Uutiset

Autot

Iveco iskee – mallisto ja verkosto huippukunnossa

Iveco on viime vuosina panostanut voimakkaasti mallistonsa kattavuuteen ja nyt työ tuottaa tulosta. Tarjolla on monipuolinen valikoima ajoneuvoja kovaan työkäyttöön kolmen tonnin jakeluautoista aina raskaimpiin vetureihin ja tarjontaa täydentävät onnistuneesti pikkubussit sekä matkailuautot. Iveco on samanaikaisesti mallistonsa uudistamisen kanssa viilannut myös verkostonsa kuntoon ja myynti- sekä huoltoverkosto ovat maassamme nyt hyvin kattavia. Kokonaispalveluiden onnistumisen takaavat vielä Iveco Capital -rahoitusratkaisut, leasing-tarjonta sekä Iveco Elements -huolenpito-ohjelmat.

Iveco Daily -malliston vahvuutena on aina ollut muunneltavuus ja tarkka räätälöinti tiettyjä työtehtäviä varten. Tästä osoituksena toimivat esimerkiksi avolavamalliston erikoisratkaisut energiayhtiöille sekä yksilölliset umpikoriratkaisut. Miltei kaikissa tapauksissa on myös mahdollista valita tehtaan oman luotettavan paketin tai kotimaisten korinrakentajien laadukkaiden vaihtoehtojen välillä. Ivecon ammattitaitoinen myyntihenkilökunta osaakin neuvoa jokaiselle asiakkaalle juuri hänen tilanteeseen sopivan ratkaisun.

Automaatit ja nelivedot suosittuja

Iveco Finlandin tuotepäällikkö Raimo Haavikko kertoo merkin myynnin olevan vahvassa kasvusuunnassa. ”Menestys on syntynyt monista tekijöistä. Malliston monipuolisuus sekä räätälöintimahdollisuudet yhdistettynä kattavaan jälkimarkkinointiin sekä palveluratkaisuihin ovat aikaansaaneet kysynnän kasvun. Myyntiluvut ovat kasvaneet tasaisesti kautta malliston ja erityishuomiota täytyy laittaa automaattiversioiden suosioon, sillä jo noin 80 prosenttia autoistamme valitaan automaattilaatikolla. Myös nelivetomalleilla on kysyntää ja vaativimpiin työolosuhteisiin ei muita ratkaisuja edes kysellä”, kertoo Haavikko. 

Tällä hetkellä kysyttyjä ratkaisuja ovat olleet esimerkiksi Dailyn alustalle valmistetut NEK Oy:n umpikorimallit, joissa on tarjolla niin pakettiauto- sekä kuorma-autoversioita. Esimerkkeinä Ivecon malliston monipuolisuudesta toimivat myös avolavaversiot nostureilla, retkeilyajoneuvot sekä energiayhtiöiden kovaan käyttöön räätälöidyt erikoisajoneuvot. ”Iveco on edelleen erittäin suosittu myös kuntasektorilla, jossa merkin kestävyys on huomioitu vahvasti. Tarkasta ja yksityiskohtaisesta varustelusta huolimatta Iveco-kokonaisuuksien hintataso pysyy yhä erittäin kilpailukykyisellä tasolla”, korostaa Haavikko.

Verkosto ja palvelut vastaavat ammattilaisten vaatimustasoon

Iveco on kasvattanut myyntiverkostoaan viime vuosien aikana ja se kattaa maan Helsingistä Ouluun saakka. Tuoreimpana muutoksena on Niemi-Korpi Oy:n laajentuminen myös Jyväskylään. Huoltoverkosto on tätäkin laajempi ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on käytettävissä kolme ammattitaitoista merkkihuoltoa. Kaikkiaan huoltoverkosto palvelee noin 20 paikkakunnalla ja pohjoisin piste löytyy Rovaniemeltä.

Raimo Haavikko on työssään nähnyt lähietäisyydeltä alan muutokset. ”Nopeasti muuttuvissa taloudellisissa tilanteissa yrittäjät vaativat ennakoinnin mahdollisuutta ja Ivecon leasing-sopimukset sekä huolenpito-ohjelmat tuovat varmuutta suurenkin ajoneuvomäärän kulurakenteen hallitsemiseen. Leasing-ratkaisujen suosion kasvussa Suomi seuraa Keski-Euroopan kehitystä riskien hallinnassa ja suunnitelmallisuudessa. Elements-ohjelman avulla asiakas saa juuri ne palvelut jotka tarvitsee ja tätä kautta huoltosopimukset ja takuupalvelut voidaan räätälöidä yksityiskohtaisesti. Esimerkiksi takalaitanostinta käyttävä voikin sisällyttää myös sen huollot ohjelmiin mukaan”, kertoo Haavikko. Helppoutta ajoneuvon hankintaan tuo myös Iveco Capital -rahoitus, jonka korkotaso on kilpailukykyinen.

Hyvässä iskukunnossa olevaa mallistoa kelpaa esitellä ja tämän vuoden aikana Iveco on mukana esimerkiksi Jyväskylän Kuljetus 2017 -näyttelyssä, Alahärmän Power Truck Showssa, Lepaa 2017 -näyttelyssä sekä Maxpossa Hyvinkäällä.

Lue seuraavaksi