Uutiset

Autot

Goodyear Dunlop avaa testialueen Suomessa

Goodyear Dunlop kertoo avanneensa Ivalossa uuden talvirenkaiden testilaitoksen – Arctic Centerin, joka sijaitsee 300 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen Ivalon lähellä Koillis-Lapissa. Rata on Euroopan johtavia talvirenkaiden testikeskuksia ja tästä päivästä lähtien yksinomaan Goodyear Dunlopin käytössä. Testikeskus sijaitsee laaksossa, joka soveltuu mikroilmaston ansiosta erittäin hyvin talvirenkaiden testaukseen lumisissa ja jäisissä olosuhteissa marraskuusta huhtikuun alkuun. Rata on vuokrattu suomalaiselta Action Parkilta, ja Goodyear saa käyttää rataa yksinoikeudella toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Virallisesti laitoksen avasivat Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen pääjohtaja Jean-Pierre Jeusette ja Global Tire Performance Prediction -yksikön johtaja Laurent Colantonio. Goodyearin Nordic -aluetta tilaisuudesssa edusti Ludvig Nauckhoff, General Manager Goodyear Dunlop Nordic.

”Olemme hyvin innoissamme Arctic Centerin käyttöönotosta. Mahdollisuus työskennellä ihanteellisissa jää- ja lumiolosuhteissa on todellinen etu.  Renkaiden suorituskykyä lumella ja jäällä ei luonnollisesti voida tutkia eikä testata luotettavasti laboratorioissa; kentällä testaaminen on huipputason rengasteknologian käyttöönoton edellytys”, kertoo Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen pääjohtaja Jean-Pierre Jeusette.”

Goodyear Dunlop testaa talvirenkaitaan Suomen lisäksi myös Ranskassa, Luxemburgissa, Sveitsissä ja Uudessa-Seelannissa sijaitsevilla radoilla. Testikeskusten maantieteellisen sijainnin ansiosta testausta voidaan jatkaa erilaisilla lumilaaduilla ympäri vuoden. Arctic Center lisää testimahdollisuuksia entisestään ja vahvistaa yhtiön sitoutumista laadukkaaseen talvirenkaiden testaus- ja kehitystyöhön sekä erinomaisten, odotukset ylittävien talvirenkaiden tuomiseen markkinoille.

Lue seuraavaksi