla takaluukulla tai pariovilla.

 

K&K Kivinen Oy on vuonna 1993 perustettu perheyritys, jota pyörittävät Kari Kivinen ja hänen poikansa Karo Kivinen. Heidän lisäkseen yritys työllistää 2-3 työntekijää sesongista riippuen. K&K Kivinen Oy:n 600 neliön toimitilat sijaitsevat Tuusulassa Sulan teollisuusalueella Valimontie 1:ssä 3 500 neliön tontilla. Toimitilojen yhteydessä on myös noin 100 neliön huoltotilat, joissa tehdään matkailuajoneuvojen varustelut ja pienemmät huolto- sekä korjaustyöt. Yleisimmät varaosat ja tarvikkeet löytyvät suoraan varastosta.

Peräkärryjä Kari Kivinen on myynyt yli 30 vuotta, mutta aluksi eri yrityksessä. Bison-peräkärryjä Kiviset ovat myyneet 90-luvun alkupuolelta myynnin kasvaessa vuosi vuodelta. Tänä päivänä he myyvät noin 250 peräkärryä vuodessa. Pääasiassa Kivisten asiakaskunta on Uudeltamaalta, mutta periaatteessa koko Suomi on markkina-alueena. Kalliimpia heidän myymiään trailereita ja lavetteja löytyykin niin kaukaa kuin Utsjoelta ja Ahvenanmaalta.

K&K Kivinen Oy:n varastossa on jatkuvasti noin 50 peräkärryä, joista suurin osa on niin sanottuja volyymimalleja (puolenkymmentä), joita menee eniten. Bison-mallistoon kuuluvat jarruttomat ja jarrulliset lavakärryt, auto- ja venetrailerit, lavettivaunut, umpikärryt, mönkijöiden monitoimiperäkärryt ja rekisteröimättömät rantatrailerit. Erikoisemmat mallit ovat tilaustavaraa, jolloin toimitus kestää suunnillen pari viikkoa. Tällöin asiakas saa tarvittaessa Kivisiltä lainakärryn siksi kunnes tilattu peräkärry saapuu perille. K&K Kivinen Oy myös vuokraa peräkärryjä, jos joku ei sellaista halua omaksi ostaa tai käyttö on niin vähäistä.

Bison-peräkärryjen lisäksi K&K Kivinen Oy myy Hobby-, Kabe-, Fendt-matkailuvaunuja ja -autoja ja Poksi-matkailuvaunuja sekä näihin liittyviä varusteita ja tarvikkeita.

 

Bison-peräkärryt

Bison on K&K Kivisen oma vahva ja laadukas perävaunumerkki. Bison-peräkärryt valmistetaan Tartossa sijaitsevassa tehtaassa, josta lähtee vuosittain maailmalle noin 5000 peräkärryä, mikä pitää sisällään noin 50 eri mallia.

Bison-peräkärryjen valmistusmateriaali on vahvaa sinkittyä terästä, koska sinkkipinnoite kestää käytössä syntyvän mekaanisen rasituksen sekä siitä syntyvät naarmut ja kolhut ruostumatta. Myös Bison-kärryjen takavalot, rekisterikilpi ja heijastimet ovat suojassa kolhuilta tukevan U-kotelon sisällä. Kärryjen rungot on tehty hitsaamalla umpipalkista, jousitusvaihtoehdot ovat lehtijouset tai kumivääntöjouset ja kärryjä saa sekä jarruilla että ilman.

Peräkärryjen kuomut valmistetaan tyhjiömuovaamalla iskunkestävästä HD-PE muovista, jonka käyttölämpötila on -40 °C – +70 °C. Nämä uuden sukupolven kuomut ovat siitä hyviä, että ne eivät enää halkea pakkasessa niinkuin vanhemmat kuomut, vaan joustavat ja kestävät koviakin lumikuormia ja kolhuja. Kuomuja löytyy peräkärryjen koon mukaan ja niiden mukana tulee aina asennuksessa tarvittavat varusteet. Kuomujen menekki kasvaa aina talven tullessa ja suurin osa asiakkaista hankkii kuomun viimeistään vuoden kuluessa peräkärryn hankinnasta.

 

www.kkkivinen.fi

 

Miika Nyrö

 

 

 

Lue seuraavaksi