Uutiset

Autot

Kaksoispohja teräskuorissa

Keminmaalla toimiva, Lasse Orajärven luotsaama Cm-Autocaravan Oy on ollut laadukkaiden saksalaisten La Strada-matkailuautojen maahantuoja ja jälleenmyyjä Suomessa vuodesta 2003 alkaen. La Strada Avanti -matkailuautot ovat niitä harvoja kaksoispohjalla olevia ”teräskuorisia” retkeilyauton näköisiä matkailuautoja, joita voidaan käyttää myös talvella.

Sisäänkäynnin kohdalla on hyödynnetty kaksoispohjaa tekemällä usein kaivattua säilytystilaa lattian alle. Sähkötoiminen 400 mm leveä askelma helpottaa sisään- ja ulosmenoa.

Oleskelutilan pöydän ympäriltä löytyvät hyvät tilat neljälle hengelle kääntämällä etuistuimet ympäri.

Avantin asunto-osassa on tyylikkäät ja laadukkaat Exclusive calvados -kalustus, lattiamatot, kangasverhoiltu liukusäädöllä ja kallistuvalla selkänojalla oleva matkustajien istuin, joka takaa matkustajille miellyttävän matkanteon.

Osittain sivuliukuoven takaa löytyy keittiökompleksi, johon kuuluvat lasikannella varustetut kolmiliekkinen kaasuliesi ja pesuallas, joiden alla olevissa lukittavissa vetolaatikoissa ja yläpuolella olevissa rulokaapeissa on säilytystilaa ruokatarvikkeille ja välineille. Myös 80-litran Dometic-jääkaappi pakastelokerolla on keittiötason oikealla puolella.

Makuutilan vuoteiden alla oleva tila on hyödynnetty sijoittamalla sinne reilunkokoisia säilytyslaatikoita ja tankovaatekaappi.

Pesuhuone on selkeä ja siellä on kaikki oleellinen, wc-istuin, lavuaari, kaappi, peili, ikkuna, kattoikkuna ja suihku.

Avanti EB:n takatilaan mahtuu tavaraa mukavasti, nostamalla vuoteen yläpää ylös saadaan tarvittaessa korkeuttakin lisää tavaratilaan. Tavaratilan keskellä on tilaa myös pidemmille matkatavaroille, kuten esimerkiksi suksille. Tavaratilassa oikealla puolella olevan luukun takaa löytyy kaksi 11 kg:n kaasupulloa ulosvetoalustalla ja vasemmalta puolelta löytyvät akku sekä sähkökeskus.

Miika Nyrö

Merilapin Caravan-Huolto on Pohjois-Suomen ainoa merkkiriippumaton matkailuajoneuvojen huoltokorjaamo, joka toimii yhteistyössä useiden ajoneuvovalmistajien ja maahantuojien kanssa sekä toimii myös vakuutusyhtiöiden kolarikorjaamona ja vahinkotarkastajana. Merilapin Caravan-Huolto on toiminut jo 13 vuotta ja yrityksen perustajalla Juha Kinnusella on kokemusta alalta liki 30 vuotta. Yritys myy, asentaa, huoltaa ja takuukorjaa kaikkia tunnettuja matkailuajoneuvoja ja niihin liittyviä tuotemerkkejä. Lisäksi yritys tekee ammattitaidolla matkailuajoneuvojen vuosihuollot, tiiveystarkastukset sekä asentaa lisävarusteet, toimittaa varaosat, tekee muutostöitä sekä kolari- ja kosteusvauriokorjauksia.

Sami Köykkä toimii huoltomiehenä Merilapin Caravan-huollossa, joka tekee myös CM-Autocaravanin myymien matkailuajoneuvojen huollot ja korjaukset sujuvasti ja nopeasti, koska se sijaitsee vain kivenheiton päässä myyntipisteestä.

Lue seuraavaksi