Uutiset

Autot

Fokor menestyksekkäästi kohti 50-vuotisjuhlia -Movalube-rasvausjärjestelmä yhä kysytympi

Forssalainen jakelukorien asiantuntija Fokor Oy perustettiin vuonna 1969, joten tänä vuonna perinteikkäässä päällirakenneyrityksessä on syytä juhlaan puolen vuosisadan merkkipaalun täyttyessä. Alansa teknistä kärkeä edustava yritys työllistää tällä hetkellä noin 70 henkilöä ja tuotannon läpi kulkee vuosittain noin 500 erilaista koriratkaisua. Fokorin asiakaskunta on hyvin asiantuntevaa ja haluaa varmistaa ajoneuvon moitteettoman toiminnan vaikeissakin olosuhteissa. Moni Fokorin asentama takalaitanostin varustetaankin nykyään Movalube-keskusrasvausjärjestelmällä, joka takaa nostimen kestävyyden rankoissakin työtehtävissä.

Fokor Oy on nykyään osa perheomisteista Jyki Group -konsernia, joka toiminnallaan tukee kotimaista laadukasta osaamista päällirakenne- sekä perävaunuteollisuudessa. Fokorin tuotantovalikoima on monipuolinen ja siihen kuuluvat esimerkiksi jakelukorit, kevytkorit, runkoliikenteen kuljetuskorit, lämpösäädellyt thermokorit, konttiratkaisut sekä ATP-luokitellut FNA- ja FRC-korit. Viennin osuus tuotannosta on noin puolet ja tärkeimmät kohdemaat ovat perinteisesti olleet Ruotsi ja Norja.

Hallittu sukupolvenvaihdos

Nina Vepsä otti Fokorin kotimaan myyntipäällikön tehtävät vastaan isältään Seppo Vepsältä. Sukupolvenvaihdos on sujunut mainiosti ja vuosikymmenten tietotaito ja asiakkaiden tuntemus on siirtynyt saumattomasti eteenpäin.

Fokorin vuosijuhlaan yhdistyy mukavasti myös yrityksen kotimaan myynnin hallittu muutos, kun Nina Vepsä ottaa vastaan isänsä Sepon tehtävät. ”Olen ollut aikanaan yrityksessä kesätöissä, joten ala on kyllä jo entuudestaan minulle tuttu. Myös kymmenen vuoden kokemus pakkausalasta soveltuu hyvin taustaksi, pakkausten nyt vain kasvattaessa kokoaan. Sepon 40 vuoden kokemusta ei tietenkään hetkessä siirretä eteenpäin, mutta pitkän siirtymäajan ansiosta asiakaskunnan tuntemaan oppiminen sekä käytäntöjen hallinta on tullut tutuksi perusteellisesti. Fokorin hyvä maine asiakkaiden parissa tietenkin auttaa ja yrityksemme tuotteiden laatu sekä toimitusten nopeus antavat asiakaskäynneille hyvän lähtökohdan”, kertoo Nina Vepsä.

Saumaton yhteistyö autotehtaiden sekä automyyjien kanssa on päällirakennealan yritykselle luonnollisesti hyvin tärkeää. ”Meillä on jo vuosikymmenten kokemus autoalalla toimimisesta ja automyyjillä on tarkka tietämys osaamistasostamme ja vaikkapa yksilöllisen räätälöinnin mahdollisuuksista. Erikoisratkaisujen määrä onkin tasaisessa kasvussa ja näin asiakas saa tarkoin juuri omiin työtehtäviin soveltuvia kokonaisuuksia mukavalla aikataululla ja kustannustehokkaalla hinnoittelulla. Hyvänä esimerkkinä yksilöllisyydestä toimii nostokatto, jonka suosio on tasaisessa kasvussa”, Vepsä jatkaa.

Synergiaa ja yhteistyötä

Fokorin vuosi 2019 näyttää taloudellisesti erittäin lupaavalta ja myös erityistapahtumia on juhlan kunniaksi luvassa. ”Olemme mukana kevään Kuljetus-Logistiikka-messuilla Jyki Groupin yhteisosastolla, mikä toimii hyvänä osoituksena konsernin synergiaeduista. Konserniin on viimeksi liittynyt EL-Kori Oy, mikä tarjoaa meille entistäkin paremmat kokonaispalvelumahdollisuudet. Merkittävää on myös yhteistyö Pajakulman kanssa, mikä tuo osaamista esimerkiksi lava-autojen puolelle ja asiakas saa tuotteensa nopealla aikataululla”, korostaa Vepsä.

Movalube ottanut asemansa

Yhä useampi Fokorin asiakas haluaa takalaitanostimeensa Movaluben keskusrasvausjärjestelmän. Järjestelmä takaa nostinten toimivuuden kaikissa olosuhteissa ja tuo pitkässä juoksussa selvää säästöä jakelutehtävissä.

Fokor on kolmen vuoden asentanut tuotteisiinsa myös Movalube-keskusrasvausjärjestelmiä, joiden suosio on kasvanut nopeasti. ”Movaluben kautta asiakas saa varmistettua kuljetustensa toimintavarmuutta, sillä käytännössä huoltovapaat rasvausjärjestelmät takaavat nostinten toiminnan kaikissa olosuhteissa. Käyttökokemusten myötä viidakkorumpu on toiminut ja yhä useammalle autoilijalle lasketaan Movalube mukaan heti tarjoukseen. Käytännössä on lisäksi havaittu, että yhden Movaluben hankkinut ottaa sen miltei varmuudella myös seuraaviin perälautanostimella varustettuihin autoihinsa. Movalube on myös kohtuullisesti hinnoiteltu ja yksinkertaisen rakenteen ansiosta asennustyön vaatima lisäaika on lyhyt”, kiittelee Vepsä.

Myös Movalube on tyytyväinen toimintaansa Fokorin kanssa. ”Kahden samanlaisen, laatua ja luotettavuutta korostavan arvomaailman omaavan yrityksen välillä yhteistyö toimii avoimesti. Tämä näkyy toimivana keskusteluyhteytenä ja teknisesti sekä tuotannollisesti olemme aina hyvin tietoisia toisen toiminnasta”, kertoo Movaluben Markku Helin.

”Kulunut vuosi on ollut meille menestyksekäs ja erityisen tyytyväisiä olemme Ruotsin toimintojemme vauhtiin pääsyyn. Huoltoverkosto on kunnossa ja paljolti kotimaisten kansainvälisten referenssiyrityksiemme kautta olemme saaneet jo isoja asiakkuuksia myös Ruotsin puolelle. Tämä toiminta on osa suunnitelmallista rauhallisen kasvun toimintastrategiaamme, jossa perustukset ovat kunnossa ennen kasvutoimien aloittamista. Seuraavina vientimaina ovat Norja sekä Tanska ja prosessien kehittämisen ja volyymien kasvattamisen kautta myös hintatasomme tulee säilymään kilpailukkyisenä”, lisää Helin.

Lue seuraavaksi