Uutiset

Autot

Frendix palvelee auton ostajaa ja myyjää

Frendix Oy:n Juha Korpela on innovatiivinen yrittäjä. Hän saa lavakuormaajan kiipeämään pakettiauton kyytiin, renkaat varastoitua pinoissa järjestelmällisesti ja huoltoaikojen varausjärjestelmän tietokantoihin verkkopohjaiseksi. Yrittäjä haluaa auttaa autokauppiaita menestymään. Frendixin pakettiautojen lavakuormaaja Innolift on yksi autokauppiaan apu suurilla Euroopan ja maailman automarkkinoilla. Ketjuuntumalla Frendix pääsee auttamaan autokauppiaita ympäri maailman.

”En tee tätä rahan vuoksi”, toistuu Frendix yrityksen omistajan Juha Korpelan puheessa muutamaan kertaan. Korpela sanoo nukkuvansa yönsä rauhassa. Hän on yrittäjänä kasvattanut liiketoimintaansa ilman velkarahaa. Yrityksen liikevaihto on kasvanut miljoonaluokkaan ja työntekijöitä on toimitusjohtaja Korpela mukaan lukien viisitoista. Joka vuosi alkuperäinen vuosittainen minimivoittotavoite, vähintään yksi euro, on toteutunut.

”Valmistamme varastohylly- ja lavakuormaajatuotteemme itse kahdella eri paikkakunnalla Suomessa. Käytämme laadukkaita komponentteja. Tuotekehitykseen osallistuvat

Frendix HMS käyttöliittymä on yksinkertainen, vaikka taustalla on pitkä rivi koodia. Käyttöliittymää voi hallita titetokoneen lisäksi älypuhelimella ja tabletilla.

kaikki organisaatiossa, ideoita jaetaan ja käsitellään aktiivisesti”, avaa Juha Korpela Frendixin periaatteita.

”Emme ole varsinaisesti päässeet korjaamaan lavakuormaajan protoversioita vieläkään. Hyvin ovat jo kymmenisen vuotta toimineet. Tuotteen huoltokin on yksinkertaista”, jatkaa Korpela. Alusta saakka toimintavarmasta Innoliftistä on esitelty kolmas kehitysversio. Frendixin asiakkaan ensikommenttiin ”mitä ihmettä” on helppo yhtyä, kun näkee Innolift-lavakuormaajan toimessa. Juha Korpela näyttää, kuinka lavakuormaajalla nostetaan kuormalava työpöydälle. Kuormaajasta vedetään tukijalat taakse ja se pystyy nostamaan itsensä pöydän tasolle. Tukijalat työnnetään eteen ja nyt voi työntää kuormaajaa taakkoineen pöydällä eteenpäin. Samalla tavalla kuormalava ja Innolift-kuormaaja ovat nostettavissa esimerkiksi pakettiauton kyytiin. Pakettiautossa Innolift kulkee mukana tavaran purkupaikalle, jossa purkaminen sujuu vain kuskin toimesta nopeasti ja turvallisesti.

Autoliikkeelle välineitä maailmanlaajuisesti

Tavallista haarukkavaunua eli pumppukärryä pienempään tilaan mahtuva Innolift on yksi Frendix Oy:n tuote. Sen myynti pakettiauton lisävarusteena auttaa erityisesti automyyjän omaa asiakasta. Autoliikkeen logistiikkapalveluun liittyy myös Frendixin rengasvarastoratkaisut. Renkaat säilytetään pinossa. Liikuteltava hylly ja renkaita hyllyihin nostavat koneet muodostavat näkyvän osan Frendixin järjestelmästä. Näkymätön osa on yhtä tärkeä. Frendix HMS -palvelu kattaa tietokantapohjaisen varastonhallinnan. Autot tunnistetaan rekisterinumerolla ja rengaskoolla. Auton renkaiden oikea varastopaikka tulee suoraan varasto-ohjelmasta. Järjestelmä optimoi varaston tilan eri rengaskokojen mukaan. Juha Korpelan mukaan Frendix HMS pystyy pitämään varaston optimaalisena, järjestyksessä ja hallinnassa riippumatta varastointitavasta. Salaisuus on tietokoneen laskentavoimassa, joka ottaa huomioon rengaskoot ja varastohyllytilojen mahdollisuudet. Suuret autoliikemarkkinat löytyvät muualta kuin Suomesta. Frendixin tavoite on auttaa autoliikkeitä Euroopassa ja maailmalla laajemmin. Tuotteita on jo nyt käytössä Euroopan lisäksi molemmilla Amerikan

Juha Korpela Frendix Oy:stä myy palveluja, joilla on maailmanmarkkinoille kysyntää.

mantereella ja Aasiassa esimerkiksi Japanissa. Pieni suomalainen yritys pystyy menestymään viennissä vain paikallisten toimijoiden avulla oman Frendix nimen alla niin sanotulla franchising-periaatteella. Valmiutta laajaan levitykseen mahdollistaa esimerkiksi Frendix Oy:n Markku Hakarinteellä työn alla oleva Frendix HMS järjestelmän manuaalien käännösprojekti.

”Vaikka käsittelen tässä tuhansien komentorivien ohjelmaa, saa autoliikeasiakas näkyviin helpon käyttöliittymän. Sitä voi hallita joko tietokoneen näytöllä tai saada visuaalisesti nopean silmäyksen varastonsa tilasta tablettiin tai älypuhelimeen. Itse ohjelmistoa voi käyttää muuhunkin kuin rengasvarastointiin, ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi ajanvarausmahdollisuus”, vinkkaa Markku Hakarinne. Markku vahvistaa samalla Juha Korpelan ajatuksen yrityksen ja työntekijöiden yhteisestä tavoitteesta.

”Ilman onnistunutta vientitoimintaa ei Suomella ole pärjäämisen mahdollisuutta. Tämä on meidän yrittäjien ja työntekijöiden yhteinen juttu”, päättää Frendixin Juha Korpela.

Verkossa

www.frendix.fi

http://www.frendix.fi/index.php?page=videot_03

http://www.frendix.fi/index.php?page=videot_06

http://www.frendix.fi/index.php?page=videot_10

Lue seuraavaksi