Uutiset

Autot

Ford pakettiautojen ykkönen Suomessa vuonna 2016


Ford-pakettiautot Transit-malliston johdolla ottivat kärkisijan vuoden 2016 pakettiautojen ensirekisteröintitilastossa. Fordin markkinaosuus oli 24,64 %. Jokainen Fordin pakettiautomalli oli kärjessä tai kärkipäässä luokkansa* rekisteröintitilastossa. Yhteensä Fordin pakettiautoja rekisteröitiin Suomessa 3331 kappaletta ja kasvua vuoteen 2015 verrattuna oli 692 kpl eli 26,2 prosenttia. Koko pakettiautomarkkina kasvoi vuonna 2016 18,3 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna.

Fordin pakettiautorekisteröinnit (N1-ajoneuvoluokka) jakautuivat malleittain seuraavasti:

  • Ford Fiesta Van 206 kpl (luokkansa eniten rekisteröity)
  • Ford Transit Courier 146 kpl (luokkansa eniten rekisteröity)
  • Ford Transit Connect 364 kpl (luokkansa eniten rekisteröity)
  • Ford Transit Custom 1343 kpl (luokkansa toiseksi eniten rekisteröity)
  • Ford Transit 979 kpl (luokkansa eniten rekisteröity)
  • Ford Ranger 279 kpl (luokkansa toiseksi eniten rekisteröity)

”Ford-liikkeet ovat tehneet useiden vuosien ajan upeaa työtä hyötyajoneuvojen kanssa. Hienoa, että Fordin pakettiautot ovat nyt nousseet markkinaykköseksi myös Suomessa. Kiitokset asiakkaillemme”, sanoi Petteri Pajanen (myyntipäällikkö, Ford Hyötyajoneuvot)

Automaattivaihteisto vuoden 2017 uutuutena Transit Customiin ja Transitiin

Ford Transit Custom ja Transit saivat viime vuonna keulalleen uuden, Euro 6 –päästötason 2.0 TDCi Ford EcoBlue –moottorin. Tänä keväänä ensiesitellään lisäksi automaattivaihteisto Transit Customiin ja Transitiin.

”Automaattivaihteistoa on toivottu saataville Transitiin ja Transit Customiin jo pidempään. Kiinnostusta on ollut, sillä automaattivaihteistolla varustettuja malleja on myyty ennakkoon jo yli 200 kappaletta. Se avaa uusia mahdollisuuksia myös esimerkiksi tilataksien ja ambulanssien markkinoille”, kertoo Satu Raudaskoski-Rinne (markkinointipäällikkö, Ford Hyötyajoneuvot).

Suomen Fordin 90-vuotisjuhlavuosi toi kasvua

Suomen Ford vietti vuonna 2016 90-vuotisjuhlaansa. Hyötyajoneuvojen menestyksen lisäksi Fordin markkinaosuus kasvoi myös henkilöautojen puolella. Ford oli henkilöautojen ensirekisteröintitilaston neljännellä sijalla 8,0 % markkinaosuudella. Markkinaosuus kasvoi 0,1 %-yksikköä verrattuna vuoteen 2015. Ford-henkilöautoja rekisteröitiin 9454 kappaletta, kasvua vuoteen 2015 verrattuna oli 10,8 prosenttia.

Lue seuraavaksi