Uutiset

Autot

Hilltipin laadulla piha-alueiden turvallisuus säilyy

Pietarsaarelainen Oy Hilltip Ab on teiden ja pihojen kunnossapitoon käytettävien työlaitteiden asiantuntija, jonka tuotannon merkittävän osan muodostavat lumiaurat, hiekoittimet sekä harjakoneet. Hilltipin tuotteet ovat ammattilaisten arvostamia ja niillä suoriudutaan vaativimmistakin työtehtävistä. Osoituksena tästä luottamuksesta Helsingin kaupungin Palmia-kiinteistönhuoltopalvelut hankki viime vuoden lopulla käyttöönsä kahdeksan pick-up-autoihin asennettavaa Hilltipin aura-hiekoitin-yhdistelmää.

Palmian kiinteistöpalveluiden itäisen alueen toimipiste työllistää noin 30 henkilöä ja heidän toimenkuvanaan on lähinnä Itä-Helsingin koulujen ja päiväkotien pihojen sekä monien ulkoilualueiden kunnossapito. Työt ovat vaativia, sillä ahtailla piha-alueilla on aina varauduttava erityisesti lasten kirmailuihin, eikä huolimattomuuteen näin ollen ole varaa. Työvälineitä on kehitetty tehtävien mukaan kuljettajien palautteiden kautta ja toimipisteen kymmenkunta pick-up-autoa on varusteltu pitkälle esimerkiksi lisävalojen ja peruutuskameroiden kautta.

Hiekkaa ei hukkaan

Palmian itäisellä alueella on käytössään runsaasti Isuzun kalustoa ja uudet Hilltip-kokonaisuuudet asennettiinkin juuri Isuzujen päälle. Yhdistelmät ovat olleet käytössä marraskuusta lähtien ja käyttäjien antama palaute on ollut ensisijaisesti positiivista. ”Hilltipin IceStriker-hiekoittimen säädöt ovat miellyttäneet, sillä hiekoitusleveyden ja hiekan määrän saa säädeltyä todella tarkasti. Hyvä ominaisuus on myös automaattinen levityksen seisahtuminen pysähdyttäessä ja näin ei turhaa hiekoitusta tapahdu”, kertoo alan ammattilainen Palmian Hans Heikkilä.

”Hiekoittimen säiliön noin kuution tilavuus on myös sopiva ja sen täyttö onnistuu helposti. Tällä hetkellä hiekoitin on liinakiinnityksellä, mutta ensi kaudeksi olemme suunnittelemassa kiinteämpää asennusta ja Hilltipiltä onkin saatavana jämerä kiinnikeasennuslevy”, lisää Palmian Janne Issakainen. ”Kaiken kaikkiaan Hilltip-hiekoitin on vastannut odotuksiimme hyvin ja kun tiivistymien välttämiseksi vain muistaa ajaa aina säiliön tyhjäksi, niin mitään ongelmatilanteita ei ole syntynyt”, Heikkilä ja Issakainen jatkavat.

Hilltip-auran teho riittää

Palmian Isuzuihin asennettiin myös HillTip SnowStriker-nivelaurat ja parin kuukauden käyttökokemusten perusteella valinta oli onnistunut. ”Auran vakiopainetoiminnon ansiosta terä puree pintaan tiukasti kiinni ja näin jälki on moitteetonta. Käytetty materiaali on auroissa laadukasta ja lisäsuojaa antavat laukaisujouset sekä muut turvaominaisuudet. Myös auran säädöt ovat loogiset ja sopivan herkät mikä mahdollistaa tarkan työskentelyn ahtaissakin tiloissa”, kertoo Heikkilä. ”Olemme olleet tyytyväisiin tähänkin terään, mutta lopputalven vaativat olosuhteet kertovat siirrymmekö järeämmän polanneterän käyttöön. Tärkeä ominaisuus on myös auran pikakiinnityksen helppous ja SnowStrikerissa ei ongelmia ole ilmennyt”, kertoo Issakainen.

Hilltipin varusteet ovat jo nyt osoittaneet tehonsa ja ne täyttävät Palmian tiukat kriteerit kaikissa suhteissa. Edistyksellisen suunnittelun ja laadukkaiden materiaalien kautta myös tuotteiden keveyden tuoma polttoainetaloudellisuus on tietenkin isojen kalustokokonaisuuksien kanssa toimittaessa aina positiivista.

Lisävarusteilla tehokkuutta ja turvallisuutta

Jokainen ymmärtää miten vaativaa työskentely päiväkotien ja koulujen pihoissa voi olla. Palmialla tilanteet on otettu huomioon ja turvallisuutta on parannettu esimerkiksi tehokkailla lisävaloilla sekä peruutuskameroilla. ”Kuljettajien antama palaute on Palmialla ensiarvoisen tärkeää ja ajoneuvojen varustelussa toiveet otetaan tarkoin huomioon. Työn tehokkuus on usein ahtaissa olosuhteissa haastavaa ja turvallisuudesta emme tingi missään tilanteessa”, tiivistää Issakainen Palmian periaatteen.

Lue seuraavaksi