Uutiset

Autot

Goodyearin kuorma-autorenkaat Dakar 2016 -kilpailua varten

Espanjassa ja Marokossa tehtyjen laajojen ja onnistuneiden testien jälkeen Dakar-rallin vuonna 2012 voittanut De Rooyn tiimi on valinnut kuorma-autoihinsa Goodyear ORD -maastorenkaat. Renkaiden koko on 375/90R22.5, ja ne asennetaan kolmeen Iveco-kuorma-autoon, joilla tiimi osallistuu vuoden 2016 Dakar-ralliin ”The Odyssey”. Dakar-ralli on maailman suurin autojen, moottoripyörien ja kuorma-autojen maastokilpailu, joka ajetaan Argentiinassa ja Boliviassa 3.–16. tammikuuta 2016.

”Olemme hyvin tyytyväisiä, että De Rooyn tiimi on valinnut vuoden 2016 Dakar-ralliin kuorma-autojen Goodyear ORD -maastorenkaat koossa 375/90R22.5. Laajoissa testeissä todettiin, että kuorma-autorenkaamme tarjoavat tiimille erinomaista suorituskykyä niin pidon, kestävyyden kuin vahvuudenkin osalta. Nämä tekijät ovat erittäin tärkeitä, jos haluaa voittaa vaativan Dakar-rallin. Meille osallistuminen yhteen kovimmista maastokilpailuista De Rooyn tiimin kanssa on erinomainen mahdollisuus osoittaa kuorma-autoille tarkoitettujen ORD-maastorenkaidemme suorituskyky kovimmissa olosuhteissa. Lisäksi voimme kerätä tärkeää tietoa ja kokemusta uusien kuorma-autorenkaiden kehittämistä varten. Odotamme tammikuuta innolla ja toivomme tiimille menestystä Dakar-rallissa”, sanoi Benjamin Willot, Goodyearin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan Commercial Tires -osaston markkinointipäällikkö.

Hollantilainen De Rooyn tiimi on ilmoittanut kilpailuun kolme kuorma-autoa, joihin asennetaan kuorma-autojen Goodyear ORD -maastorenkaat koossa 375/90R22.5. Tiimin kolme ajoneuvoa ovat pääkuorma-auto, jota ajaa Dakarin kuorma-autoluokan vuonna 2012 voittanut Gerard De Rooy, De Rooyn tiimin jäsenen Ales Lopraisin kuorma-auto ja Ton van Genugtenin ajama nopea tukikuorma-auto. Tiimi päätyi Goodyear ORD -renkaisiin, kun oli ensin testannut niitä Baja-rallissa Espanjassa heinäkuussa 2015 ja Oilibya-rallissa Marokossa lokakuussa 2015. Testikilpailujen aikana Luxemburgissa sijaitsevan Goodyearin innovaatiokeskuksen insinöörit tekivät yhteistyötä tiimin kanssa saavuttaakseen parhaan kokoonpanon, jolla suorituskyky saatiin optimoitua erilaisissa kilpailun aikana esiintyvissä olosuhteissa.

Rengas, jota testattiin ja joka valittiin Dakar-ralliin, on Goodyear ORD koossa 375/90R22.5. Tämä koko on saatavana vain Goodyearilta, ja se korvaa 14.00R20-renkaan, jota De Rooyn tiimi käytti aiemmin. Goodyear ORD-renkaan (375/90R22.5) halkaisija ja leveys ovat samat kuin 14.00R20-renkaalla, mutta vanteen suurempi halkaisija tarjoaa suuremman jarrun liikkumavaran, jolloin rengas kestää paremmin kuumuutta.

De Rooyn rallitiimin tiimijohtaja Henk van Leuven kertoi lisäksi seuraavaa: ”Goodyearin kanssa toteuttamissamme testeissä havaittiin, että kuorma-autoihin tarkoitettujen Goodyear ORD -maastorenkaiden suorituskyky on aivan omaa luokkaansa. Luotamme siihen, että se on meille paras rengas Dakar-ralliin. Renkaat ovat keskeinen tekijä yrittäessämme päästä korkeimmalle korokkeelle tammikuussa, ja olemme luottavaisia sen suhteen, että Goodyearin renkailla voimme saavuttaa tavoitteemme.”

Vuoden 2016 Dakar-ralli ”The Odyssey” ajetaan Argentiinassa ja Boliviassa 3.–16. tammikuuta 2016. Vuoden 2016 kilpailuun osallistuu yli 660 kilpailijaa yli 50 maasta ja yli 400 moottoripyörää, mönkijää, autoa ja kuorma-autoa.

Vuoden 2016 Dakar-rallin ohjelma on seuraavanlainen:

3.1.: Buenos Aires – Villa Carlos Paz

4.1.: Villa Carlos Paz – Termas de Río Hondo

5.1.: Termas de Río Hondo – Jujuy

6.1.: Jujuy – Jujuy

7.1.: Jujuy – Uyuni

8.1.: Uyuni – Uyuni

9.1.: Uyuni – Salta

10.1.: Lepopäivä Saltassa

11.1.: Salta – Belén

12.1.: Belén – Belén

13.1.: Belén – La Rioja

14.1.: La Rioja – San Juan

15.1.: San Juan – Villa Carlos Paz

16.1.: Villa Carlos Paz – Rosario

Goodyear on yksi maailman suurimmista rengasyhtiöistä. Sillä on noin 66 000 työntekijää, ja se valmistaa tuotteitaan 49 tuotantolaitoksessa 22 maassa eri puolilla maailmaa. Sen kaksi innovaatiokeskusta Akronissa, Ohiossa, ja Colmar-Bergissa, Luxemburgissa, pyrkivät kehittämään ensiluokkaisia tuotteita ja palveluita, jotka edustavat tekniikaltaan ja suorituskyvyltään alan huippua.

Goodyear Dunlop Europen rengasvalikoima hyötyajoneuvoille ja linja-autoille sisältää yli 400 eri mallia ja 55 kokoa. Monet maailman johtavista hyötyajoneuvovalmistajista, kuten DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania ja Volvo, asentavat Goodyearin renkaat vakiona. Lisäksi Goodyear toimittaa renkaita kaikille suurimmille perävaunujen valmistajille. Goodyearin palveluvalikoima on yksi alan laajimmista, ja siihen lukeutuvat mm. Fleet First, joka sisältää TruckForce-palveluverkon, ympärivuorokautinen ServiceLine-tiepalvelu, verkkopohjainen FleetOnlineSolutions-huoltojärjestelmä ja Goodyearin Retread-pinnoitustekniikat.

Lue seuraavaksi