Uutiset

Autot

Ford aloitti uuden EcoSportin tuotannon Romaniassa

Ford Motor Company on aloittanut pienten SUVien luokkaan kuuluvan Ford EcoSportin tuotannon Romanian Craiovassa sijaitsevalla kokoonpanotehtaalla. Yhtiön tähtäimessä on Euroopan nopeimmin kasvava autosegmentti.

Päätös valmistaa uudet EcoSportit Euroopassa sen sijaan, että niitä olisi tuotu Eurooppaan Fordin Chennain tehtaalta Intiasta, auttaa yhtiötä vastaamaan kasvavaan kuluttajakysyntään.

“EcoSport on jälleen yksi esimerkki siitä, miten Ford kasvattaa liiketoimintaansa vahvuuksiinsa pohjautuen”, kertoo Steven Armstrong (Ford group vice president and president, Europe Middle East and Africa). “EcoSportin ja pienikokoisten SUVien kysynnän kasvaessa nyt on oikea hetki tuoda tuotanto Eurooppaan ja täyttää asiakkaidemme tarpeet.”

Romanian presidentti Klaus Iohannis, pääministeri Mihai Tudose ja joukko muita kansallisia ja paikallisia virkamiehiä oli paikalla lähes 4 000 Fordin työntekijän kanssa, kun ensimmäinen uusi EcoSport rullasi ulos tuotantolinjalta.

Viime vuonna koko alan SUVien myynti kasvoi Euroopassa 27 prosenttia ja joka neljäs rekisteröity henkilöauto oli SUV. Fordin valmistamien SUVien myynti kasvoi Euroopassa viime vuonna 30 prosenttia. Tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana kasvu on ollut 27 prosenttia.

SUV-segmentin kasvu tarkoittaa myös lisää työpaikkoja. Vuoden loppuun mennessä Ford synnyttää 1 700 työpaikkaa Craiovan tehtaalle, jolloin autojen ja moottorien tuotannossa työskentelee yhteensä 3 900 henkeä. Ford on investoinut Romanian tehtaaseen yli miljardi euroa vuodesta 2008 lähtien.

Craiovassa valmistetaan kaikki Euroopan markkinoille tulevat EcoSportit (ei koske Venäjää). Niitä viedään 56 markkinaan neljässä maanosassa, esimerkiksi Isoon-Britanniaan, Uuteen-Kaledoniaan (saari Tyynellämerellä Australian itäpuolella), Turkmenistaniin ja Etelä-Afrikkaan.

Craiovan tehtaalla valmistetaan myös Fordin 1.0 EcoBoost-moottoreita, joka on voittanut Engine of the Year -palkinnon neljästi peräkkäin.

Uusi Ford EcoSport

Uusi Ford EcoSport on monipuolinen ja kyvykäs, siinä on hienostunut sisätilojen ja ulkoinen muotoilu ja paljon uutta teknologiaa, kuten paremman pidon tiellä ja maastossa tarjoava Fordin älykäs neliveto. Moottorina on uusi 1.5 litran EcoBlue-dieselmoottori, joka tuottaa 125 hevosvoiman tehot ja jonka CO2-päästöt on optimoitu.*

Uudelleen muotoillussa matkustamossa on helppokäyttöiset hallintalaitteet ja pehmeät materiaalit, uusi keskikonsoli ja entistä mukavammat istuimet.

EcoSportin saa nyt ensimmäistä kertaa myös urheilullisena ST-Line-mallina.

Lue seuraavaksi