Uutiset

Autot

Ford julkaisi täysin uuden Ford Kugan hinnat

Ford on julkaissut ensi vuonna Suomeen tulevan täysin uuden Ford Kugan ensimmäiset hinnat. Tammi-maaliskuun tuotannon autot ovat Launch Edition –malleja, joiden hintaan sisältyy autoverottomana 1.300 euron arvoinen Driver Assistance Pack*. Launch Edition -mallien hinnat ovat alkaen 39.939,49 € ja huhtikuun tuotannosta alkaen vastaavan mallin – Ford Kuga 2.5 Titanium Ladattava hybridi (PHEV) 225 hv CVT – hinta on 39.320,14 €.

Asiakkaiden tilattavissa ovat nyt Kugan ladattava hybridi (PHEV) ja 2.0-litrainen 190 hv EcoBlue-dieselmalli AWD-nelivetona. Ford Kugaan on valittavissa viisi eri varustetasoa – Titanium, Titanium X, ST-Line, ST-Line X ja Vignale.

Kugan tuotanto käynnistyy Fordin Valencian-tehtaalla tammikuussa, ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen huhti-toukuun aikana.

Ladattava hybridi ja edistyksellinen dieselteknologia

Kuga ladattava hybridi (PHEV) tarjoaa perinteisen polttomoottorin toimintasäteen yhdistettynä sähköisen voimansiirron taloudellisuuteen ja hienostuneisuuteen.

Yhteensä 225 hv tuottava Power-split -voimansiirtorakenne koostuu 2,5 litran nelisylinterisestä Atkinson-bensiinimoottorista, sähkömoottorista ja generaattorista sekä 14,4 kWh:n litiumioniakusta. Tämä Fordin ensimmäinen Euroopassa myytävä ladattava hybridi tarjoaa yli 50 kilometrin ajomatkan pelkällä sähköllä. Sen arvioitu polttoaineenkulutus on 1,4 l/100 km ja CO2-päästöt 32 g/km.**

Akku voidaan ladata etulokasuojassa olevan latausluukun kautta, minkä lisäksi jarrutusenergian talteenottotekniikka lataa akkua jarrutuksessa normaalisti hukkaan menevällä energialla. Akun lataaminen täyteen ulkoisen 230 voltin pistorasian kautta kestää arviolta 4 tuntia.

Kuljettajalla on valittavanaan eri ajotiloja, joilla hän voi säätää, milloin ja miten haluaa akkuvirtaa käyttää: EV Auto, EV Now, EV Later ja EV Charge. Kun akun varaustaso laskee riittävän alas, Kuga siirtyy automaattisesti EV Auto tilaan, jossa sähkömoottori avustaa tarvittaessa bensiinimoottoria talteen ottamallaan energialla polttoaineen kulutuksen optimoimiseksi.

Kugan 190-hevosvoimaisen 2,0 litran EcoBlue-dieselmoottorin arvioitu kulutus on alkaen 5,9 l/100 km ja arvioidut CO2-päästöt 155 g/km. Moottorin ilmansaannin optimoiva integroidun imusarjan Mirror-image porting kanavamuotoilu ja pyörimisvastukseltaan vähäinen turboahdin parantavat moottorin taloudellisuutta. Polttoaineen korkeapaineruiskutus on hiljaisempi ja tarkempi. Vakiovarusteinen selektiivinen pakokaasujen jälkikäsittelykatalysaattori vähentää NOx-päästöjä. Muita 2,0 litran EcoBlue-moottorin kitkaa vähentäviä innovaatioita ovat:

  • 10 mm porrastettu kampiakselirakenne, joka vähentää hankausvoimia sylinterien reunoihin
  • optimaalisesti mitoitetut teräsmännät, jotka laajenevat kuumetessaan vähemmän
  • halkaisijaltaan mahdollisimman pienet kampiakselin laakerit
  • öljykylvyssä pyörivät nokka-akselin ja öljypumpun käyttöhihnat

Kattava vakiovarustelu ja kuljettajaa avustavia teknologioita

Kugassa on erittäin kattava vakiovarustetaso kaikissa varustevaihtoehdoissa. Valittavana on runsaasti varustellut Titanium ja Titanium X, urheilulliset ST-Line ja ST-Line X sekä ylellinen Vignale.

Kaikissa varustetasoissa on vakiona muun muassa suomenkielinen SYNC 3 navigointi- ja tietoviihdejärjestelmä, kaksoisautomaattinen ilmastointi DEATC, FordPass Connect –modeemi ja E-Call-toiminto sekä kattava turvavarustelu, muun muassa törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, kaistanpitoavustin, älykäs nopeudenrajoitin, törmäyksenjälkeinen jarrutusjärjestelmä ja nopeusrajoitusten tunnistus.

Ford Kuga ladattava hybridi (PHEV) CO2-päästöt alkaen 32 g/km, polttoaineen kulutus alk. 1,4 l/100 km**
Ford Kuga 2.0 EcoBlue 190 hv CO2-päästöt alkaen 155 g/km, polttoaineen kulutus alk. 5,9 l/100 km**

*Driver Assistance Packiin sisältyy aktiivinen vakionopeudensäädin (automaattivaiheihteisissa autoissa Stop&Go –ruuhkatoiminto sisältäen ajolinja-avustimen), kuljettajan vireystason valvonta, kuolleen kulman valvontajärjestelmä BLIS ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä aktiivisella jarrutuksella, aktiivinen pysäköintiavustin (manuaalivaihteiset) / automaattinen pysäköintiavustin (automaattivaihteiset), ovien reunasuojukset eteen ja taakse ja 180° etu- ja peruutuskamera.

**Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt määritetään mallikohtaisesti, ei yksittäiselle ajoneuvolle. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä. Auton polttoainetaloudellisuuden lisäksi ajotapa ja muut ei-tekniset tekijät vaikuttavat auton polttoaineen-/energiankulutukseen, CO2-päästöihin ja sähkökäyttöiseen toimintasäteeseen. CO2 on pääasiallisin ilmaston lämpenemistä aiheuttava kasvihuonekaasu.

LUE MYÖS Uudet Ford Transit ja Tourneo Custom ladattavat hybridit

Lue seuraavaksi