Uutiset

Autot

Ford tuo markkinoille ”älypeilin” pakettiautoihin

Pakettiautonkuljettajat luottavat liikenteessä usein auton sivupeileihin, sillä taustapeilistä ei ole apua, jos auton väliseinä tai lasti peittää näkyvyyden. Tähän saattaa nyt tulla muutos, sillä Ford esittelee Transit- ja Transit Custom -malleihin uuden “älypeilin”.

Tosiasiassa kyseessä on teräväpiirtonäyttö, joka näyttää selkeän panoraamanäkymän pakettiauton takaa. Tämän ansiosta kuljettajat pystyvät havaitsemaan paremmin myös auton takana olevat pyöräilijät, jalankulkijat ja muut ajoneuvot, vaikka autossa olisi umpinainen väliseinä tai ikkunattomat takaovet.

Sisäpeili (Full Display Interior Mirror ) toistaa reaaliaikaisesti auton perässä olevan kameran kuvaa ja säätää kuvan kirkkautta automaattisesti mahdollisimman hyvän kuvanlaadun takaamiseksi sekä valoisalla että pimeällä. Järjestelmän näyttö on kaksi kertaa normaalia taustapeiliä leveämpi, minkä ansiosta kuljettaja pystyy tarkkailemaan ymparistöään paremmin esimerkiksi tullessaan kiertoliittymään, vaihtaessaan kaistaa, liittyessään rampista ajotielle tai kääntyessään sivutielle.

Erityisen hyödyllinen Fordin uusi peili on kaupunkien keskustoissa ajaville jakeluautojen kuskeille, joilla on useiden pysähdysten vuoksi suurempi todennäköisyys törmätä pyöriin, potkulautoihin tai jalankulkijoihin. Eli kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin tienkäyttäjiin (*).

Hyötyä myös yrityksille

Fordin uudesta peilistä voivat kuljettajien lisäksi hyötyä myös yritykset, sillä sen ansiosta kolarikorjausten määrä ja kustannukset voivat laskea. Seurauksena voi olla näin myös kaluston parempi hyötykäyttöaika.

Peili on nyt saatavana Ford-jälleenmyyjiltä Ford Transit- ja Transit Custom -malleihin, joissa on ikkunattomat takaovet. Järjestelmä sopii vuodesta 2014 alkaen valmistettuihin Transit-malleihin ja vuodesta 2012 alkaen valmistettuihin Transit Custom -malleihin.

“Mahdollisimman hyvä näkyvyys, varsinkin vilkasliikenteisissä kaupungeissa, tekee kuljettajien työstä helpompaa ja matkoista turvallisempia sekä kuljettajille itselleen että muille tienkäyttäjille”, toteaa Owen Gregory Fordilta.
Haavoittuneimmassa asemassa oleviin tienkäyttäjiin kuuluvat jalankulkijat, pyöräilijät ja moottoroiduilla kaksipyöräisillä ajoneuvoilla liikkuvat.Lue seuraavaksi