Uutiset

Autot

Ford Lectica Customista taksiin uusi mielenkiintoinen vaihtoehto

Ford Transit Lectica Custom

Fordin uudesta, juuri Suomessa esitellystä tonniluokan hyötyautosta, Transit Customista on jo olemassa kotimaisella verhoilulla varustettu taksi. Sen teki Ford-verhoilijana tunnettu Hakalan Verhoomo, joten uutuus tullaan tuntemaan Lectica-tuotemerkin alla. Ensimmäinen prototyyppi on jo kiertämässä Suomea ja takseina niitä odotetaan näkyvän viimeistään kesällä.

Ford Transit Custom on sopiva aihio rakentaa esteetön taksi tai tilataksi. Lectica Custom on saatavilla joko kiinteillä tai taitettavilla istuimilla. Viime vuonna esitellyt uudet taitettavat istuimet kääntyvät helposti seinälle tehden tilaa pyörätuoli- tai paarikuljetuksille. Tilaihmeenä tunnetut taittoistuimet ovat Hakalan Verhoomon omaa tuotantoa.

Esteetön auto voidaan varustaa joko nostimella tai rampilla pyörätuolien nostoa varten

Istuinjärjestyksiä on useita, mutta pohjana on 1+8 -ratkaisu. Mielenkiintoista on, että autoon on mahdollista saada jopa kaksi pyörätuolipaikkaa ja samalla on kuusi tavallista matkustajapaikkaa käytössä. Custom tarjoaa myös mahdollisuuden koululaisten kuljettamiseen.

Ford on riittävän leveä, jotta esteetön versio voidaan rakentaa myös kiinteillä istuimilla. Custom mahdollistaa monia ratkaisuita ja tyypillisesti Lecticat räätälöidään käyttäjän toiveiden mukaan.

Lectica Custom –vaihtoehtojen, esteettömän taksin ja tilataksin, voi ennustaa nousevan kiinnostaviksi vaihtoehdoiksi, sillä niiden tuomalla veroedulla saadaan samaan rahaan enemmän vaihtoehtoja taksikyydeille.

Varsinaiseksi inva-taksiksi tästä korimallista ei ole sen korkeuden takia, mutta tulevaisuudessa Transit Customista on tulossa korkeampi korimalli, jolloin sekin tilanne muuttuu. Myös tulossa olevaa tila-autoversiota Tourneo Customia aletaan Hakalalla muokata taksikäyttöön soveltuvaksi.

Hakalan Verhoomo on verhoillut Transitteja niin kauan kuin niitä on tuotu Suomeen. Siten yhteistyöllä Fordin maahantuojan kanssa on pitkät perinteet. Näin oli myös luonnollista, että tilataksiversio haluttiin mahdollisimman nopeasti Lectica-tuotemerkillä.

Myös tulossa olevaa tila-automallia, Tourneo Customia, aletaan Hakalalla muokata taksikäyttöön soveltuvaksi.

”Halusimme tehdä nopeasti prototyyppiauton, jotta asiakkaat pääsevät näkemään ja koeajamaan valmista autoa. Ensimmäiset Lectica Customit pyritään luovuttamaan asiakkaille toukokuulla. Lectica Custom taksit ovat hyvin hintakilpailukykyisiä vaihtoehtoja ja tulevat kilpailemaan paitsi muiden tilataksien markkinoilla myös normaaleiden henkilöautotaksien kanssa.”

Lectica Customin lähtöhinta on 45 500 euroa.

Lectica Customin kiertueaikataulu on nähtävissä osoitteessa www.lectica.com/rundit.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi