Uutiset

Autot

Infranet-palveluiden pioneeri Eltel toimii ulkosaaristosta Utsjoelle

Yhtiön toiminta-alueena on Pohjoismaat, Baltia, Saksa, Puola ja Romania. Työntekijöitä yhtiöllä on kaikkiaan 7700, joista Suomessa noin 1 500. Viime aikoina yritystä on Suomessa työllistänyt varsinkin Tapaninpäivän myrskyn aiheuttamat sähkö-, tele- ja rataverkkovauriot eri puolella Suomea. Myös näissä töissä on tärkeää, että huoltoautossa kulkevat kaikki tarvittavat varusteet ja varaosat mukana. Eltel onkin huoltoautokalusteissaan luottanut viime aikoina Sortimon tarjoamaan laajaan valikoimaan.

ltelin kalustopäällikkö Juha Miettinen kertoo yrityksellä olevan yli 900 autoa, joista peräti 850 on tuotantoautokäytössä. Yhtiön autojen ajomäärä on kuukaudessa yhteensä noin 1,4 miljoonaa kilometriä, mikä tarkoittaa, että pienilläkin painon alennuksilla ajoneuvokohtaisesti aikaansaadaan huikea kokonaissäästö polttoainekuluissa. Ajoneuvoista 650 kappaletta on pakettiautoja ja ne ovat varustettuja työnkuvan mukaisella huolto­kalustuksella. Verhoomo Sorsan toimittamia Sortimo-huoltoautokalusteita Eltel ryhtyi käyttämään vuonna 2010 ja tähän mennessä Sortimot on asennettu jo lähes 200 pakettiautoon ympäri Suomea. Kuluneen parin vuoden aikana Eltel on kasvanut nopeasti ja kalusto on uusiutunut kovaa vauhtia. Keskimääräinen ajoneuvon kiertoaika on noin viisi vuotta ja tavoitteena on, että huolto­kalustus käy ainakin kaksi autoa läpi.

Oikea varustus joka tilanteeseen

Eltelin kokoisessa yhtiössä työtehtävät vaihtelevat suuresti ja samalla vaihtuu auton kalustus. Esimerkiksi mastotöihin suuntaavan auton varustus poikkeaa hyvin paljon vaikkapa kuituhitsausmiehistön ajoneuvosta. Työkohteet voivat sijaita hyvinkin vaikeiden taipaleiden päässä ja niinpä kaiken tarvittavan välineistön on syytä kulkea mukana. Miettinen antaa kiitosta Verhoomo Sorsan toiminnalle, jossa Eltelin miehistöltä on tarkoin selvitetty tarvittava varustus ja palautteen perusteella on kehitetty oikeat ratkaisut joka tehtävään. Tähän mennessä Sortimon valikoimasta on löytynyt aina tarvittava välineistö ja alan jatkuvasti kehittyessä ja työmenetelmien muuttuessa Sortimolla ollaan tarkasti ajan tasalla ja kehitystyö on jatkuvaa.

Eltelin ammattilaiset tyytyväisiä Sortimoon

Miettinen seuraa tarkoin miten Eltelin hyötyajoneuvokalusto ja sen miehistö pystyvät täyttämään niille annetut tehtävät. Eltelin huoltoryhmä on alansa huippuammattilaisia ja Miettinen selvittää perinpohjaisesti miten työmenetelmät ja -välineet heitä palvelevat. Tähän saakka Sortimon tuotteista saatu palaute on ollut todella positiivista. Kalustekokonaisuudet ovat osoittautuneet toimiviksi myös todella vaativissa olosuhteissa, kuten Tapaninpäivän myrskyn jälkeisissä korjaustöissä. Tällöin uurastettiin käytännössä kellon ympäri ja miesten lisäksi myös autojen ja niiden kaluston piti pystyä huippusuoritukseen.

Eltelin henkilöstö on kiitellyt, että Sortimo-kokonaisuuden suunnittelussa on otettu työntekijä hyvin huomioon ja pitkäkestoisissa ja rankoissa tehtävissä tämä on oleellista esimerkiksi työergonomian huomioimisessa. Miettinen kertoo, että Eltelin toiminnassa turvallisuus on ykkösasia ja toimiva ja luotettava huoltoautokalustus toimii tärkeänä osana turvallisuuden takaamista. Sortimon kalusteet ovat myös todistaneet kestävyytensä ja varaosapuolta ei ole juurikaan tarvinnut häiritä.

Aktiivista yhteistyötä myös jatkossa

Eltelin Miettinen ja Verhoomo Sorsan Panu Lahtinen kertovat pitävänsä aktiivisesti yhteyttä varustelukokonaisuuden kehittämiseksi entistäkin paremmiksi. Monissa varusteluissa pelkät kalusteet ovat koko varustelusta pienempi osa. Eltelin monissa työtehtävissä paljon merkitystä on mm. valaistuksen, lämmityksen sekä sähköjärjestelmän toimivuudessa. Miettinen kuulee kentän toiveet ja välittää ne pikaisesti Lahtiselle, jolla on suora yhteys Sortimon tuotekehitykseen. Prosessi on nopea ja näin tuotteiden kehitys ja täysin uusien valmistus tapahtuu todella reippaalla aikataululla.

Sorsalla kaikki kerralla kuntoon

Verhoomo Sorsan Panu Lahtinen kertoo palvelukonseptiinsa kuuluvan kattavan kokonaispalvelun. Asiakas saa yhdellä käynnillä kaiken tarvittavan ja arvokas ajoneuvo on poissa työkäytöstä mahdollisimman lyhyen ajan. Huoltokalusteiden lisäksi Sorsa hoitaa samalla kertaa vaikkapa asiakkaan tarvitsemat auton sähkötyöt, teippaukset ja maalaukset. Lahtinen on ansaitusti ylpeä ammattitaitoisesta henkilökunnasta, joka pystyy hoitamaan monipuoliset työt nopeasti ja tavoitteena on yhä laajentaa palvelua entisestään.

www.sortimo.fi
www.eltelnetworks.com

Lue seuraavaksi