Uutiset

Autot

Huolla renkaat ja vanteet vaihdon yhteydessä

Talvi saapuu yllättäen joka ikinen vuosi. Osassa Suomea ensilumet on jo koettu, kesärenkailla luistelut luisteltu ja talvirenkaat vaihdettu. Etelä-Suomessa suurimalla osalla on kuitenkin vielä renkaanvaihto edessäpäin ja virallinen renkaanvaihtokausi alkaakin perjantaina 1. marraskuuta.

Vaihtotouhun yhteydessä kannattaa samalla vaivalla myös huoltaa säilytykseen siirrettävät renkaat ja vanteet. Kesärenkaiden huolellinen pesu ja suojauskäsittely kannattaa, sillä likaisten vanteiden säilöminen voi pahimmaan aiheuttaa jopa vanteiden pinnan hapettumista ja renkaisiin jäänyt lika puolestaan vahingoittaa renkaita. Lisäksi kiität itseäsi keväällä, kun kesärenkaat odottavat varastossa puhtaina ja vaihtovalmiina.

Näin huollat renkaat ja vanteet säilytyskuntoon

  1. Pese renkaat miedolla shampooliuoksella ja huuhtele perusteellisesti vedellä.
  2. Pese vanteet suihkuttamalla SONAX XTREME Vannepesua tasaisesti koko vanteelle ja anna vaikuttaa 3-5 minuuttia. Pesuaine muuttuu punertavaksi, kun se reagoi lian kanssa. Huom! Hapoton SONAX-vannepesuaine irrottaa pinttyneenkin lian hellävaraisesti.
  3. Käy läpi vanteiden pinnat SONAX Vanneharjalla. Kätevän vanneharjan avulla pääset käsiksi myös kaikkein ahtaimpiin ja vaikeapääsyisimpiin paikkoihin. Huuhtele lopuksi vanteet vedellä ja kuivaa huolellisesti.
  4. Suihkuta SONAX XTREME Vannesuojaa kiillotusliinaan ja levitä ohut kerros tasaisesti vanteille. Kiillota mikrokuituliinalla, kunnes pinta on kuiva. Vannesuoja antaa vanteille kovan, läpinäkyvän pinnoitteen, joka hylkii vettä, likaa ja tiesuolaa.
  5. Viimeistele rengashuolto SONAX XTREME Rengaskiillolla; suihkuta kiiltoa noin 20 senttimetrin etäisyydeltä puhtaan renkaan pintaan ja anna kuivua noin 5 minuuttia. Rengaskiilto antaa renkaille pitkäkestoisen, syvän mustan ”wet look” -kiillon sekä hoitaa renkaita samalla käsittelyllä.
  6. Renkaat ovat valmiit säilytykseen!

Lue myös: Varaudu pakkasiin, hanki autoosi starttiboosteri

Lue seuraavaksi