Uutiset

Autot

Järjestyksessään 6000. Carsport Design -tilataksi kurvaa Mikkeliin

Ylöjärveläisen Carsport Designin 6000. tilataksi – Volkswagen Crafter GL V.I.P. – luovutettiin tiistaina 13.11.2018 klo 11 mikkeliläiselle Jukka Myyryläiselle. Myyryläinen aloitti taksiyrittäjänä vuonna 1994 ja hän ajaa pääasiassa esteettömiä kuljetuksia sekä tilausajoja. Auto on hänelle seitsemäs peräkkäinen Volkswagen ja Carsport. Niillä hän on ajanut yli kaksi miljoonaa kilometriä. 

Taksiyrittäjä Jukka Myyryläinen, K Auto Oy:n conversion manager Aki Hyvönen ja  toimitusjohtaja  Ari Jonasson, Carsport Design.

Tilataksien suosio alkoi kasvaa Suomessa 1990-luvun laman aikana, jolloin kyytien vähentyessä syntyi idea ajaa samalla monikäyttöisellä autolla kaikki tarjolla olevat ajot. Nopeasti muunneltava sisustus paransi taksien taloudellisia toimintaedellytyksiä. Nykyään lähes joka kolmas taksi on tilataksi.

Taksialan vapautumisen yhteydessä 1.7.2018 esteettömät- ja koululaistilataksit saivat täyden autoverottomuuden ja uudistus on kasvattanut Carsport Designin tilausmääriä ja tuotantoa. 40 henkeä työllistävä perheyritys toimittaa tänä vuonna kaikkien aikojen ennätyksen, noin 420 yksilöllistä tila-autoa. Tuotannosta valmistuu siis noin kaksi autoa päivässä. Yhtiö toimittaa Volkswagen-, Mercedes-Benz- ja Ford-tila-autoja pääasiassa Suomeen ja Ruotsiin

Lue seuraavaksi