Uutiset

Autot

Iveco Daily Blue Power on International Van of the Year 2018 -voittaja

Iveco Daily Blue Power on International Van of the Year 2018 -voittaja.

Daily Blue Power – Ivecon uusi kaupunkialueilla tehtäviin kuljetuksiin tarkoitettu kestävä mallisto – on äänestetty voittajaksi International Van of the Year 2018 -kisassa. Asiasta äänestäneeseen paneeliin kuului 25 vankan kokemuksen omaavaa, autoalan toimittajaa Euroopasta:

  • Daily Natural Power on LCV-alalla ensimmäinen paineistetulla kaasulla toimiva maakaasuajoneuvo, jossa on 8-nopeuksinen automaattivaihteisto
  • Daily Euro 6 RDE 2020 Ready on ensimmäinen LCV, joka on valmis vuoden 2020 voimaan astuvia päästörajoituksia ajatellen
  • Daily Electric on sataprosenttisesti päästövapaa ajoneuvo

Arvostettu palkinto kertoo Ivecon omistautumisesta teknologialle ja kestävän kehityksen eteenpäin viemisellä ajoneuvoalalla: Iveco oli kaupallisten hyötyajoneuvon ensimmäinen valmistaja, joka huomasi maakaasuun mahdollisuudet. Sen jälkeen Iveco onkin kehittänyt täyden maakaasumalliston pakettiautoja, kuorma-autoja ja linja-autoja.

Uusi Iveco Daily Blue Power -mallisto kruunattiin tittelillä International Van of the Year 2018 eilen illasta Solutransissa, joka on Ranskassa, Lyonissa, järjestettävä kuljetusalan kansainvälinen messutapahtuma.

Ivecon uusi kevyt pakettiauto ja chassis cab -mallisto taisteli itsensä voittajaksi vahvojen kilpakumppaneitten joukosta vain kolme vuotta sen jälkeen, kun Daily voitti tittelin vuonna 2015. Tämä arvostettu palkinto on tunnustus brändin keskittymiselle kestävän kehityksen teknologiaan kestävyyden parantamiseksi. Tuomarit olivat yhtä mieltä siitä, että Daily Blue Power ”yhdistää tärkeimmät ja toimivimmat ratkaisut LCV-ajoneuvojen ympäristökuormituksen pienentämiseksi kaupunki- ja taajama-ajoissa”. Tuomarit korostivat sitä, että malliston myötä ”Ivecolla on tarjolla markkinoiden haluamat kestävät ajoneuvot” ja että ”sähkö-, maakaasu- ja SCR-teknologiat ovat kaikki Ivecon kehittämiä ja todistetusti toimivia.” Tuomaristo oli erityisen vaikuttunut Ivecon uuden malliston teknisistä keksinnöistä ja siitä, että yritys esitteli uuden Real Driving Emission -dieselmoottorin kolme vuotta ennen kuin siitä tulee EU:n RDE-säädöksen myötä pakollinen pakettiautoille – todella paljon aikaisemmin kuin kilpailijat – ja myös Daily Natural Powerin tuomasta ajonautinnosta.

Jarlath Sweeney, International Van of the Yearin puheenjohtaja, kertoi lyhyesti äänestyksestä: ”Onnittelemme Ivecoa upeista kehityssaavutuksista Daily Blue Powerin kanssa. Iveco on aina ollut kestävän kehityksen edelläkävijä LCV-alalla. Uusi Daily Blue Power -mallisto vain varmistaa sen aseman.”

Palkinnon vastaanottanut, Pierre Lahutte, Ivecon brändijohtaja, kommentoi: ”Daily on valittu 40-vuotisjuhlavuotenaan International Van of the Year -voittajaksi kolmatta kertaa. Arvostetun ja menestyksekkään tuotteen lisäksi tämä palkinto antaa tunnustuksen Ivecolle yrityksen päättäväisestä vaivannäöstä taistelussa puhtaan kaupunki-ilman ja CO2-päästövähennysten puolesta. Daily Blue Power – sen sähköiset versiot, maakaasuversiot ja edistyneimmät dieselversiot – on ensimmäinen ja ainut ajoneuvo, joka tarjoaa kaikki kolme vaihtoehtoa, jotka varautuvat jo tiukentuvien säädösten vaikutusta kaupunkialueisiin. Tämä turvaa asiakkaittamme sijoitukset ja antaa heille kilpailuedun kestävien yritysten rakentamisessa.”

Daily Blue Power -mallisto, joka lanseerattiin kansainvälisesti lokakuussa 2017, on ainutlaatuinen ja tarjoaa asiakkaille valinnanvapauden kolmen eri teknologian välillä, jotta heidän yritystensä ja ajotehtäviensä erityiset vaatimukset voidaan ottaa huomioon.

Mallisto:

Daily Natural Power: alan ensimmäinen puristetulla maakaasulla toimiva LCV, jossa on vain tässä luokassa saatavilla oleva 8-nopeuksinen automaattivaihteisto, joka tekee ajamisesta nautinnon. Tämä on erittäin hiljainen kaupunkiajoneuvo, joka on kestävä, suorituskykyinen ja luotettava, kuten Daily tunnetusti on. Tämän lisäksi se tarjoaa erinomaista mukavuutta ja 2,5 % paremmat polttoaineenkulutuslukemat kuin vastaava käsivaihteisto, se myös vähentää päästöjä ja tarjoaa luokkansa parasta ajettavuutta.
Sen 3-litrainen moottori tuottaa 136 hv:a ja luokkansa parhaan, 350 Nm, vääntömomentin, 76 % pienemmät pienhiukkaspäästöt ja 12 % pienemmät Nox-päästöt kuin vastaava 3,0-litrainen Euro VI -dieselmoottori. Oikeissa kaupunkiolosuhteissa CO2-päästöt ovat yleensä 3 % pienemmät kuin dieseleillä, mutta tämä ero nousee 5 %:iin kiitos edistyneen Hi-Matic-vaihteiston. Jos polttoaineena käytetään biometaania, CO2-päästöt ovat lähes nollassa.

Daily Euro 6 RDE 2020 Ready: on markkinoiden edistynein dieselkäyttöinen LCV ja ensimmäinen ajoneuvo, joka on jo testattu ja hyväksytty Real Driving Emission -mittauksissa. Malli vastaa jo nyt vuoden 2020 haastaviin ympäristötavoitteisiin ratkaisulla, joka on todistettu itsenäisen Alankomaissa toimivan Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO) -tutkimuslaitoksen toimesta ja joka on ostettavissa jo tänään.
Ajoneuvo saa voimansa oikean kokoisesta moottorista, Ivecon 2,3-litraisesta F1A-moottorista, mikä suunniteltiin täysin uudestaan vuonna 2016 ja mikä tarjoaa paremman sylinteritilavuuden kuin muiden valmistajien moottorit, paremman kestävyyden ja luontaisesti alemmat Nox-päästöt. Daily Euro 6 RDE 2020 Ready on myös erittäin pihi polttoaineen kanssa. Se käyttää jopa 7 % vähemmän polttoainetta kuin nykyinen versio kiitos Start&Stop-järjestelmän ja Michelinin Agilis+ -ekorenkaiden.

Daily Electric: on nollapäästöajoneuvo, joka on suunniteltu niitä kaupunkeja varten, joissa on kaikkein tiukimmat liikennesäädökset. Sen toimimatka on jopa 200 km aidoissa kaupunkiolosuhteissa, ja sen akun kestävyys on optimoitu kaikkiin sääolosuhteisiin. Sen pikalataus kestää vain kaksi tuntia ja sitä täydentää Eco-Power-ajotila ja elvyttävä jarrutusominaisuus, mikä parantaa tehokkuutta entisestään.

Kumppanisi kestävän kuljetuksen alalla
Ivecon tuotestrategia on tarjota asiakkaille ajoneuvoja, jotka edistävät kestävyyttä sekä luontoa että voittomarginaaleja ajatellen.

Iveco oli kaupallisten hyötyajoneuvojen ensimmäinen valmistaja, joka huomasi maakaasun mahdollisuudet. Siihen tulevaisuuden näkymään perustuen Iveco onkin kehittänyt täyden maakaasumalliston pakettiautoja, kuorma-autoja ja linja-autoja Iveco on vieläkin ainut valmistaja, joka tarjoaa täyden malliston maakaasulla toimivia malleja. Iveco onkin myynyt näitä jo 22 000 kappaletta tähän päivään mennessä.

Iveco on CNH Industrial N.V.-konserniin kuuluva yritys, joka on globaali johtaja kulutustavarasektorilla ja noteerattu New Yorkin pörssissä (New York Stock Exchange, NYSE: CNHI) sekä italialaisessa Mercato Telematico Azionario -pörsissä (MI:CNHI). Iveco kehittää ja valmistaa viimeisimpien teknologioiden avulla laajan valikoiman kevyitä, keskiraskaita ja raskaita ammattiajoneuvoja, työajoneuvoja, maastoautoja sekä muita maastossa käytettäviin erikoistehtäviin tarkoitettuja ajoneuvoja.

Automerkin laajaan valikoimaan kuuluu myös Daily, ajoneuvo joka kattaa 3–7,2 tonnin kokonaispainoalueen, Eurocargo painoalueelle 6–19 tonnia, Trakker (tarkoitettu maasto-olosuhteisiin) sekä Stralis, nämä molemmat yli 16 tonnin kokonaispainoalueelle. Lisäksi Ivecon Astra –mallilinjaan kuuluu maastokuorma-autoja, tukevia ja tarkoituksenmukaisia lavakuorma-autoja sekä lisäksi erityiskäyttöön tarkoitettuja ajoneuvoja.

Iveco työllistää lähes 21000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Sillä on toimipisteitä seitsemässä maassa Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa, Oseaniassa sekä Latinalaisessa Amerikassa. Kaikissa näissä tuotetaan ajoneuvoja, jotka hyödyntävät viimeisintä ja edistyksellisintä teknologiaa. 4200 myynti-, ja huoltopistettä yli 160 maassa takaavat teknisen tuen, missä ikinä Iveco-ajoneuvoja on käytössä.

 

 

Lue seuraavaksi