Uutiset

Autot

HiFix kasvaa ammattitaidon sekä yrittäjäasenteen kautta

HiFix Oy on vuonna 2009 perustettu ajoneuvovarustelun erikoisyritys, joka on laadukkaan palvelun ja kattavan tuoteperheen kautta kasvanut 14 henkilöä työllistäväksi ajoneuvoalan monipuoliseksi toimijaksi. Tasaisen hallitun kasvun takana on aito innostus alaan ja ammattiylpeys, minkä seurauksena yrityksen hyvä maine on levinnyt asiakaskunnan tietouteen. HiFixin määrätietoinen toiminta on huomattu myös muilla tahoilla ja tästä osoituksena yritykselle myönnettiin viime vuonna Päijät-Hämeen Vuoden Nuori Yrittäjä -tunnustuspalkinto.

Joni Hirvonen ja Jani Rehti ovat alle kymmenessä vuodessa kasvattaneet HiFixistä merkittävän ajoneuvovarustelujen ja äänentoiston erikoisliikkeen.  Menestys perustuu laatuun, tehokkuuteen sekä yksilölliseen asiakaspalveluun.

HiFixin takaa löytyvät nuoret, mutta pitkän alan kokemuksen omaavat yrittäjähenkiset Jani Rehti sekä Joni Hirvonen. Yrityksen syntytarina on hyvin tyypillinen monelle yhtiölle, sillä toiminta lähti käyntiin oman intohimoisen harrastustoiminnan kasvaessa ammattimaiselle tasolle. Rehti on toiminut ajoneuvojen parissa miltei koko ikänsä ja Hirvonen on taas autohifipuolen erikoisosaaja, jonka palkintokaapista löytyy runsaasti niin SM- kuin EM-tason mitaleja äänentoiston alalta. Toiminta lähti käyntiin hyötyajoneuvovarustelun sekä autohifin kautta, mutta asiakastoiveiden kautta palvelut ovat laajentuneet myös invataksien valmistukseen, autofixauksiin, verhoiluihin, ikkunatummennuksiin, äänieristyksiin sekä Adria- ja Bürstner-matkailuajoneuvojen huoltojen pariin.

Vahva hyötyajoneuvo-osaaminen

Ajoneuvojen varustelulla on aina ollut merkittävä asema HiFixin toiminnassa. Työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi jatko-ohjaamot, vaneroinnit sekä lisävalojen että rosteriosien asennus. ”Yksityisten autoilijoiden ja yritysten lisäksi suoritamme varusteluja suoraan autoliikkeille erityisesti Crafter- ja Sprinter-malleihin. Olemmekin vuosien mittaan saavuttaneet monen merkkiliikkeenkin luottamuksen ja yhteistyö on kehittynyt jatkuvasti”, kertoo Rehti.

Monelle tavara-autoilijalle ajoneuvo toimii niin kulkuvälineenä ja työkalustona kuin liikkuvana toimistona ja yrityksen käyntikorttina. ”Ajoneuvon monikäyttöisyyteen ollaan nykyisin valmiita panostamaan enemmän, sillä ollaan ymmärretty sen toimivuuden tärkeys. Tarjoammekin hyvin monipuolisia kokonaisratkaisuja, joiden kautta asiakas saa yhdellä käyntikerralla hyvin laajat yksilölliset räätälöinnit omien työtehtävien ja mieltymysten mukaan. Näin ajoneuvo pysyy tärkeimmässä tehtävässään mahdollisimman paljon ja tietenkin myös kustannukset säilyvät kokonaispaketeissa paremmin hallinnassa”, Rehti korostaa.

Äänimaailman merkitys kasvaa

Joni Hirvosen hifi-osaamisen kautta on luonnollista, että HiFix tunnetaan laajasti audiopuolen harrastajien parissa. ”Meillä on tarjolla hyvin laadukas valikoima alan tuotteita ja pystymme opastamaan asiakkaita toimivien kokonaisratkaisujen pariin. Myös asentajamme edustavat alan huippua ja heille alan on paljon enemmän kuin pelkkä leipätyö”, kertoo Hirvonen.

Ajomukavuuden kasvamiseen voi vaikuttaa helposti ja edullisesti myös äänieristyksiä kehittämällä. ”Moni autoilija viettää ajoneuvossaan todella hurjan tuntimäärän vuoden mittaan ja äänieristyksen parantamisella on yllättävän paljon vaikutusta työssä jaksamiseen. Miellyttävässä ympäristössä rentoutuu ja pysyy virkeänä, mikä on tietysti myös merkittävä turvallisuustekijä. Paras tapa huomata ero on koeajaa eristetty ajoneuvo ja monelle onkin tullut yllätyksenä valtava ero äänimaailmojen välillä”, huomauttaa Hirvonen.

Ensiluokkainen palveluasenne

HiFix on tunnettu ammattitaitonsa lisäksi myös joustavasta asenteesta ja asiakaspalvelun korkeasta tasosta. ”Koko yrityksemme henkilökunnalla on korkea ammattiylpeys ja tiedämme, että maineen voi pienellä alalla menettää vain kerran. Reklamaatioiden määrä on saatu miltei nollaan ja kaikki ongelmatapaukset selvitetään huolella. Alallamme käsityön osuus on edelleen erittäin suuri ja lopputuloksen täytyy miellyttää asiakasta kaikilta osin, myös hinta mukaan lukien. Vakioasiakkuuksien kasvavan määrän perusteella olemmekin onnistuneet työssämme hyvin”, tiivistävät Rehti ja Hirvonen.

Kuljettajaa ei ole unohdettu HiFixin Sprinter-ratkaisussa, sillä tyylikäs sisustus sekä laadukas äänentoisto pitävät myös eturivin tyytyväisenä.

Tuotevalikoima on HiFixillä tällä hetkellä hyvin hallussa ja oman verhoilijan kautta urakointia saatiin jälleen tehostettua entisestään. ”Tulemme kasvattamaan tuotantomääriä tasaisen varmasti ja luultavasti jossain vaiheessa etsimme myös omia toimitiloja käyttöömme. Lahti on kuitenkin osoittautunut erinomaiseksi sijainniksi esimerkiksi pääkaupunkiseutua silmällä pitäen, joten kauas emme ole siirtymässä nykyisestä Laatukadun osoitteesta. Muuten tulemme kehittymään lähinnä asiakkailta saamamme palautteen sekä toiveiden kautta, mutta luonnollisesti myös vientitoiminta saattaa tulla jossain vaiheessa ajankohtaiseksi”, Rehti ja Hirvonen päättävät.

Lue seuraavaksi