Uutiset

Autot

Ford esitteli täysin uuden Explorer-ladattavan hybridimallin

Täysin uusi Ford Explorer SUV-malli esiteltiin ensimmäistä kertaa Euroopassa Amsterdamissa järjestetyssä Go Further -tapahtumassa. Ford ilmoitti, että Yhdysvaltain kaikkien aikojen myydyimmän SUV:n ladattava hybridiversio tulee myyntiin Euroopassa myöhemmin tänä vuonna.

Täysin uusi Ford Explorer ladattava hybridi (PHEV) on saatavissa kahtena erilaisena huippuvarusteltuna versiona, jotka ovat Ford Performancen innoittama urheilullinen Explorer ST-Line ja ylellinen Explorer Platinum. Niiden kummankin voimanlähteenä on Fordin 3,0-litrainen EcoBoost V6 -bensiinimoottori yhdistettynä sähkömoottoriin ja generaattoriin. Tämä voimalinja tuottaa 450 hv tehoa ja 840 Nm vääntöä sekä mahdollisuuden ajaa pelkällä sähkövoimalla.

Vakiovarusteinen Fordin älykäs neliveto yhdistettynä seitsemään eri ajotilaan ja Fordin 10-vaihteiseen automaattivaihteistoon tarjoaa juuri oikean suorituskyvyn erilaisiin ajotilanteisiin kaupunkiajosta maastoon. Huippumodernit kuljettajaa avustavat teknologiat, kuten aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, liikennemerkkien tunnistus ja kaistanpitoavustin, tarjoavat hienostuneen ja luottamusta herättävän ajokokemuksen.

Poikkeuksellisen tilava, ylellinen ja mukavuuspainotteinen sisustus tarjoaa moderneja ominaisuuksia, kuten keskelle pystyasentoon asennetun 10,1 tuuman kosketusnäytön ja 12,3 tuuman digitaalisen kojetaulun. Perhekäyttöä helpottavat monipuoliset mahdollisuudet kuormaukseen ja istuinten järjestämiseen sekä monet käyttöä helpottavat innovaatiot, kuten yhdellä kädellä helposti järjestettävä kulku kolmannelle penkkiriville.

”Olen innoissani, että ikoninen Ford Explorer tulee Eurooppaan. Täysin uuden Explorerin muotoilu on lyömätön ja sen varustetaso on ilmiömäinen. Autossa on mukavat tilat seitsemälle aikuiselle ja sillä voi helposti hinata 2 500 kg:n perävaunua. Silti sillä voi ajaa 40 km päästötöntä kaupunkiajoa”, sanoo Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe. ”Ensimmäistä kertaa Euroopassa esittelemiemme 10,1 tuuman kosketusnäytön ja peruutusjarruavustimen kaltaiset tekniikat tekevät Explorerin ladattavasta hybridimallista äärimmäisen palkitsevan ja helpon ajokokemuksen.”

Täysin uusi kuudennen sukupolven Ford Explorer esiteltiin asiakkaille Yhdysvalloissa aiemmin tänä vuonna. Vuonna 1991 ensiesitelty Explorer aloitti Yhdysvalloissa SUV-markkinoiden nopean kasvun. SUV-segmentistä on sittemmin tullut menestys kaikkialla maailmassa.

Päästötöntä ajamista

Täysin uusi Explorer ladattava hybridi (PHEV) tarjoaa sähköisen voimansiirron taloudellisuuden, vaivattomuuden ja suorituskyvyn moniin ajotilanteisiin säilyttäen silti perinteisen polttomoottoriauton toimintasäteen. Pelkkää sähkömoottoria käyttäen on mahdollista ajaa 40 km kaupunkiajoa, mikä oikeuttaa verohelpotuksiin joillakin markkina-alueilla.

Fordin 350 hv:n 3,0-litraisen EcoBoost-moottorin tukena on 100 hv:n sähkömoottori. 13,1 kWh:n litiumioniakku ladataan vasemmassa etulokasuojassa pyöränkotelon ja oven välissä olevan latausliitännän kautta. Lisäksi jarrutusenergian talteenottoteknologia lataa akkua jarrutuksessa normaalisti hukkaan menevällä energialla.

Lue seuraavaksi