Uutiset

Autot

IKH – asiantuntevaa palvelua ammattiautoilijalle

Isojoen Konehallin lähes 50 vuotta kestänyt menestystarina on mainio esimerkki siitä, mitä yrittäjähenkisyys, ahkeruus, rehellisyys sekä ennakkoluulottomuus voivat saada parhaimmillaan aikaan. Alakorteksen perheen purkamo- ja huoltamotoiminta on kasvanut hallitusti teknisen alan suuryritykseksi, jolla on maassamme yli 140 myymälää ja lisäksi voimakasta vientiä myös Baltiaan ja muihin Pohjoismaihin. IKH:n valikoimaan kuuluu yli 50 000 nimikettä ja tarjolla on runsaasti laatutuotteita myös hyötyajoneuvojen ystäville.

IKH on kasvanut vuosien mittaan hyvin monipuoliseksi yritykseksi, jonka tukijalat ovat edelleen varaosa-, työkalu sekä tuotantovälineiden kaupassa. Valikoima laajenee ja kehittyy jatkuvasti asiakaspalautteiden sekä toiveiden kautta ja viimeaikaisia suurempia alan valtauksia on ollut hydraulitekniikan tuotteiden voimakas mukaantulo. Kaikki IKH:n tuotteet ovat läpikäyneet erittäin tarkat testaustoimenpiteet, joiden avulla on varmistettu, että myyntiin päätyvät tuotteet vastaavat IKH:n korkeita kriteereitä.  Sama koskee myös ammattiautoilijoille suunnattuja tuotteita – esimerkiksi huoltoautokalusteet, työkalut ja perävaunut täyttävät korkeat laatuvaatimukset ja samalla myös niiden varaosien ja tarvikkeiden saatavuus on asiakkaiden arvoista. IKH:n totuttuun tapaan jokaisessa tuoteryhmässä on tarjolla vaihtoehtoja niin harrastelijatasolle kuin vaativimpiin ammattitehtäviin.

Perinteisillä arvoilla asiakkaiden hyväksi

IKH:n menestystarina tarjoaa mielenkiintoisen matkan suomalaisessa yrityselämässä ja kukapa olisi parempi henkilö kertomaan tästä taipaleesta kuin IKH:n myyntijohtaja Hannu Saarikoski. Saarikoski tuli taloon suoraan koulun penkiltä vuonna 1978 ja hän on nähnyt alan muutokset lähietäisyydeltä. ”IKH valtasi alaa lama-aikana, kun suuret keskusyhtiöt lakkauttivat toimipisteitään. Tätä kautta meille tarjoutui yrittäjiksi erittäin osaavaa sekä innokasta henkilökuntaa ja tätä kautta verkoston kasvu otti harppauksen eteenpäin”, kertoo Saarikoski. ”Samalla tuotepaletti on kasvanut hallitusti ja olemme löytäneet oman ainutlaatuisen segmenttimme. Kaiken toiminnan takana on kuitenkin luja usko ahkeruuteen ja meillä kauppiaat ovat todella itsenäisiä yrittäjiä, jotka saavat kuitenkin kaiken tarvittavan avun toimintaansa vahalta organisaatioltamme. Tähän kuuluvat esimerkiksi jatkuva koulutus, myymäläsuunnittelu, valikoimaehdotukset sekä tarkka liiketoimintasuunnittelu”, korostaa Saarikoski.

Perinteisessä yrityksessä yrittäjiä kohdellaan kuin omaa perhettä ja IKH:lla ollaan ansaitusti ylpeitä heidän menestyksestään.  ”Hoidamme taustalla asiat kuntoon ja vastaamme myytävien tuotteiden laadusta ja huolto- sekä varaosapalveluiden toimivuudesta. Samalla korostamme kaikessa omia toimintaperiaatteitamme ja tärkeitä arvoja meille ovat ihmisten kunnioittaminen ja luottamuksen antaminen. Tämä näkyy pienissä, mutta tärkeissä asioissa, kuten vaikkapa jokapäiväisessä tervehtimisessä sekä ystävällisenä olemuksena. Olemmekin onnistuneet aikaansaamaan hyvän IKH-asenteen, joka näkyy kaikissa toimipisteissämme sekä henkilökunnalle että asiakkaille”, kiteyttää Saarikoski IKH:n olemuksen.

Autoilijan asialla

IKH:n valtavassa valikoimassa on runsaasti tuotteita, joilla täytetään niin yhtä pakettiautoa käyttävän pienyrittäjän tai isommankin autoarmadan omistajien vaatimukset. Esimerkkinä toimivat vaikkapa ruotsalaisen BOB Systemin huoltoajoneuvokalusteet, joiden avulla autosta saa räätälöityä hyvin tarkkaan omiin työtehtäviin soveltuvan, tehokkaan ja turvallisen työkalun. Kalustesarjan voi asentaa itse, mutta IKH:n kautta on saatavilla myös osaavia asennuspalveluita kautta maan.

Usein pelkän tavara-auton tilat eivät riitä ja tuhannet asiakkaat kautta maan ovatkin löytäneet ratkaisuksi IKH:n laadukkaan perävaunumalliston. ”Vaunuvalikoimasta suurin osa on kotimaassa valmistettuja ja niiden komponentit on tehty kestämään Suomen kovia olosuhteita. Vaunuvalikoima on erittäin kattava ja suuntauksena tuntuu olevan kuomullisten ja jarrullisten vaunujen suosion kasvu”, kertoo Saarikoski.

Kaiken kaikkiaan IKH:lla on huikea valikoima tuotteita autoilijoiden ja yrittäjien tarpeeseen. Työkalujen ja työkalukaapistojen lisäksi esimerkiksi liikenneopasteet sekä valaistuspuoli ovat kasvaneet huikealla vauhdilla ja lisävalot, majakat ja muut valot ovat jo merkittävässä osassa parantamassa työskentelyn turvallisuutta sekä tehokkuutta. Lisäksi suoraan hyllystä ovat saatavilla AdBlue-lisäaineet sekä -tarvikkeet kuten myös öljyt sekä kemikaalit. ”Viime vuosina merkitystään on kasvattanut työvaatteiden sekä suojainten laatu, sillä ihmiset ymmärtävät paremmin näiden merkityksen työn sujuvuudessa ja tietenkin turvallisuudessa. Edustamamme Helly Hansen-, Sievi- sekä Patron-tuotteet ovat alan huippua ja meillä on tarjota myös hyvin edulliset painatus- ja brodeerauspalvelut pienillekin määrille”, lisää Saarikoski.

Logistiikan teho kaupankäynnin edellytys

IKH:lla on aina ymmärretty toimivan logistiikan merkitys nopeatahtisessa kaupankäynnissä. Kauhajoen huipputekninen pitkälle automatisoitu logistiikkakeskus on alan edelläkävijä ja sen kautta lähetetään päivittäin tuhansia yksiköitä tuotteita suoraan asiakkaille sekä IKH:n muihin toimipisteisiin. ”Tavaravirtojen hallinta on meillä huippuluokkaa ja virheprosentti on erittäin alhainen. Tämä on ehdoton elinehto ja kiinnitämme huomiota nopeuden lisäksi myös pakkaamisen huolellisuuteen, mikä näkyy reklamaatioiden pienenä määränä. Logistiikan kehittämisessä käytämme samaa jatkuvan parantamisen toimintamallia, mikä on käytössä myös kaikessa muussa toiminnassamme. Sanonta ’Tehdään porukalla ja tehdään hyvin’ tiivistääkin mielestäni IKH:n ajatusmaailman tarkasti”, päättää Saarikoski.

Lue seuraavaksi