Uutiset

Autot

Fiat Ducato – suosituin matkailuautoalusta

Fiat Ducato

Vastikään uudistunut Fiat Ducato on saanut vankan aseman matkailuautovalmistajien joukossa, sillä noin 75 prosenttia Euroopassa valmistettavista autoista rakennetaan Ducaton alustalle. Fiat on nyt ensimmäistä kertaa mukana matkailuajoneuvoalan messuilla kertomassa muun muassa merkin tulevaisuudesta Suomessa.

Fiat-maahantuonti Suomessa vaihtuu tehtaan omaan, pohjoismaiseen organisaatioon vuodenvaihteessa. ”Yhteispohjoismaisesta organisaatiosta huolimatta Suomeen rakennetaan oma tehtävään erikoistunut organisaatio”, kertoo Ben Appelqvist Lahdessa. Appelqvistin mukaan neuvottelut niin myynti- kuin huolto-organisaatioiden rakentamiseksi ovat parhaillaan menossa. ”Merkillä tulee olemaan vahva organisaatio myös jatkossa”, vakuuttaa Appelqvist.

Fiat Ducaton vahvuutena matkailuajoneuvomarkkinoilla on päällirakentamisen helppous. Appelqvistin mukaan alustamallin suunnittelussa on tehty ja alati tiivistä yhteistyötä matkailuajoneuvovalmistajien kanssa. Fiat Ducaton vuotuisesta tuotannosta noin 45 prosenttia päätyy matkailuajoneuvoksi, joten ala ja sektori on Fiat-organisaatiolle erittäin merkittävä.

Lue seuraavaksi