Uutiset

Autot

K-Auto jatkoi kasvu-uralla vuonna 2018

K-Auton maahantuomien autojen rekisteröinnit olivat vuonna 2018 yhteensä 25 056 autoa, yhteenlasketun markkinaosuuden ollessa 18,0 %.

Volkswagen Hyötyautot teki jälleen – jo kolmantena vuotena peräkkäin – uuden myyntiennätyksen, kun sen automalleja rekisteröitiin Suomessa eri ajoneuvoluokissa yhteensä huikeat 4 731 kappaletta. Volkswagen oli pakettiautojen selkeä markkinajohtaja 3 772 kappaleella ja 24,3 % markkinaosuudella. Suomen suosituin pakettiautomalli oli Volkswagen Transporter 2 484 kappaleella ja 16,0 % markkinaosuudella. Peräti 44,5 % Transportereista ja 41,5 % kaikista Suomessa rekisteröidyistä Volkswagen-pakettiautoista oli 4MOTION-nelivetomalleja. Nelivedon suosiosta kertoo myös se, että Volkswagen Transporter -pakettiauto oli Suomen kolmanneksi ostetuin nelivetoinen automalli.

”Vuosi 2018 oli meille kokonaisuudessaan erittäin hyvä. Volkswagen oli sekä pakettiautojen että nelivetoisten pakettiautojen markkinajohtaja Suomessa. Monipuolinen mallistomme ja verkostomme tarjoamat palvelut vastaavat erinomaisesti laajan asiakaskuntamme tarpeisiin. Erityisesti iloitsemme uuden Volkswagen Crafterin menestyksestä, sillä Crafter-malliston rekisteröinnit kasvoivat kaikkiaan yli 60 %”, kertoo Juha-Pekka Sihvonen, Volkswagen Hyötyautojen johtaja.

MAN-kuorma-autot saavuttivat kilpailijakentässään (kuorma-autot yli 7,5t) neljännen sijan ja 4,2 prosentin markkinaosuuden 130 kappaleen rekisteröinnillä, kasvun ollessa 16,1 %. Kaiken kaikkiaan MAN-hyötyajoneuvoja rekisteröitiin 165 kpl ja kasvua kirjattiin 46 %.

”MANille vuosi 2018 oli jälleen kasvun vuosi niin perinteisessä kuorma-automarkkinassa kuin kokonaisrekisteröintienkin osalta. Mallistomme täydentyi TGE-mallisarjalla (paketti- ja kevyt kuorma-automallisto), jonka toimitukset käynnistyivät vuoden toisella neljänneksellä”, kertoo MANin johtaja Olli Ronkainen. ”Uuteen vuoteen starttaamme entistä suoraviivaisemmalla toimintamallilla, jossa vastaamme koko maan MAN-myynnistä K-Auton omalla myyntiorganisaatiolla”, Ronkainen jatkaa.

Lähde: Trafi ja Autoalan tiedotuskeskus

Lue seuraavaksi