Uutiset

Autot

Eurorent vuokraa joustavasti

Eurorent

Pääkaupunkiseudulla toimivassa autovuokraamo Eurorent Oy:stä löytyy ammattitaitoa jo yli 40 vuoden ajalta. Perheyrityksen ohjaksiin siirtyneen toimitusjohtaja Sirpa Tuokon mukaan asiakaslähtöinen toiminta näkyy niin ajoneuvokalustossa kuin yrityksen tarjoamassa palveluvalikoimassakin.

”Olemme täysin riippumaton ja yksityinen autovuokraamo, joten ajoneuvokantamme koostuu useista eri automerkeistä. Pyrimme täydentämään laivastoamme asiakkaiden toivomilla ja muutoinkin suosituilla autovaihtoehdoilla”, kertoo Tuokko esitellessään laivastoon vastikään hankittuja Nissan NV 400 –umpipakettiautoja.

Sirpa Tuokko

Kotimaisen perheyrityksen ajoneuvokantaan kuuluu yli sata yksikköä, jotka tarjoavat vaihtoehdon lukuisiin henkilö- ja tavaraliikenteen tarpeisiin. Sirpa Tuokon mukaan valikoimaan laajuus onkin yksi yrityksen vahvuuksista.

”Tavara-autovalikoimamme kattaa niin pienet pakettiautot kuin suurikokoiset, umpikorilla varustetut kuorma-autotkin”, muistuttaa Tuokko.

Verrattain pitkään jatkunut taloudellisesti haastava ajanjakso on ulottanut vaikutuksensa myös autovuokraamomaailmaan. Toimialaa jo vuosien ajan seuranneen Tuokon mukaan yritykset suhtautuvat ajoneuvojen hankintaan nyt varauksellisesti, mikä näkyy vuokrakaluston suosion kasvuna.

”Moni yritys päätyy täyttämään autotarpeensa vuokravaihtoehdolla, jonka etuna on riskittömyys ja joustavuus. Sinällään joustavat leasing-sopimukset solmitaan yleensä muutaman vuoden ajaksi, mutta monissa yrityksissä toivotaan muutamien kuukausien jaksoja. Vuokraaminen on silloin erittäin hyvä ratkaisu, jonka edut onkin huomattu useissa ajoneuvokalustoa tarvitsevissa yrityksissä”, kertoo Sirpa Tuokko, jonka mukaan juuri muutaman kuukauden mittaiset vuokrajaksot ovat lisääntyneet suhteessa eniten.

Autovuokraamon on voitava tarjota asiakkailleen myös toimintaa täydentäviä palveluita, joiden kehittämisessä ja tarjoamisessa Tuokko on ollut aktiivinen toimija. Pääkaupunkiseudulla sijaitsevan kolmen kiinteän toimipisteen ohella Eurorent Oy:n vuokra-auto on noudettavissa esimerkiksi lentoasemalta, huoltoasemalta tai vaikka autokorjaamosta.

”Tarvittaessa toimitamme auton asiakkaan toivomaan paikkaan, mistä hänen on helppo lähteä liikkeelle. Esimerkiksi onnettomuuden tai teknisen murheen vuoksi korjaamolle joutuneen auton kuljettajan on helppo jatkaa matkaansa korjaamolla odottavalla autolla”, kertoo Tuokko, jonka mukaan markkinoilla pärjääminen ratkaistaan monesti juuri korkealla palvelutasolla.

”Toki menestyminen edellyttää myös luotettavaa ja nykyaikaista ajoneuvokalustoa, joka on meille itsestäänselvyys”, pohtii Tuokko. Vuokrakäytöstä poistuvaa kalustoa myydään pois loppuvuoden aikana ja uudet autot pyritään ottamaan käyttöön kevään aikana.

Perheyrityksen toiminnassa pitkään mukana ollut Sirpa Tuokko on siirtynyt luotsaamaan perinteikästä, pääkaupunkiseudulla toimivaa autovuokraamo Eurorent Oy:tä. ”Jatkamme myös tulevaisuudessa tällä hyväksi havaitulla perheyrityskonseptilla”, vakuuttaa Tuokko.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi