Uutiset

Autot

Exideltä uusi autonakkusarja

Exide AGM

Exide Technologies tuo markkinoille uuden käynnistysakkumalliston, jonka tuotteiden suorituskykyä ja varautumisnopeutta on parannettu merkittävästi. Akuilla on myös uusi älykäs muotoilu. Exiden alun perin autoteollisuuden käyttöön kehittämä viimeisin start-stop -akkuteknologia on nyt myös jälkimarkkina-asiakkaiden saatavilla.

Euroopan autokannasta 15 prosentissa käytetään start-stop -järjestelmää. Määrän odotetaan nousevan 50 prosenttiin seuraavien viiden vuoden aikana. Exide toimitti ensimmäiset akut start-stop -järjestelmiin jo vuonna 2004. Yritys on jatkanut kehitystyötä, joten sekä akkujen tehoon että kapasiteettiin on saatu merkittäviä parannuksia. EFB-akun kehitystyön yritys aloitti vuonna 2008.

Exiden uusissa AGM-akuissa on neljä kertaa suurempi syväpurkauksenkestävyys, 20 prosenttia enemmän käynnistystehoa ja vakioakkuja huomattavasti parempi varauksen vastaanottokyky. AGM-akut on valmistettu vahvimmista mahdollisista materiaaleista ja komponenteista. Niissä käytetään uusinta teknologiaa, esimerkiksi edistyksellisiä lyijy- ja tinaseoksia, erittäin imukykyisiä lasikuituerottimia sekä aktiivimateriaaliin lisättyä hiiliapuainetta. Samanlaisia parannuksia on tehty myös Exiden EFB-akkuihin.

Carbon Boost parantaa varauksen vastaanottokykyä

Myös Exiden tavallisissa akuissa on tapahtunut huomattavaa kehitystä. Uusissa Premium High Tech Carbon Boost -akuissa on jopa 50 prosenttia parempi varauksen vastaanottokyky ja 30 prosenttia enemmän käynnistysvoimaa kuin vakioakuissa. Parannukset ovat muun muassa Exiden uuden Carbon Boost -teknologian ansiota.

Kun vakioakku syväpurkautuu, negatiivisessa levyssä syntyy lyijysulfaattikiteitä. Tällöin sähköä johtamattomat kidekerrokset vähentävät johtamiskykyä ja huonontavat akun varauksen vastaanottokykyä. Carbon Boost -teknologiassa johtamiskykyä nostetaan hiiliapuaineiden avulla. Varauksen vastaanottokyky paranee ja akun varaustaso pysyy korkeammalla tasolla. Tämä vähentää riskiä, että auto ei käynnisty akun tyhjennyttyä.

Exiden Start-Stop AGM-akut (Absorbent Glass Matt) sopivat täydellisesti suurille autoille, kaupunkimaastureihin ja pakettiautoihin. Akut ovat ihanteellinen ratkaisu start-stop-autoihin, joissa on lisäksi jarrutusenergian talteenotto ja muita polttoainetta säästäviä toimintoja.

Uusissa EFB-akuissa (Enhanced Flooded Battery) on uusien lyijylejeerinkien ja hiililisäaineiden ansiosta vakioakkuja merkittävästi parempi suoritusteho. EFB-akku sopii erityisen hyvin pieniin ja keskisuuriin autoihin, joissa on start-stop-automatiikka.

Premium Carbon Boost -akut sopivat myös hyvin vaativiin käyttöolosuhteisiin, kuten äärimmäisen lämpimiin tai kylmiin lämpötiloihin, tehoa vaativaan kaupunkiajoon sekä autoihin, joissa on paljon lisälaitteita.

Oikean akun valitseminen entistä helpompaa

Exide on tehnyt akun valinnasta entistä helpompaa. Lukemalla uusien akkumallien etikettiin painetun QR-koodin älypuhelimella pääsee nettisivustolle, jonne on kerätty tekninen tieto, kuten käyttöohjeet, terminologia ja akkuja koskevien ilmaisujen selitykset. Etiketissä on myös lyhyt URL-osoite sen käyttöä suosiville. Etiketti on nähtävissä sivulla www.exide.info/ek700

”Kaiken tarvitsemansa tiedon saa suoraan älypuhelimeen. On helpompaa valita oikea tuote”, sanoo Michael Geiger, Exide Technologies Europen toimintojen myynti- ja markkinointijohtaja. ”Uudet etiketit korostavat tuotteidemme ainutlaatuisia etuja kilpaileviin ratkaisuihin nähden, kuvastavat vahvaa kokemustamme OE-markkinoilla sekä kertovat pyrkimyksestämme käyttää parhaita mahdollisia komponentteja, materiaaleja ja teknologioita.”

Autovalmistajien ja -korjaamojen käytössä on myös Exiden Battery Finder -applikaatio, joka toimii sekä Android- että Apple-ympäristöissä. Syöttämällä applikaatioon auton rekisteritunnuksen tai automallin löytää helposti oikean akun.

”Uusi mallisto on teknologisesti jälkimarkkinoiden edistynein”, sanoo Michael Ostermann, Exide Technologies Europen pääjohtaja. ”Olemme yhdistäneet maailmanluokan tutkimus- ja kehitysosaamisemme kokemukseen, jonka olemme kerryttäneet tekemällä yhteistyötä maailman johtavien autovalmistajien kanssa.”

Lue seuraavaksi