Uutiset

Autot

Fuso Canter kasvaa kokoa

Fuso Canter -malliston lippulaivana on nyt 8,55-tonninen, Duonic-automaattivaihteistolla ja Euro 6-normin mukaisella moottorilla varustettu vaihtoehto. Ensi vuoden mallistoon esiteltävä aiempaa raskaampi vaihtoehto tottelee mallinimeä Canter 9C15/9C18 ja se tarjoaa käyttäjälleen kuuden tonnin kantavuuden.

Moottorivalikoima koostuu kolmilitraisista, partikkelisuodattimilla ja SCR ”BlueTec6”-tekniikalla varustetuista 150- ja 175-hevosvoimaisista dieselmoottoreista, joiden kerrotaan olevan aiempaa taloudellisempia ja tehokkaampia. Vakiovarusteena oleva taloudellisuuspaketti sisältää monia teknisiä, taloudellisuutta lisääviä yksityiskohtia.

Valmistajan mukaan ruiskutuspaine on nostettu 2000 bar:iin, start/stop-järjestelmä on vakiovaruste ja vaihteiden välitykset ovat aiempaa pidemmät. Yli 6,5 tonnin malleissa käytetään myös vierintävastukseltaan alhaisempia renkaita.

Uutuusajokin vakiovarusteluun kuuluu teholtaan 50 kW:n moottorijarru yhdessä ajonvakauden hallintajärjestelmän ja sähköisen jarrutehon säädön kanssa. Vakiovarusteluun kuuluu myös Duonic-kaksoiskytkin automaattivaihteistolla ja leveä ohjaamovaihtoehto.

Nelivetoiseen Canter 4×4 malliin on lisätty alennusvaihteisto, joka mahdollistaa jopa 60 prosentin mäennousukyvyn. Neliveto on poiskytkettävissä, joten helpoimmissa olosuhteissa voidaan ajaa normaalilla takavetoisella Canterilla, jolloin myös polttoainetalous paranee. Nelivetoisen ajokin taka-akselissa on automaattinen tasauspyörästön lukitus aina 70 prosenttiin saakka.

Vuoden 2014 valinnaisvarusteiden joukkoa täydennetään myös uudella laajakulmapeilillä, jota suositellaan erityisesti leveämpiin päällirakenteisiin ja umpikorimalleihin.

Fuso Canter –mallisto tarjoaa kuljetusratkaisuja 3,5-tonnisista vaihtoehdoista aina 8,55-tonnisiin malleihin saakka. Vaihtoehtojen joukosta löytyy myös hybriditekniikkaa, kolme eri ohjaamovaihtoehtoa, kuusi akselivälivaihtoehtoa sekä kolme eri moottorivaihtoehtoa.

Lue seuraavaksi