Uutiset

Autot

Hybridit Uudenkaupungin pelastajaksi?

Fisker Karma on neliovinen sähköverkosta ladattava urheilullinen hybridi, joka esiteltiin yleisölle ensimmäisen kerran tammikuussa 2008. Fisker Automotiven suunnitelma on valmistaa 15 000 autoa vuodessa. Ensimmäiset autot toimitetaan Pohjois-Amerikkaan vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä, Eurooppaan autojen toimitukset on tarkoitus aloittaa vuonna 2010.

Fisker Automotive valitsi Valmet Automotiven suunnittelu- ja valmistuspalvelujen toimittajaksi maailmanlaajuisen haun jälkeen.

– Valmet pystyy tarjoamaan meille riittävän laadun ja nopeuden tuotantotavoitteidemme saavuttamiseksi, sanoo Fisker Automotiven toimitusjohtaja Henrik Fisker ja jatkaa: Valmet on ihanteellinen kansainvälinen tukikohta, koska yli puolet Fisker Automotiven myynnistä tulee arviomme mukaan Pohjois-Amerikan ulkopuolelta.

”Ympäristöystävällisten sähköautojen markkinoiden arvioidaan kasvavan hyvin nopeasti, ja olemme ylpeitä päästessämme tässä kasvussa paalupaikalle”, sanoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Fisker Automotive on edelläkävijä innovatiivisen teknologian soveltamisessa ympäristöystävällisiin premium-luokan autoihin. Strateginen kumppanuus Fisker Automotiven kanssa avaa uuden näköalan Valmet Automotivelle. Voimme muuttaa tuotantoprosessimme helposti sähkö- ja hybridiautojen valmistukseen ja uusiin korimalleihin sopivaksi. Uuteen strategiaamme sopii erinomaisesti se, että myös suunnittelulla on merkittävä rooli yhteistyössä.

Fisker Automotive on yksityisessä omistuksessa oleva amerikkalainen yhtiö, jonka perustivat vuonna 2007 yhteisyrityksenä Fisker Coachbuild, LLC ja Quantum Fuel Systems Technologies Worldwide Inc., joka on johtava sähkökäyttöisten ajoneuvojen teknologian kehittäjä.

Metso-konserniin kuuluva Valmet Automotive tuottaa vaativien erikoisautojen tuotekehitys- ja valmistuspalveluja autoteollisuudelle. Lähes 40 vuodessa yhtiö on toimittanut yli 1 000 000 korkealuokkaista autoa Suomessa asiakkaille ympäri maailmaa. Tänään Valmet Automotive valmistaa Porsche Boxster ja Porsche Cayman ‑autoja Porsche AG:lle.

 

Lue seuraavaksi