Uutiset

Autot

Ford F150 Platinum 4×4 EcoBoost 3.5L

Ford F150 kuuluu ajoneuvoluokkaan, joita voisi kuvailla luksusavolavaryhmäksi. Luokalle löytyy maastamme oma, kohtuullisen pieni, mutta sitäkin innokkaampi asiakaskunta. Tämän luokan autojen hankinnoissa eivät CO2- päästöjen tai polttoaineen kulutuksen pienuus ole ensisijaisia kriteerejä, vaan enemmän panostetaan näyttävyyteen sekä voimaan. Tuusulalainen AutoAreena on tunnettu erikoisautojen asiantuntijana ja maahantuontiohjelmaan kuuluvat erityisesti uudet amerikkalaiset hyötyajoneuvot. Nyt yrityksen myyntilistoille on saapunut upea Ford F150 -pick-up, jossa miltei täydellinen varustelu yhdistyy yllättävän taloudelliseen moottoriin.

Ford F150:tä myydään mainoslauseella ”kun tavanomainen ei riitä” ja tähän onkin hyvin kiteytetty ajoneuvoluokan suosion salaisuus. Ison avolavan hankkija on valmis maksamaan ajomukavuudesta ja etenemiskyvystä, eikä auton päitä kääntävä ulkonäkökään haitaksi ole. AutoAreenan Jukka-Pekka Mattila kertookin segmentin asiakaskunnan olevan hyvin laatutietoista. ”Tämän luokan ajoneuvon hankkija tietää tarkoin mitä haluaa ja usein hän on ammatiltaan itsenäisiin päätöksiin tottunut yrittäjä. Erityisen paljon asiakaskuntaan kuuluu rakennus-, maarakennus- sekä metsäalan yrittäjiä, joiden työtehtävissä avolavojen vetokyky ja tavaratilan määrä ovat tärkeässä asemassa”, kertoo Mattila.

Taloudellista voimaa

Ford F150:tä tarkastellessa polttoainetaloudellisuus ei tule ensimmäisenä mieleen. Mattila kertoo kuitenkin, että tämä näkökulma otetaan nykyään huomioon myös Pohjois-Amerikan markkinoilla. ”Alumiinin käyttö korirakenteena tuo keveyttä ja moottoripuolella turboahdinteknologian kehittyminen lisää tehokkuutta myös hieman pienemmissä moottorien kokoluokissa. Ford F150 onkin osoittautunut yllättävän taloudelliseksi ja järkevällä ajotavalla bensiinimallin käyttö ei tule juurikaan dieselversioita kalliimmaksi”, korostaa Mattila.

Kaikilla mausteilla

F150 on varustelutasoltaan huikea ja jo aikaisemminkin monipuolinen jenkkiavolavaluokka tuntuu ottaneen jälleen askeleen eteenpäin. Automatiikkaa löytyy niin ajomukavuuteen kuin turvallisuuteen ja huomiota on kiinnitetty moniin pikkuseikkoihin, joita ei ehkä itse edes osaisi vaatia. Esimerkkinä toimivat vaikka sähkötoiminen polkimien korkeussäätö sekä sähköisesti esiin tulevat astinlaudat. Nopean tutustumisen perusteella ainoa varuste, jonka voisi vielä tarpeen mukaan lisätä, on Suomen olosuhteissa usein hyödyllinen lavakate.

AutoAreena maahantuonnin asiantuntija

AutoAreena on maamme autopiireissä hyvin tunnettu laadukkaiden USA-ajoneuvojen maahantuojana ja erikoisosaajana. Vuosien mittaan yritys on tuonut maahamme runsaasti uusia yksilöllisiä ajoneuvoja ja painopiste on ollut erityisesti pick-up- ja pakettiauto- sekä kevyiden kuorma-autojen luokissa. ”Alkanut vuosi näyttää hyvin lupaavalta, sillä hyötyajoneuvokauppa lähti mainiosti liikkeelle jo tammikuussa. Jenkkiautokaupassa dollarin kurssin kehitys näyttelee tietenkin isoa roolia, mutta hyvän palvelun, ammattitaidon sekä Fordin myötä entistä kattavamman valikoiman ansiosta olemme hyvin luottavaisia tämän vuoden suhteen”, päättää Mattila.

Lue seuraavaksi