Uutiset

Autot

Indcar Wing – moderni keskiluokan tilausajoauto

Wingin moderni ulkoasu ja tekniikka sekä ympäristöarvojen vastuullinen huomioiminen tekevät autosta järkevän vaihtoehdon monenlaiseen tilaus- ja turistiajoon. Autossa on Nordic-lämpöeristys, lämpölasit, lämmitettävä panoraamatuulilasi sekä tehokas patterilämmitys, joten se soveltuu erinomaisesti Pohjolan oloihin. Värivaihtoehtoja on saatavana useita suoraan tehtaalta.

Wingin 7,7-metrinen, 2,4 metriä leveä ja 2,9 metriä korkea kori tarjoaa 22-25 istuinpaikkaa matkanjohtajan ja kuljettajan lisäksi. Koululaisvarustuksella istumapaikkoja saadaan maksimissaan jopa 28 matkustajalle. Koeajoauto oli rekisteröity 24 matkustajalle kuljettajan lisäksi. Wing on mahdollista varustaa myös eteen tai taakse asennettavalla invanostimella, jolloin pyörätuolipaikkoja saadaan maksimissaan seitsemän. Wingin sähkötoiminen etuovi on kooltaan 1,96×0,63 m ja se toimii sekä kojelaudasta että kauko-säätimellä. Takaosassa on lisäksi hätäpoistumisovi, joka on varustettu taittoportaalla ja auton keskiosassa on kattoluukku, joka toimii myös tarvittaessa hätäpoistumistienä.

 

Tilava ja hiljainen matkustamo

Koeajamamme Wing on valittu viime tammikuussa vuoden 2012 minibussiksi Espanjassa. Yksi valintaperuste oli muun muassa uudelleen suunniteltu etusisäänkäynti, josta autoon nousu ja poistuminen sujuvat helposti.

Käytäväkorkeus Wingissä on 1,94 m, mikä riittää hyvin keskivertomatkustajalle. Istuintilat 24-paikkaisessa versiossa olivat ruhtinaalliset, esimerkiksi polvitilaa oli todella reilusti. Vogelsitzen valmistamat selkänojan kallistuksella, käsinojilla ja lantiovöillä varustetut istuimet olivat miellyttävät istua. Tarvittaessa istuimiin saa myös sivuttaissiirron. Lattia- ja seinäpinnat olivat helposti puhtaana pidettäviä ja verhoiluvaihtoehtoja on laaja valikoima. Reunalliset hattuhyllyt olivat lähes koko auton mitalla ja hyllyjen reunoissa kiersivät sinisävyiset tunnelmavalot.

Hyvät lukuvalot, Hispacold-kattoilmastointi, tummennetut ikkunat verhoilla ja talvella 9 kW:n Webasto lattiapattereilla tekevät Wingillä matkustamisesta nautittavaa. Lattiapattereiden lisäksi autossa on erilliset puhaltimet ovisyvennyksessä, kuljettajan ja toiseksi takimmaisen matkustajapenkin alla. Myös ilmastoinnin osalta autoon saa alustan oman, niin sanotun kuljettajailmastoinnin. Actia CD/radio/DVD -audiolaitteet 15” TFT-näytöllä ja mikrofonilla kuuluvat tietenkin oleellisesti tilausajoauton varustukseen. Yksi oleellinen asia Wingin matkustamossa kiinnitti erityistä huomiota, nimittäin hiljaisuus. Jopa takapenkiltä pystyi keskustelemaan kuljettajan kanssa ääntä korottamatta.

Myös Wingin takatavaratila on uudistunut ja tilaa on varustelusta riippuen puolestatoista kolmeen kuutiometriin. Tavaratilan pohja on sileä ja siten helppo lastata sekä pitää puhtaana. Takatavaratila on myös varustettu lämmityksellä, ilmanvaihdolla ja kahdella valolla. Takatilan lisäksi Wingissä on pienet tavaratilat alustassa molemmilla puolilla keskellä autoa sekä vasemman etupyörän takana. Koeajoauto oli varustettu myös tehtaan vetokoukulla, jolla voi vetää maksimissaan 3,5 tonnin perävaunua. Tämä on tärkeä lisävaruste, sillä kantavuudet tämän kokoluokan autoissa ovat rajalliset.

 

Viihtyisä kuljettajatila

Wingin kuljettajatila tuntui toimivalta ja istuintila riittävältä, koska takaseinä oli kallistettu hieman taaksepäin. Kuljettajan ovea autossa ei ollut, mutta lämmitettävä sivuliukuikkuna kylläkin. Kuljettajan ISRI-istuimessa oli riittävät pituus-, istuinosan etu- ja takaosankallistus-, selkänojankallistussäädöt sekä jousitussäätö kuljettajan painon mukaan. Myös kolmipisteturvavyö, istuinlämmitys ja kyynärnoja kuuluivat varustukseen. Ohjauspyöränsäätömahdollisuuksia jäi hieman kaipaamaan. Säilytystiloja kuljettajalle oli eripuolilla kojelautaa sekä kuljettajan vasemmalla puolella olevassa konsolissa. Hallintalaitteet olivat hyvin käsillä ja itse linja-auton toimintoihin, kuten valaistukseen, lämmitykseen, ilmastointiin ja etuoven aukaisuun liittyvät kytkimet oli kerätty asianmukaisesti kojelaudan vasempaan päähän. Tuulilasin yläpuolella oli kuljettajan puolella aurinkoverho, jonka pieni miinuspuoli on se, että se peittää alhaalla ollessaan matkustajien näkökentän eteenpäin. Toisella puolella tuulilasia oli tehtaalla asennettu linjakilpi, johon saa tekstit joko suoraan kiinteällä näppäimistöllä tai tietokoneelta muistitikulla siirtämällä.
 

Tehokas ja vääntävä moottori

Wingin voimanlähteenä on Ivecon tehokas nelisylinterinen ja 3,0-litrainen, 170-hevosvoimainen (125 kW) korkeapaineinen Common Rail -suoraruiskutusmoottori, joka vääntää 400 Nm laajalla 1 250-3 000 r/min kierrosalueella. Päästönormeiksi Ivecon moottorille voi valita joko Euro 5 tai EEV, jotka on toteutettu EGR-järjestelmällä. Tehtaan ilmoittama huoltoväli Ivecolle on 40 000 km ja takuu kaksi vuotta / 200 000 km.

Vaihteistona koeajoautossa oli 6-vaihteinen ZF 6S-400. Autoon on saatavana myös automatisoitu Agile-vaihteisto. Sekä moottori että vaihteisto tuntuivat ajossa miellyttäviltä, samoin kuin välityssuhteet olivat autoon sopivat.

Wingin tukeva kori- ja alustarakenne, etupään erillisjousitus ja takapään ilmajousitus huolehtivat tasaisesta ja mukavasta matkanteosta sekä alhaisesta melutasosta.

Wingin hidastuvuudesta ja turvallisuudesta huolehtivat ABS-levyjarrut kaikissa pyörissä, EBD, ASR ja ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä sekä Telma-hidastin.

Kooltaan 225/75 R16 olevat renkaat (takana paripyörät) puolestaan tasaavat menoa sorateillä ajettaessa.

 

www.vehico.fi

www.indcar.es

 

Miika Nyrö

 

Indcar Wing

Tekniset tiedot:

Moottori Iveco F1C, EEV, nelisylinterinen, 3-litrainen,

Common Rail -diesel, EGR, kaksivaiheinen turbo

Teho 125 kW (170 hv) 2 990-3 500 r/min

Vääntömomentti 400 Nm 1 250-3 000 r/min

Vaihteisto ZF 6S-400, 6-portainen manuaalivaihteisto

Tankki 120 l

Renkaat 225/75 R16

Pituus 7 714 mm

Akseliväli 4 350 mm

Leveys 2 400 mm

Korkeus 2 926 mm

Etu-/takaylitys 998/2 366 mm

Sisäkorkeus 1 940 mm

Etuovi (kxl) 1 960x 630 mm

Lattiakorkeus 747 mm

Kääntösäde 7 510 mm

Kokonaispaino 7 200 kg

Istuinpaikat 24+1

 

Lue seuraavaksi