Uutiset

Autot

Ford Ranger -mallistoon lisää off-road-suorituskykyä

Ford Pro esitteli uudet Ranger Wildtrak X ja Ranger Tremor -mallit – kaksi uutta off-road-mallia Euroopan myydyimmän avolava-automallin kaikkien aikojen laajimpaan mallistoon Euroopassa.

Molemmat mallit on suunnattu asiakkaille, jotka tarvitsevat parempaa suorituskykyä haastavissa maasto-olosuhteissa. Malleissa on uusittu alusta ja ainutlaatuisia päivityksiä jousitukseen, muun muassa edistykselliset Bilstein-iskunvaimentimet vakiona. Maastoajoa helpottavat kuljettajaa avustavat teknologiat tuovat lisää varmuutta ajettaessa rankoissa olosuhteissa. Molemmat mallit ilmentävät auton vahvaa suorituskykyä myös ulkoisesti.

”Uudet Ranger Wildtrak X ja Tremor noudattavat samaa reseptiä kuin ikoninen Ranger Raptor; nämä näyttävät mallit tuovat Euroopan suosituimpaan avolava-autoon entistä enemmän suorituskykyä off-road-ajoon. Yhdessä ne laajentavat uusimman Ranger-perheen uudelle tasolle ja vahvistavat sen houkuttelevuutta useammille asiakkaille kuin koskaan aikaisemmin”, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Eurooppa.

Sekä Wildtrak X että Tremor -mallien hinnat julkaistaan kesällä.

Ranger-myynti oli viime vuonna kaikkien aikojen paras Euroopassa. Mallin markkinaosuus kasvoi vuoden aikana 18 prosentilla ollen ennätyksellinen 44,9 prosenttia, mikä sinetöi Rangerille segmentin johtajuuden jo kahdeksantena peräkkäisenä vuonna.

Ranger Wildtrak X

Ranger Wildtrak X perustuu Wildtrak-malliin. Siinä on 26 mm korkeampi ajokorkeus ja 30 mm suurempi raideleveys, mikä tuo lisää varmuutta haastaviin ajo-olosuhteisiin. Vakiovarusteiset suorituskykyiset Bilsteinin asentoherkät iskunvaimentimet tuottavat oikean määrän vaimennusvoimaa koko niiden liikkeen ajan, mikä parantaa suorituskykyä maastossa tinkimättä ajo-ominaisuuksista maantieajossa. Parannettu rankkaan käyttöön suunniteltu ohjaustehostin ja teräksinen pohjalevy lisäävät entisestään varmuutta ja luotettavuutta maastoajoon.

Uusiin vakiona oleviin off-road-teknologioihin kuuluu Trail Turn Assist, joka käyttää jarrupohjaista vääntömomentin ohjausta kääntösäteen pienentämiseksi jopa 25 prosentilla tiukoissa käännöksissä. Trail Control -järjestelmä toimii samalla tavalla kuin vakionopeussäädin: kuljettaja valitsee ajonopeuden ja auto hallitsee automaattisesti kiihdytystä ja jarrutusta ylläpitääkseen valitun nopeuden, minkä ansiosta kuljettaja voi keskittyä ohjaamiseen vaikeassa maastossa. Järjestelmä toimii alle 32 km/h nopeuksissa. Ajotila Rock Crawl – joka oli aiemmin saatavissa vain Ranger Raptoriin – kalibroi kaasuvasteen, luistoneston ja vaihteenvaihdon ajoituksen, jolloin epätasaisen ja kivisen maaston ylitys onnistuu optimaalisen hitaalla nopeudella ja hallitusti.

Kaikissa Ranger Wildtrak X -malleissa on Fordin 2.0 EcoBlue bi-turbo-dieselmoottori yhdistettynä 10-vaihteiseen automaattivaihteistoon. Moottorin vääntömomentti on 500 Nm kierrosnopeudella 1750 rpm ja tehoa moottorissa on 205 hv. Vakiona oleva edistyksellinen nelivetojärjestelmä on koko ajan päällä ja siinä on aseta ja unohda -tila. Nelivetojärjestelmä on suunniteltu optimaaliseen suorituskykyyn kaikissa ajotilanteissa.

Ranger Wildtrak X viestii voimaa myös ulkoisesti vahvan olemuksensa, pohjapanssarin ja nykyistä Wildtrakia suuremman maavaran ansiosta. Mallille tyypillistä ulkonäköä korostavat entisestään ainutlaatuinen Asphalt Black -värinen etusäleikön kehys ja puskurin H-tanko, pyöränkaarien viimeistely ja takapuskuri. Valinnaisvarusteena saatavat matriisi-LED-ajovalot lisävaloineen tarjoavat erinomaisen näkyvyyden. Näyttävän off-road-tyylin viimeistelevät Wildtrak X -merkinnät, tummennetut Ford-ovaalit ja näiden kanssa yhteen sopivat mustat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet sekä all-terrain-renkaat valkoisin kirjaimin.

Istuimissa on ainutlaatuinen Miko-mokkanahkaverhoilu, jossa on Wildtrak X -brodeeraus. Sisätilojen tyylikkyyttä lisää pehmeältä tuntuva Terra mokkanahkaverhoilu kontrastinvärisillä Cyber Orange ompeleilla kojelaudan yläosassa, ovipaneeleissa ja keskikonsolissa. Malleissa on vakiona FordPass -modeemi, jonka avulla voi käyttää Ford Pro -liitettävyyspalveluita, kuten FORDLive.

Ranger Tremor

Uusi Ranger Tremor perustuu työkäyttöön suunniteltuun Ranger XLT -malliin, ja siinä on sama alusta, teknologiapäivitykset ja uusi nelivetojärjestelmä kuin Wildtrak X -mallissa. Tämän ansiosta malli sopii suorituskykyiseen maastoajoon.

Uudistettu jousitusgeometria auttaa luomaan autolle tukevan ja vakaamman asennon, jota suurempi raideleveys ja isommat pyöränkaaret vielä lisäävät. Ranger Tremorissa on vakiovarusteena näyttävä, pitkä putkimainen lavakaari. Toiminnallista tyyliä tuovat puolestaan valetusta alumiinista valmistetut astinlaudat ja keulan kaksi esillä olevaa hinauslenkkiä. Ainutlaatuiset Boulder Grey -yksityiskohdat ja tummennettu säleikkö täydentävät mallin rohkean, erottuvan ulkonäön.

Ranger Tremorin istuimissa ja lattiassa on vedenpitävä, helposti puhdistettava vinyyliverhoilu. Valinnainen esijohdotettu kattoon asennettava kytkinpaketti sisältää kuusi tuloa vinsseille, LED-valopalkeille ja muille laitteille, joita voi tilata Ford-jälleenmyyjältä tai Ford-verkkokaupan kautta.

Lue seuraavaksi