Uutiset

Autot

Jos muualla ei onnistu – Sorsa tekee

Verhoomo Sorsa on varmasti tuttu nimi jokaiselle autojen varustelun kanssa toimivalle maassamme, sillä yli 30 vuotta alalla toiminut yritys on tullut tutuksi verhoilujen, asennustöiden, pikkubussien ja jatko-ohjaamoajoneuvon luottovalmistajana. Yrityksen vahvuutena on monipuolisuuden ja idearikkauden yhdistäminen suuriin, kustannustehokkuutta tuoviin tuotantomääriin.

Helsingissä, Lempäälässä sekä Hangossa toimivassa Verhoomo Sorsassa tiedetään, että nykyaikaisessa, nopeasti muuttuvassa liikemaailmassa tulee yrityksellä olla useita eri tukijalkoja. Sorsan toiminnassa tämä näkyy niin toimintana kaikkien automerkkien parissa kuin laajana tuotevalikoimana. Yritys on merkittävä tekijä maamme matkailuajoneuvopuolella, Sorsa-pikkubussit ovat tunnettuja laadukkuudestaan ja näiden lisäksi yritystä työllistävät runsaasti hyvin yksilölliset erikoisautot, joita rakennetaan esimerkiksi energia-, eläinlääkintä- ja vaikkapa media-alan käyttöön. Lisäksi Sorsa tuo maahan useita erityyppisiä alan ammattituotteita.

Merkittävää on myös huoltoautokalusteiden asennus, josta Sorsalla on erittäin pitkä kokemus. Palvelujen tason kruunaa laaja oman tuotannon osuus, johon kuuluu esimerkiksi osaava ja innovatiivinen oma metalliosasto, jonka kautta asiakkaan ajoneuvoon saadaan kustannustehokkaasti vaikkapa valotelineitä, kylkiputkia tai pohjapanssareita. Toimiviksi viilatut tuotantotavat mahdollistavatkin hyvin nopeat läpikulkuajat ja Sorsa pystyy hoitamaan kokemuksella vaikkapa kymmenien autojen fleet-tilaukset.

Matkailuautoja kokemuksella

M1-luokan matkailuajoneuvot ovat maassamme kasvava ala ja niitä käytetään niin työtehtävissä kuin vapaa-ajan harrastusten parissa. Luokkaan kuuluu esimerkiksi mittausautoja, miehistönkuljetusautoja sekä huoltoautoja. Sorsa valmistaa vuodessa yli 130 tämän luokan ajoneuvoa ja omaa luokkaansa olevat lukemat selittyvät vahvalla panostuksella tuotesuunnitteluun. ”Olemme olleet aina valmiita sijoittamaan muottien valmistamiseen jokaisen automallin vaatimalla tavalla. Tämä tarkoittaa sekä ajallisesti että taloudellisesti merkittävää panostusta, mutta tämän kautta voimme valmistaa huippuluokan matkailuautoja tehokkaasti ja ennen kaikkea taloudellisesti järkevästi”, kertoo Verhoomo Sorsan toimitusjohtaja Ilari Salonen. ”Tehokkuus ja isot volyymit eivät kuitenkaan poista yksilöllisyyttä, sillä pystymme räätälöimään ajoneuvot tarkasti vaadittavien työtehtävien tai harrastusvaatimusten mukaisesti”, markkinointipäällikkö Juha Siltala lisää.

Erikoisajoneuvot ammattitaidolla

Moni erikoisajoneuvoa tarvitseva on oppinut luottamaan Verhoomo Sorsan asiantuntemukseen ja vuodessa yritys valmistaa yli sata hyvinkin yksilöllistä ajoneuvoa. Pelastusalan ajoneuvot ja kylmäkuljetusautot ovat yritykselle tuttua kauraa kuten myös erikoisemmat ajoneuvot, esimerkkinä vaikkapa televisioyhtiöiden tuotantoautot. ”Meillä jokainen työ otettaan mieluisana haasteena vastaan ja kokemuksemme tuoma tieto eri toimialoista antaa meille varmuuden tarjota asiakkaalle parhaiten toimiva ratkaisu. Kaikki tähtää asiakkaan oman toiminnan optimointiin siten, että hän voi suoriutua omista työtehtävistään mahdollisimman tehokkaasti”, kertoo Siltala.

Haasteellisista tehtävistä suoriutuminen vaatii tietenkin erikoisosaamista ja Sorsalla työskenteleekin hyvin monipuolinen, lähes 50 henkilön ammattikunta. ”Henkilökunnassamme on niin perusasentajia, metallimiehiä, puuseppiä, autosähköasentajia kuin lasikuitualan erikoisosaajia. Tätä kautta saamme hoidettua kerralla vaikkapa vaneroinnit ja kylmäautojen tai nostimilla varustettujen ajoneuvojen yksilöllisen räätälöinnin”, kertoo Siltala. Tarvittaessa käytetään hyväksi myös osaavaa ja hyvin toimivaa alinhankintaverkostoa.

Kehityksessä mukana

Salonen ja Siltala korostavat että, ajoneuvovarustelun maailmassa mukana pysyminen vaatii alan teknisten kehitysaskelien tarkkaa seuraamista ja samalla täytyy soveltaa teoriat käytäntöön yhä tarkemmiksi muuttuvien lakipykälien suomissa rajoissa. ”Halu kasvaa on yritysmaailmassa mielestäni olemassaolon perusedellytys. Kasvun saavuttaminen vaatii rohkeita sijoituksia ja valmiutta panostaa uusiin toimintatapoihin sekä tekniikoihin”, tiivistää Salonen. ”Asiakkaiden vaatimustaso on noussut, sillä he kohtaavat omissa työtehtävissään yhä suurempia laadullisia sekä aikataulullisia haasteita ja meidän varustelijana tulee ottaa vastuuta ja auttaa heitä pitkänäköisen elinkaariajattelun kautta”, päättää Salonen.

Lue seuraavaksi