Uutiset

Autot

Isuzu D-Max 2,5 LS Space Cab – Japaninhöylä

Isuzu D-Max saapui suomalaismarkkinoille vuoden 2007 syksyllä, jonka jälkeen myynti on käynnistynyt ilahduttavalla tavalla. Uuden merkin lanseeraus Suomen rajallisilla automarkkinoilla on aina haasteellinen työtehtävä.

Isuzun avolava-ajokkia on tarjolla kahdella ohjaamovaihtoehdolla, joista Space Cab edustaa lyhyempää versiota. Istumapaikat viidelle henkilölle tarjoava Double Cab on verotuksellisesti ajettu hintaluokkaan, joka asettuu normaalikäyttäjän lompakon yläpuolelle. Tilavampi ohjaamo nostaa Isuzun hankintahintaa noin 10 000 eurolla moottori- ja varustetasosta riippuen, joten tilaa on todella tarvittava, jotta hankinnassa päätyy Double Cabiin.

Moottorivaihtoehtoja on kaksi, joista koeajokissamme oli pienempi, 2,5 litran common rail-moottori. Kiireisempään menoon tarjotaan 3,0 litran konetta, joka tahkoaa kuljettajalle 163 hevosvoimaa. Pikkukoneesta irtoavat 136 hevosvoimaa tuntuivat liikuttavan kokonaismassaltaan 2950 kilon ajokkia verrattain ripeästi. Isomman koneen hankinta on perusteltua esimerkiksi jatkuvassa perävaunukäytössä, sillä D-Maxin perään voi kytkeä jopa 3000 kilon perävaunun, jolloin yhdistelmän kokonaismassaksi sallitaan 5950 kiloa.

Vaihteistoksi voi valita viisiportaisen manuaalin sijaan myös neliportaisen automaattiaskin.

Sopii piha-alueille

Isuzun ohjaamo osoittautuu avaraksi ja tilavaksi työpisteeksi. Hallintalaitteiden sijoittelu ei pääse yllättämään, kaikki kytkimet löytyvät tutuilta sijoiltaan. Käytetyt materiaalit ovat helppohoitoisia ja ulkoasu viittaa muutenkin hieman työkalumaiseen toteutukseen, joskin ajokista löytyvät kaikki arjessa tarvittavat ominaisuudet.

Lämmitetyssä istuimessa riittää pituussäätövaraa isommallekin kuljettajalle, mutta istuinosa on lyhyenoloinen jo keskimittaiselle kuljettajalle. Muutoin penkit ovat mukavantuntuiset ja tukevat. Ajokki tuntuu verrattain ketterälle pyöriteltävälle ahtaissakin tiloissa, joskin auravarustus sekä korkealla sijaitseva, kuormattu hiekoitin tekevät menosta keinahtelevaa. Viisiportainen ylivaihteella varustettu manuaalivaihteisto oli täsmällinen ja kevytkäyttöinen, eikä moottorin pyörimisnopeus kohonnut liiaksi edes maantiellä marssivauhdissa, mikä näkyy sekä matkustusmukavuudessa että polttonestetaloudessa.

Normaaliajossa D-Max on takavetoinen, neliveto kytketään kojelaudan sähkökytkimellä. Myös alennusvaihteiston käyttö toimii sähköllä, mikä on tietysti perinteistä vaihdekeppiä hienostuneempi ratkaisu.

D-maxin turvavarusteista voidaan mainita ABS-jarrut sekä jarruvoimanjako, kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt sekä turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet.

Varustus tehtävien mukaan

Koeajokin talvikunnossapitovarustus oli helsinkiläisen F&B Asennus Oy:n käsialaa. Ensimmäinen työvaihe avolava-ajokkien varustamisessa on usein jousituksen muutos työkäyttöön soveltuvaksi; Etujousituksen uudelleensäädön lisäksi taka-akseli saa lisälehden menoa vakauttamaan. Koeajokin jousituksen muutostyöt hoituivat Vallilan Takomon pajalla Helsingissä.

Ajokin nivelaura ja hiekoitin olivat molemmat kotoisin F&B Asennuksen Fisher-valikoimasta. Sähköhydraulista auraa ohjataan kojelautaan kiinnitetyn, johdon päässä olevan kauko-ohjaimen painonapeilla. Toiset käyttäjät suosivat irtokapulaa, toiset vaihdekeppiin asennettuja käyttökytkimiä ja kummallakin lienee yhtä vakaa kannattajakuntansa.

Käytössä nivelaura on suoraa, yksiosaista auraa monipuolisempi ja mukautuvampi erilaisiin työkohteisiin, koska kumpaakin siipeä voidaan ohjata erikseen, mikä mahdollistaa lumen kuljettamisen kääntämällä aura Y-asentoon. Fisherin ohjaimessa on toki mahdollisuus kääntää kumpaakin siipeä yhdellä napilla, mikä helpottaa auraustehtäviä. Auran asennustyö oli toteutettu siististi alustarakenteisiin ja pikakiinnityksen ansiosta aura voidaan kesäajaksi jättää kotipihaan lunta odottamaan.

Ajokin perässä keikkui 300 litran hiekoitin, jonka asennuksen vuoksi perälauta joudutaan irrottamaan. Ainakin tässä yksilössä hiekoittimen tukiraudat oli tuotu keskelle taka-akselia, jolloin hiekoittimen koko paino ei lepää takapuskurin päällä. Jousituksen lisälehdestä huolimatta ajokin perässä roikkuva, lähes täyteen kuormattu hiekoitin muuttaa ajo-ominaisuuksia vipuvartensa vuoksi. Fisherin lautahiekoittimissa on portaaton nopeuden säätö, jonka avulla hiekoitettavan alueen leveys voi vaihdella yhdestä kuuteen metriin. Auran tavoin myös hiekoitin on helposti irrotettavaa mallia, joten kesällä talvikunnossapitäjällä voidaan kuljettaa esimerkiksi ruohonleikkuria ja muita suvityökaluja huollettavien alueiden välillä.

Nopeus on valttia siirrossa

Kiinteistöhuollon tarpeisiin varusteltu D-Max on yllätyksetön ajokki. Auraus- ja hiekoitusvarustuksellakin kulku oli reipasta, eikä kuljettajalle synny tunnetta tien tukkona olemisesta. Avolava-ajokkien etu pienkuormaimiin ja muihin työkoneisiin nähden onkin siirtonopeudessa.

Ohjaamon melutaso on saatu mukavan alhaiselle tasolle, keskustelu kaverin kanssa sujuu ääntä korottamatta. Ohjaamon reilu koko on sekin omiaan melutason hillitsemisessä. Istuimien taakse jäävää tilaa voidaan käyttää lähinnä työkalujen ja vaatteiden säilyttämiseen ja kuljettamiseen, joskin takatilan käyttö ei ole kaikkein vaivattominta oven koosta johtuen. Istuimissa on selkänojan käännön pikalukitus, jonka avulla selkänoja kääntyy etuviistoon. Edes istuimen pitkittäissiirron avulla istuimen kallistetun selkänojan ja B-pilarin väliin ei jää kunnollista tilaa takaosaan käymistä silmälläpitäen. Varsinkin isompia tavaroita kuormattaessa on vaarana kolhia joko pilaria tai istuinta.

Japanilaiskuljetin on varustettu useilla mukavuusvarusteilla, kuten sähköikkunoilla, sävylaseilla, ja keskuslukituksella. Koeajokkimme oli malliston paremmin varusteltu LS, jolloin varustelista jatkuu muun muassa ilmastoinnilla, matkustajan turvatyynyllä, sähköpeileillä ja ajotietokoneella.

Ei pelkää kuormaa eikä maastoa

Avolava-ajokki hankitaan useimmiten työperusteisesti, jota harrastustoiminta saattaa tukea paljonkin. Yhteinen tarve on kuitenkin kuljetuskyky yhdistettynä maasto-ominaisuuksiin. D-Maxin kantavuus 2,5 litran koneella on reilut 1000 kiloa, mitä voidaan pitää kelpo määränä.

Maavaraa kokonaispituudeltaan 5,15 metrin ajokissa on reilut 22 senttiä ja kahluusyvyyttäkin luvataan aina 60 sentin verran. Mäkisiä taipaleita ajatellen reilun 34 asteen kohtaamiskulma sekä 23 asteen jättökulma ovat vakuuttavia arvoja. Valmistaja lupaa Isuzun kiipeävän vaivatta 42 asteen mäkeä.

Kuormatilalla on pituutta 179 senttiä leveyden ollessa pyöränkotelon kohdalta 108 senttiä. Tarvittaessa tarakalle voi siis heittää vaikkapa FIN-lavan kuormineen.

Hankintahinnaltaan 495 euron muovista valmistettua lavasuojaa voi suositella kaikille, jotka hankkivat avolava-ajokin työtarpeisiin. Maalattu peltilava ei ole pitkäikäinen ratkaisu tavarankuljetuksen näkökulmasta, sillä lavalla kulkevat tavarat naarmuttavat peltipohjan nopeasti korroosioalttiiseen kuntoon.

Tekniset tiedot

Moottori

– nelisylinterinen turboahdettu common rail-moottori
– tilavuus 2,49 litraa
– teho 136 hv (100 kW( / 3600 r/min
– vääntö 280 Nm / 1800-340 r/min

Vaihteisto

– viisiportainen manuaalivaihteisto
– suurin vaihde ylivaihde
– sähköisesti kytkettävä jakovaihteisto

Alusta

– edessä levyjarrut
– takana rumpujarrut
– edessä vääntösauvajousitus
– takana lehtijousitus lisälehdellä
– ABS-jarrut

Mitat ja massat

– pituus ilman aurausvarustusta 5155 mm
– leveys 1800 mm
– korkeus 1730 mm
– lavakoko 1795 x 1460 mm
– omamassa 1910 kg
– kokonaismassa 2950 kg
– kokonaismassa pv:n kanssa 5950 kg

Talvihoitovarustus

– Fisher EZ-V nivelaura

– Fisher Speed Caster lautashiekoitin

Koeajokin hinta varusteineen 44663 euroa

Maahantuoja

Isuzu Motor Finland Oy

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi