Uutiset

Autot

Ford Lectica Custom Bonus

Lectica Custom Bonus

Lecticalta uutuus esteettömien taksien luokkaan

Jatkuvasti merkitystään kasvattava esteettömien taksien luokka sai keväällä uuden mielenkiintoisen tulokkaan, kun Suomen vanhin ajoneuvoverhoilija Hakalan Verhoomo Oy toi markkinoille uuden Ford Lectica Custom Bonus -mallin. Lectica Bonus on vastaus monen autoilijan toiveeseen saada Fordin tehdasvarusteinen Tourneo-bussi ammattikäyttöön kilpailukykyisellä hinnalla.

Custom Bonus

Tourneo Custom on Fordin edustusluokan henkilökuljetusväline, jonka moni autoilija näkisi mielellään omassa autokalustossaan. Tähän saakka Tourneon hieman arvokkaampi hankintahinta on rajoittanut auton taksimyyntimääriä, mutta nyt Lectica toi markkinoille upeasti varustellun, mutta samalla edullisesti hinnoitellun version. Lectica Custom Bonus yhdistää kaikki Tourneon parhaat puolet Lectican ammattitaidon kautta toimivaksi ja monipuoliseksi kokonaisuudeksi, jolla hoituvat sekä esteettömät kuljetukset, 1+ 8 henkilön taksimatkat että koululaiskyydit.

Käytännön toimivuutta

Lectica Custom Bonuksen edullinen hankintahinta perustuu konseptiin, jossa käytetään hyväksi Tourneon omaa perusrakennetta ja esimerkiksi matkustamon seinät ja katto jäävät ennalleen. Tämän jälkeen Bonus varustellaan Lectican yksilölliseen tyyliin monikäyttöiseksi ja toimintavarmaksi kokonaisuudeksi. Matkustamoon asennetaan kuusi Lectican korkealuokkaista istuinta, joista toisen ja kolmannen rivin istuimet ovat sivulle käännettäviä. Näin saadaan tarvittava tila pyörätuolille tai paareille. Istuinten kääntömekanismi on Lectican omaa suunnittelua ja sen toimivuus, kestävyys sekä helppokäyttöisyys on varmistettu käytännön testeissä alan ammattilaisten toimesta.

Nostin Lectica

Esteettömäksi taksiksi rekisteröiminen vaatii tietenkin joko rampin tai invanostimen sekä niihin liittyvien kiinnityssarjojen asentamista ja Lecticalla onkin tarjota asiakkaalle runsaasti eri vaihtoehtoja kriteerien täyttämiseen. Invavarustusten asentamisen jälkeen asiakas saakin käyttöönsä ajoneuvon, joka muuntautuu nopeasti pikkubussista täysiveriseksi esteettömäksi taksiautoksi. Lectican tuttuun tyyliin ajoneuvoa voi tietenkin muokata omien mieltymysten mukaan käytännöllisyyden ja ulkonäön parantamiseksi ja tarjolla on esimerkiksi liukuovenaukaisumekanismi sekä kylkiputket. Hinnaltaan Lectica Custom Bonus on kilpailukykyinen , sillä kokonaishinta esteettömänä taksina on veroineen noin 54 500 euroa, kun asiakkaan autosta siirretään ramppi/nostin.

Muutoksissa mukana

Hakalan Verhoomon myyntijohtaja Katri Hakala kertoo Lecticalla olevan hyvän vaihteen päällä ja uusia tuotteita on odotettavissa myös jatkossa. Lectican keskittyminen Fordin hyötyajoneuvoihin on edelleen toimiva ratkaisu ja tämä tuo tullessaan paljon uutta Fordin uudistaessa koko hyötyajoneuvomallistonsa kahden vuoden aikana. Tämä tarjoaa Lecticalle haasteen ja samalla loistavan mahdollisuuden kehittää tuotteitaan toimivassa yhteistyössä autotehtaan kanssa. Katri Hakala kiitteleekin vuolaasti yhteistyön toimivuutta Fordin maahantuonnin kanssa, sillä esimerkiksi uutuusmallien saatavuus suunnittelu- ja testaustoimintaan on ollut todella joustavaa ja nopeaa.

Alan trendeinä Hakala näkee hieman kevyempien muutostöiden osuuden lisääntymisen.  ”Muutoksien kautta saadaan investoinnille lisäarvoa ja samalla myös ajoneuvon jälleenmyyntiarvo nousee ja myynti helpottuu. Tuotteiden tulee myös olla entistä paremmin räätälöitävissä, sillä moni haluaa ajoneuvon soveltuvan yhä paremmin juuri omiin työtehtäviin ja samalla oma yksilöllinen tyyli saa myös näkyä”, kertoo Hakala. Tänä vuonna Hakalan Verhoomo valmistaa yli sata Lectica-ajoneuvoa ja ensi vuodesta odotetaan todella vauhdikasta, sillä tulossa ovat esimerkiksi uusi Transit invataksiversiona sekä matkailuautona, Customin korkea malli inva-autona sekä uusi Connect mahdollisesti matalalattiaversiona. Katri Hakala lupaa myös suosittujen Lectica-kiertueiden jatkuvan.

Lue seuraavaksi