Uutiset

Autot

Hymer Tramp 674 CL 2×2 – alaslaskettavalla keskivuoteella

Uuden Hymer Tramp CL 2×2 -matkailuauton saimme käyttöömme Nokialla toimivalta Hymer- jälleenmyyjältä, Cartrade Oy:ltä. Puoli-integroitua Hymer Tramp CL 2×2 -matkailuautoa on saatavana kolmea eri versiota, jotka ovat 614, 654 sekä koeajamamme suurin versio 674 CL 2×2. Kaikki versiot on rakennettu Fiat Ducaton alustalle ja rekisteröitävissä neljälle hengelle 4,25 tonnin kokonaispainolla.

Modernin pyöreän korimuodon omaava Hymer Tramp CL 2×2 on puhuttelevan näköinen. Esittelyautossa oli lisäksi ExclusiveLine-paketti valkoinen, mikä tarkoittaa, että ohjaamo ja kori ovat väriltään valkoisia, etupuskuri on maalattu, helmat ovat hopeanväriset ja autossa on ExclusiveLine-koristeteippaukset kyljissä ja takana.

 

Euro 5 -moottori ja korkea ohjaamo

Hymer Tramp CL 2×2 -mallistossa on vakiona Fiatin 2,3-litrainen, 130-hevosvoimainen (96 kW) Multijet Euro 5 -dieselmoottori, jonka jatkeena on 6+1-portainen manuaalivaihteisto. Tilauksesta autoon saa myös 2,3-litraisen, 148-hevosvoimaisen tai 3,0-litraisen ja 177-hevosvoimaisen moottorin. Auton nopeus on rajoitettu 100 km/h ja alustan varustukseen kuuluvalla vakionopeussäätimellä voidaan nopeus sovittaa kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi.

Koeajoauton varustukseen kuuluivat kuljettajan ja apukuljettajan airbagit, sähkötoimiset ikkunat ohjaamossa, kauko-ohjattu keskuslukitus sekä sähkötoimiset ja lämmitettävät taustapeilit. Sopivasta sisäilmasta Hymerissä huolehti siitepölysuodattimella varustettu ilmastointi.

Oleskelutilan pöytää vasten kääntyvät etuistuimet oli verhoiltu samalla kankaalla kuin asunto-osan istuimetkin ja niissä oli pituussäätö, selkänojankallistus, istuinosan etu- ja takaosan korkeussäätö sekä säädettävät käsinojat. Ohjaamon sivuikkunoissa sekä tuulilasissa on laskospimennysverhot ja katossa on sähkötoiminen panoraama-kattoikkuna pimennys- ja hyttyverholla.

Myös ohjaamossa on reilusti säilytystilaa, koska ylävuode on keskellä autoa. Ohjaamon yläosassa on reilut kaapit molemmin puolin sekä tuulilasin yläpuolella iso avohylly. Ovissa on kaksi säilytyslokeroa, hanskalokeroita on myös kaksi. Pienempiä lokeroita on kojelaudassa useita yhdessä mukitelineen ja paperipidikkeen kanssa.

 

Polttomaalattu alumiinikori ja pitkä alusta

Suurimman, 4035 mm akselivälillä olevan Hymer Tramp 674 CL 2×2:n kokonaispituus on 7,45 m, leveys 2,35 m ja korkeus 2,99 m. Auton kokonaispaino on 3 500 kg ja omapaino 3 280 kg, joten autoa saa ajaa B-ajokortilla. Auton hidastuvuudesta vastaa ABS-levyjarrut elektronisella jarruvoimansäätimellä (EBD).

Ovien lukumäärä on viisi ja matkustamon ulko-ovi on varustettu ulkovalolla ja sadevesikourulla. Lisäksi ovessa on ikkuna pimennysverholla sekä erillinen hyönteisovi. Sisälle nousemista helpottamassa on yksiportainen sähköporras, jonka käyttökytkimet ovat ovenpielessä sekä kojelaudassa.

Koeajettu auto on rekisteröity kolmelle hengelle ja makuutilat löytyvät viidelle hengelle. 4,25 tonnin kokonaispainolla auton saa rekisteröityä neljälle hengelle.

Patentoidulla PUAL-menetelmällä valmistettujen asunto-osan seinä- sekä kattoelementtien vahvuus on 35 mm ja lattiavahvuus 46 mm. Niillä taataan paras lämmöneristyskyky sekä talvella että kesällä. Kaikki avattavat ikkunat ovat kaksinkertaisella lasilla sekä pimennys- ja hyönteisverkolla samoin kuin 40×40 cm olevat kattoluukut.

Auton lämmitys on hoidettu 6 kW:n Trumatic Combi 6 -ilmakeskuslämmityksellä, joka on varustettu myös 1800 W sähkövastuksella. Lisäksi autossa on sähköllä toimiva lattialämmitys. Kaasupullokaappiin mahtuu kaksi 11 kg kaasupulloa ja kaasupullojen välillä on automaattinen Duo Comfort ja EisEx -vaihtaja sekä kaasun paineensäädin Truma-Secumotion.

Asunto-osan vahvistettu geeliakku on kooltaan 12 V 80 Ah ja lisävarusteena on saatavana vielä toinenkin akku. Auton kojelaudassa on 12 V pistorasioita 2 kappaletta sekä asunto-osassa 230 V pistorasioita 3 kappaletta, joista yksi on keittiössä, yksi pesutilassa ja yksi ulko-oven vieressä.

Isoon takatalliin pääsee molemmin puolin autoa olevien tavaraluukkujen kautta, joiden koko on 126×90 cm. Takatallissa on valot molemmin puolin sekä neljä kiskoilla liikkuvaa sidontalenkkiä tavaroiden kiinnittämistä varten.

 

Tilava matkustamo

Matkustamon tilat on Tramp CL 2×2:ssa hyödynnetty ihanteellisesti moderneilla ja tukevilla kalusteratkaisuilla. Myös kaappien vetimet tuntuivat vahvoilta ja jämäköiltä. Ulko-oven vieressä on tavanomaiseen tapaan kaksi vaatekoukkua ja kenkälokero. Toiset kaksi koukkua löytyvät kuljettajan selän takaa seinästä.

Matkustamossa on Komfort L-istuinryhmä kahdella integroidulla kolmipisteturvavyöllä sekä oikealla puolella pitkittäin oleva istuin. Kaikki istuimet on verhoiltu Salerno-kankaalla. Näiden istuimien välissä on pitkittäin ja poikittain liikuteltava puureunainen pöytä, jota vasten etuistuimet kääntyvät muodostaen istuinpaikat kuudelle hengelle.

Tangoilla ja valoilla varustetut vaatekaapit ovat molemmin puolin takavuoteiden alla ja ne ovat kooltaan 78x69x90 cm sekä 65x83x80 cm. Lisäksi vasemman puoleisen takavuoteen ja jääkaapin välissä on kapea vaatetangolla varustettu tila.

Matkustamon viihdelaitteille, radiolle ja televisiolle on valmiudet olemassa. TV:lle on todella kätevä joka suuntaan säädettävä TFT-teline, joka mahdollistaa TV:n katselun sekä istuinryhmästä että takavuoteesta. Myös kaiuttimet, DVD- ja äänijohdot sekä antenni ovat valmiina.

 

Helposti käytettävät makuutilat

Hymer Tramp CL 2×2 -mallien erikoisuutena on istuiryhmän yläpuolella oleva alas laskettava kylmävaahtopatjalla varustettu parivuode, jonka vuodekoko on 1,98 x 1,42 m. Tämä on todella helppo, nopea ja kätevä ratkaisu. Vuoteen saa alas irrottamalla kaksi turvavyön kaltaista kiinniketta ja painamalla vuoteen alas, tiikkaat kiinnittyvät vuoteen kyljessä olevaan kahvaan. Vuoteen ansiosta CL 2×2 -malleissa on reilunkokoiset vuoteet neljälle hengelle. Vuoteen saa haluttaessa myös sähkötoimisena ja sen ollessa yläasennossa jää alle vielä todella reilu sisäkorkeus.

Tämän keskivuoteen lisäksi ajoneuvon takaosassa on erillisvuoteinen makuuhuone, jonka korkeammalle sijoitetuille vuoteille pääsee helposti nousemaan edessä olevien porrastasojen avulla. Vuoteissa on korkealaatuiset joustinpatjat sälepohjilla ja ne saa myös tarvittaessa yhdistettyä ulosvedettävällä pohjalevyllä ja välipalalla. Tällöin käytössä on kevyet irtotikkaat, joiden avulla pääsee nousemaan vuoteeseen. Erillisinä takavuoteiden koot ovat 180×80 cm ja 192×80 cm.

Vuoteiden yläpuolella on viisi kaappia sekä kaksiosainen avohylly. Valaistusta on 7 spottivaloa ja lukuvalot molemmin puolin.

 

Kätevä kulmakeittiö

Trampin tilava ja helppohoitoinen keittiö on kooltaan 92x 60/95×92 cm. Keittiö on varustettu pyöreällä, syvällä ja lasikannellisella tiskialtaalla sekä kolmiliekkisellä lasikannellisella Dometic-kaasuliedellä. Myös jätesanko on tässä mallissa integroitu kätevästi pöytälevyyn. Thetford SES -jääkaappi on tilavuudeltaan 113 l ja pakastelokeron kanssa 150 l. Vesijärjestelmän tilavuus on 110 l ja se on eristetty sekä lämmitetty. Myös 100 litran harmaavesisäiliö on eristetty ja lämmitetty. Kaappeja keittiöosassa on: kolme yläkaappia, ruokailuvälinelaatikosto ja kaksi alakaappia. Myös pyyhekoukut ovat paikallaan samoin kuin pistorasia. Valoja keittiöosassa on kaksi ylhäällä ja kolme yläkaappien alla. Liesituulettimen saa tarvittaessa jälkiasennuksena.

 

Komfort-pesuhuone

Pesuhuone on kooltaan 125×86 cm ja se käsittää WC- ja suihkutilan. Erillinen ilmanvaihdolla varustettu suihkutila on erotettu läpinäkyvällä taittoseinällä ja sen lattia on hieman alempana kuin WC-tilan. Valoja pesuhuoneessa on kaksi ja pistorasia löytyy yläkaapin sisäpuolelta, lisäksi tilassa on kaksi isoa peiliä, alakaappi, hylly, paperiteline ja tarvittavat pyyhekoukut.

Koeajettu auto sisälsi runsaasti lisävarusteita, joita ei tekstissä erikseen mainittu lisävarusteina.

www.hymer.fi

www.cartrade.fi

 

Tekniset tiedot:

Moottori Fiat Multijet 2,3-litrainen, Euro 5

Teho 96 kW (130 hv)

Vaihteisto 6+1-portainen manuaalivaihteisto

Kokonaispituus 745 cm

Kokonaisleveys 235 cm

Kokonaiskorkeus 299 cm

Sisäleveys 218 cm

Sisäkorkeus (as.osa) 209 cm

Akseliväli 4 035 mm

Kokonaispaino 3 500 kg

Omapaino 3 240 kg

Vetopaino (jarruin) 2 000 kg

Miika Nyrö

 

 

 

 


Lue seuraavaksi