Uutiset

Autot

Ford on mukana Call-to-Action on Climate Change ‑hankkeessa

Ford Motor Company on liittynyt ”New Deal for Europe” ‑hankkeeseen, jonka tarkoitus on edesauttaa kestävää kehitystä edistävää yhteistyötä ja innovaatioita. Hankkeeseen liittyminen on luonnollinen teko yritykselle, joka on jo pitkään edistänyt kestävää kehitystä.

”New Deal” on hanke, joka pyrkii kokoamaan yritykset, viranomaiset ja päättäjät yhteen kehittämään laajaa Sustainable Europe 2030 ‑strategiaa, joka perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja Pariisin ilmastosopimukseen. Strategian tarkoitus on löytää tasapaino ympäristönsuojelun, talouselämän ja yhteiskunnan vaatimusten kesken ja samalla torjua ilmastonmuutosta.

Yhteiskuntavastuuseen keskittyvän eurooppalaisen yritysverkoston CSR Europen aloittamaan hankkeeseen osallistuu yli 250 toimitusjohtajaa ja muuta yritysjohtajaa, mukaan lukien Ford of Europen pääjohtaja Stuart Rowley.

”Kun yritykset ja hallitukset esittelevät kestävän kehityksen toimiaan, he tavallisesti asettavat etusijalle omat etunsa. Ilmastonmuutos kuitenkin vaikuttaa meihin kaikkiin ja vaatii kaikkien edut huomioon ottavia toimenpiteitä. Mikä olisi parempi tapa aloittaa kuin kutsua kokoon laaja yhteistyöfoorumi, johon kuuluu edustajia eri aloilta, eri yhteisöistä ja eri alueilta. Siten voimme vaikuttaa parhaiten ja saavuttaa yhdessä kestävän kehityksen tavoitteemme”, Rowley sanoo.

Allekirjoittamassa laajin joukko toimitusjohtajia koskaan

Hankkeen eri aloja edustavat allekirjoittajat muodostavat laajimman ryhmän toimitusjohtajia, joka yksittäisen hankkeen taakse on Euroopassa koskaan saatu. Sustainable Europe 2030 ‑strategian kehittämistä varten liike-elämä ja viranomaiset perustavat yhteistyöelimiä ja rahoitusmalleja, joiden tavoitteena on saada aikaan kestävän kehityksen mukainen talousmalli, joka edesauttaa sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja elinikäistä työllistymistä.

Ford on jo 20 vuoden ajan julkaissut Kestävän kehityksen raporttia, jossa yritys asettaa vuosittain uudet kestävän kehityksen tavoitteet. Fordin tärkeimpiin kestävän kehityksen tavoitteisiin kuuluvat muovien käytöstä luopuminen toiminnassa vuoteen 2030 mennessä ja uusiutuvan energian sataprosenttinen käyttöönotto kaikissa tuotantolaitoksissa kaikkialla maailmassa vuoteen 2035 mennessä. Lisäksi Ford on laatinut oman ilmastonmuutosraporttinsa.

Ford on käyttänyt jo yli 30 vuoden ajan yksinomaan vihreää sähköä kaikissa Kölnin tuotantolaitoksissaan hyödyntämällä paikallisen energiatoimittajan uusiutuvaa energiaa.

Aiemmin tänä vuonna Ford sitoutui tavoitteeseen, jonka mukaan yhtiön kaikista automalleista tulee tarjolle myös sähköistetty versio. Yhtiö esittelee Euroopassa 17 sähköistettyä mallia vuoteen 2023 mennessä. Ne tekevät kaupungeista puhtaampia ja hiljaisempia käyttämällä yhä enemmän ympäristöä säästävää sähköenergiaa.

Lue myös: Käytä auton valoja oikein

Lue seuraavaksi