Uutiset

Autot

Helposti kuljetettavaa akkuvoimaa

Actuant -konserniin kuuluva Mastervolt tuo markkinoille uuden sukupolven Ultimate Lithium Ion –akkuperheen. Ensimmäisenä markkinoille tulee MLI 24/5000, jonka kapasiteetti on 24V/190Ah. Myöhemmin keväällä tulee kapasiteetiltaan 12V/380Ah MLI 12/5000-vaihtoehto. Kesän jälkeen mallisto täydentyy MLI 12/2500 -mallilla ja sarjan LI Ion -tekniikkaan perustuvilla käynnistysakuilla.

Lithium Ion –akut ovat vähintään kolme kertaa tehokkaampia kuin vastaavat lyijylevyakut, painoa niillä on vain kolmannes ja mikä merkittävintä, niiden elinkaari on vähintään kolminkertainen. Lithium Ion –akut voidaan ajaa käytännössä täysin tyhjäksi, mikä tekee tämän tyyppisestä akusta ideaalisen käyttöakun.

Li Ion Ultimate -sarjan akuissa hyödynnetään täysin uutta designia, sillä kaikki komponentit on päivitetty parempaan, jolloin tuloksena on parantunut suorituskyky kaikilla osa-alueilla. Suunnittelun lähtökohtina ovat olleet muun muassa turvallisuus ja asennuksen helppous sekä edellisen malliston kanssa yhtäläiset ulkomitat. Ultimate -sarjan akuilla on suurempi kapasiteetti, ne latautuvat nopeammin ja sisältävät nyt lähes kaiken tarvittavan elektroniikan itsessään.

Uudelleen suunnitellut kuoret sisältävät kahdeksan LFP (Lithium Ion Phosphate) –tyyppistä kennoa. LFP on hopean kaltainen aine, joka painaa vain kolmanneksen veden painosta ollen akkukäytössä yhtä turvallinen.

Mastervoltin LI Ion –akuissa on aktiivinen kennojen tasausjärjestelmä, joka tasaa energian korkeamman varauksen omaavista kennoista matalamman varauksen omaaviin, pitäen koko akun varaustilan tasaisena. Ultimate –sarjan akut voidaan varata täyteen alle tunnissa ja niiden sisäinen kytkentä mahdollistaa kahden akun asentamisen sarjaan ilman ulkoista tasausjärjestelmää. MasterBus CanBus –kaapelin avulla akut voidaan kytkeä täysin integroituun sähköjärjestelmään, jolloin latausaikaa saadaan lyhyemmäksi akun kommunikoidessa varaustarpeestaan latauslaitteiden kanssa.

Perinteisen akkuasennuksen muuttaminen Lihium Ion –järjestelmäksi vaati aikaisemmin useita lisäkomponentteja, mutta toisen sukupolven Ultimate –sarjassa nämä komponentit on integroitu itse akkuun, jolloin asennus nopeutuu ja yksinkertaistuu tullen samalla edullisemmaksi.

“Olemme erittäin ylpeitä uudesta Ultimate –sarjasta”, päättää Marc Persoon Actuantilta.

Lue seuraavaksi