Uutiset

Autot

Iveco Dailyllä miljoona kilometriä

Iveco Daily

Aivan tavallinen eteläafrikkalaisen Iveco Daily -minibussin arkiaamu: Lähtö Sowetosta aamukuudelta, ensimmäinen pysähdys Johannesburgin laitamilla kello 6.45, jolloin Namibiaan suuntaavat matkustajat nousevat kyytiin. Kaupungista poistuessaan Daily kohtaa haastavaa maastoa, aavikkoalueita, savannia, villieläimiä ja jokien ylityksiä. Matkamittarin lukema lähestyy vähä vähältä tasan miljoonaa kilometriä.

Tämä tarina alkaa joka aamu Etelä-Afrikasta ja päättyy joka ilta Namibiaan. Matkan varrelle mahtuu uhrauksia, tunteita ja kilometrejä, joita jakamassa ovat Ivecon eurooppalaisilla tehtailla valmistetut, päivästä toiseen Afrikan mantereella matkaa taittavat Iveco Dailyt.

https://www.youtube.com/watch?v=YL_2YBLt8B8

Mittava 1 000 kilometrin matka 365 päivänä vuodessa on johtanut miljoonan ajokilometrin kertymiseen vain kolmen vuoden aikana. Videolla nähdään joukko Ivecon teknikkoja, jotka saapuvat paikalle juuri ajoissa ”pelastamaan” ajoneuvon kuljettajan ja huomaavat hämmästyksekseen Dailyn matkamittarin näyttävän kuutta nollaa.

Kolmetoista eteläafrikkalaista asiakasta on ilmoittanut Dailynsa saavuttaneen tämän kilometrilukeman. Se on yli kaksi kertaa suurempi kuin matka maasta kuuhun ja kaksikymmentäviisi kertaa niin suuri kuin maapallon ympärysmitta.

Voima, luotettavuus ja kestävyys ovat aina olleet Ivecon valmistamien ajoneuvojen tunnuspiirteitä: Piirteitä, jotka ovat jälleen kerran johtaneet uuteen, merkittävään saavutukseen yhtiön historiassa. Vuodesta 1978 Iveco Dailylla on ollut ominaisuudet, joita se tarvitsee ollakseen kevyiden kuljetusten ehdoton tähti niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa. Ensimmäisestä versiostaan lähtien tämä ajoneuvo on saavuttanut uusia ennätyksiä ollen aina vertailukohtana uusille innovaatioille kevyiden hyötyajoneuvojen kehitystyössä.

Lue seuraavaksi