Uutiset

Autot

Kaikki lataukset yhdellä laskulla vakiohinnalla

Mercedes me Charge tekee pistokehybridin ja täyssähköauton lataamisesta helppoa ja taloudellisesti turvattua. Käyttämällä Mercedes me Charge-palvelua Mercedes-Benz-asiakas välttyy yllättäviltä ja usein varsin hinnakkailta roaming-laskuilta ja lataa autoaan kätevästi yhden asiakkuuden taktiikalla.

Yhden asiakkuuden taktiikka

Nyt uuden Mercedes-Benzin ladattavan hybridin tai Mercedes-EQ-täyssähköauton tilaavat asiakkaat kuuluvat automaattisesti energiakulultaan vakiohintaisen Mercedes me Charge-palvelun piiriin. Poikkeuksen muodostaa Mercedes-EQ EQS, jossa lisäksi ensimmäisen vuoden lataukset Ionity-asemilla ovat ilmaisia. Asioidessaan Rechargen, K-Latauksen, Virran tai Ionityn asemalla asiakas hyödyntää Mercedes me Charge -edut aloittamalla latauksen joko auton MBUX-järjestelmän kautta, auton mukana toimitettavalla RFID-tunnisteella tai Mercedes me-mobiilisovelluksella. Lisäksi EQE- ja EQS-mallien latauksen aktivointi Ionity-asemilla tapahtuu automaattisesti Plug&Charge-toiminnolla.

Kiinteästi hinnoiteltu latausenergia vakiona 12 kk ajan

Mercedes me Charge-palvelu edellyttää asiakkaan rekisteröitymistä palvelun piiriin. Vakiohintainen, operaattorista riippumaton, energian hinta on asiakkaan käytettävissä rekisteröitymisestä 12 kk ajan. Sen jälkeen asiakas voi halutessaan ostaa edullisella kuukausihinnalla jatkoa kiinteään energian hinnoitteluun. Mikäli asiakas päättää olla hankkimatta kiinteähintaista palvelupakettia, Mercedes me Charge-palvelu jatkuu operaattorikohtaisella vaihtuvalla hinnoittelulla.

Jo liikenteessä oleviin Mercedes-EQ-täyssähköautoihin on mahdollista ostaa edullinen Mercedes me Charge-hinnoittelupaketti 4.90 € tai 17.90 € kuukausihinnalla asiakkaan lataustarpeen mukaan.

Kaksi eri hinnoittelumallia

Mercedes-me Charge kiinteä hinnoittelu riippuu lataustehosta ja on aina aikaperusteinen. AC-vaihtovirtalataus on teholtaan maksimissaan 22 kW, autosta riippuen. DC-tasavirtalataus kattaa kaikki lataustehot tästä ylöspäin, aina Mercedes-EQ EQS:n kyseessä ollen, 200 kW:iin saakka.  

Mercedes me Charge sisältää kaksi eri hinnoittelupakettia, sähköauton tyypistä riippuen.

Mercedes-EQ-täyssähköautot: energian hinta AC-latauksessa 0.05 € / minuutti ja DC-latauksessa 0.23 € / minuutti sekä Ionity-suurteholataus 0.30 €/minuutti.

Mercedes-Benzin ladattavat hybridit: energian hinta AC-latauksessa 0.06 € / minuutti ja DC-latauksessa 0.26 € / minuutti sekä Ionity-suurteholataus 0.35 €/minuutti.

Esimerkkinä voidaan laskea Mercedes-EQ EQE:n lataaminen suurteholatauspisteellä ja 140 kW:n keskiteholla ja 0.23 € minuuttihinnalla. Kilowattitunnin hinnaksi muodostuu 0,10 € ja 100 km ajomatka 18 kWh / 100 km keskikulutuksella maksaa asiakkaalle Mercedes me Charge-palvelua käytettäessä 1.80 €. Edullinen hinta on helposti mahdollista Mercedes-EQ- ja Mercedes-Benz-autoilla, joissa DC-latauksessa tunnetusti on korkea latauksen keskiteho, myös talvella.

Esimerkkinä lataushybridistä voidaan käyttää C-sarjaa varustettuna 55 kW:n DC-latauksella. Ladattaessa 50 kW keskiteholla ja 0.26 € minuuttihinnalla, kilowattitunnin hinta on 0.32 € / kWh. Sadan kilometrin ajo sähköllä maksaa 18 kWh / 100 km keskikulutuksella maksaa 5.80 €.

Yli 300 000 latauspistettä Euroopassa yhdellä sopimuksella

Mercedes me Charge palvelu on erityisen kätevä ulkomaan matkoilla. Euroopan laajuisesti käytettävissä on yhteensä 300 000 latauspisteen verkosto. Keski-Euroopassa valtioiden rajat ylitetään lähes huomaamatta ja samalla operaattoreiden kirjo vaihtuu tiuhaa tahtia. Mercedes me Charge helpottaa matkan tekoa, sillä kaikki palvelun piirissä olevat sadat operaattorit ovat käytettävissä yhdellä sopimuksella. Lataushinnat ovat palvelua käytettäessä edullisia kaikkialla, mutta vaihtuvat maakohtaisesti.

Lue seuraavaksi