Uutiset

Autot

Hapert-perävaunut Albernilta

Hapert Aanhangers BV on hollantilainen kevytperävaunuvalmistaja, joka on keskittynyt valmistamaan erittäin lujarakenteisia O1- ja O2-luokan perävaunuja.

Tehdas on aloittanut tuotannon jo vuonna 1966. Hapert Aanhangers BV:n liikeideana on valmistaa erittäin kestäviä perävaunuja äärimmäisiin olosuhteisiin, kertoo tehtaan toimitusjohtaja Ad Saris. Mallisto on hyvin laaja; lavetti-, kippi-, umpi sekä koneenkuljetusvaunuja. Mallistoon kuuluvat myös Hapert Sapphire -kylmäkuljetusvaunut, joiden kori on valmistettu 40 mm uretaani-lasikuitu kerroslevystä ja kylmäkone asennetaan valmiiksi jo tehtaan tuotantolinjalla.  

Suurin osa malleista on saatavana myös mukavilla ja turvallisilla parebelijousilla ja iskunvaimentimilla. Hapert-vaunut ovat myös hyvin viimeisteltyjä. Niissä ei ole teräviä peltireunoja ja myös ergonomiaa on ajateltu. Ensimmäisenä Euroopassa on otettu käyttöön TUV-hyväksytyt 1000 kg sidontalenkit kaikkiin O2-luokan vaunuihin. Etu- ja takalaidoissa on vakiona kolme kappaletta pulttikiinnitteisiä valuterässaranoita.

Hapert-vaunuissa on kiinnitetty huomiota myös ulkonäköön. Niinpä monessa mallissa on tyylikkäät mustat teräsvanteet. Hapert-mallistosta löytyy myös superhienot ja vielä kestävämmät plus-mallit.

Hapert Azure HM plus on erikoisvahvistettu lavettivaunu 40 cm antrasiittipäällysteisillä alumiinilaidoilla. Kokonaispaino on 3500 kg ja vaunussa on erittäin mukavat ja turvalliset parabelijouset iskunvaimentimilla. Azuressa on kahdeksan kappaletta TUV-hyväksyttyjä sidontalenkkejä v-urassa sekä vahvistetut 185/60 R13 C renkaat järeällä 12 mm kulutuspinnalla ja tyylikkäillä mustilla teräsvanteilla. Luotettavuutta lisää vielä 500 kg järeä nokkapyörä ja nokkapyörän kiinnike. Kevyet kolme tonnia kantavat alumiinirampit kulkevat mukana vaunun alla lukitussa tilassa. Hapert Azure plus on hyvin varusteltu lavettivaunu jonka kestävyys on huippuluokkaa..

Hapert Cobalt HM plus on monitoimikippivaunu, jossa on vakiona antrasiittipäällysteiset teräslaidat ja lavan pohja ja reunapalkit yhtä ja samaa paksua kastamalla kuumasinkittyä teräslevyä, jolloin vaunu soveltuu myös kiven ajoon.Tässä vaunussa on vakiona mukavat ja turvalliset parabelijouset iskunvaimentimilla. Renkaat ovat erikoisvahvistetut 185/60 R13 C n12 mm karkealla kulutuspinnalla ja tyylikkäillä mustilla teräsvanteilla. Kippisylinteri on peräti 5-osainen ja kippauskulma hulppeat 55 astetta. Vakiona on alumiinirampit lukitussa kuljetustilassa vaunun alla.

Kevyiden alumiiniramppien kantavuus on kolme tonnia. Vaunussa on myös 500 kg järeä nokkapyörä. Portaattomasti säädettävät tukijalat rasvanipalla ovat myös vakiona. Markkinoiden pisin 36 kk takuu on vakio.

Hapert Indigo HM-2 on erityisesti minikaivureiden ja minikuormaajien kuljetukseen suunniteltu erittäin matala 2- tai 3-akselinen 3500 kg parabelijousilla ja iskunvaimentimilla varustettu koneiden kuljetusvaunu. Lavan pohja on lahoamatonta ja kevyttä alumiinilankkua, johon öljy ja rasva eivät pääse imeytymään ja vaunu on helppo pitää siistinä vuosikausia. Takana on koko vaunun levyinen järeä teräsramppi integroiduilla tukijaloilla. Mukavat lehtijouset yhdistettynä todella jäykkään teräsrunkoon antavat vaunulle uskomattoman hyvän vedettävyyden.

Hapert-vaunut tuo maahan Alberni Oy.

Lue seuraavaksi