Uutiset

Autot

Estetiikkaa ja käytännöllisyyttä – Hobby Optima T70 Q

Hobby on jo lähes 50 vuoden ajan näyttänyt tietä matkailuautojen ja -vaunujen harrastajille, eikä uusin Hobby Optiman vuosikerta tee poikkeusta. Monet uudet tekniset yksityiskohdat, innovatiivinen muotoilu sekä toiminnallisuus takaavat saksalaismerkin kilpailukyvyn myös jatkossa. Kävimme tutustumassa uuteen Optima-mallistoon neljällä paikkakunnalla karavaanareita palvelevan Best-Caravanin henkilökunnan ammattitaitoisella opastuksella.

Hobby Optima T70 Q Fiat Ducaton alustalle rakennettu 750 senttimetrin matkailuajoneuvo, joka on rekisteröity 1 + 3 henkilölle. Ulkoisesti ajoneuvo herättää huomion virtaviivaisella muotoilulla ja kestävä lasikuitukatto runsaine ikkunoineen kertoo loppuunviedystä suunnittelusta. Turvallisuusnäkökohtien huomioimisesta toimivat osoituksena esimerkiksi led-äärivalot ja alustan jämeryyttä korostavat upeat aluvanteet. Erittäin tärkeän ensivaikutelman kruunaa tyylikäs värimaailma hopeanharmaalla ohjaamolla.

Kokonaisuus piilee matkustamon yksityiskohdissa

Optima T70 Q -mallissa on vuodepaikat kolmelle ja takaosan saarekevuode on tyylikäs ja riittävän kookas taatakseen kahden hengen miellyttävät yöunet. Halutessaan voi tietenkin valita myös Optiman erillisvuodemallin, jossa on myös mahdollisuus yhdistää vuoteet yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi. Vuoteiden etupuolella sijaitsevat suihkukaappi sekä WC, jonka oven voi nukkumisrauhaa halutessaan kääntää eristämään makuuosasto muusta matkustamosta. Suihku on miellyttävän valoisa ja ala-altaan muotoilu takaa veden tehokkaan poistumisen.

Keittiössä on käytetty modernia suunnittelua ja huomiota on kiinnitetty esimerkiksi pintojen helppoon puhdistettavuuteen sekä säilytystilojen runsaaseen määrään. Kolmeliekkisen jaloteräslieden teho riittää ruoanvalmistukseen suuremmallekin vierasjoukolle ja kaasun tulon tarvittaessa katkaiseva liekinvarmistin lisää turvallisuutta. Kapeaan 140 litran Slim Tower -jääkaappiin mahtuu loogisten hyllyratkaisujen kautta runsaasti materiaalia ja mukana kokonaisuudessa on myös irrotettava pakastelokero. Matkustamon istuimet on muotoiltu ergonomisesti ja pöydän saa vaikkapa ruokailun ajaksi laajennettua helpon mekanismin avulla.

Kaikessa näkyykin Hobbyn pitkä kokemus, jonka ansiosta myös pitkäkestoiset matkat sujuvat rentouttavasti ja ongelmitta. Käyttäjäkokemuksia on selkeästi kuunneltu ja myös pohjoismaiset olosuhteet on otettu tarkoin huomioon esimerkiksi lämmityksen osalta, sillä Truman luotettava järjestelmä jakaa lämpöä tasaisesti ympäri ajoneuvoa. Huoltokohteet sekä vesisäiliöt on asennettu helppopääsyisesti ja ne ovat myös tarkoin suojattuja pakkasen vaikutuksilta. Kaasupullot voi asentaa joko pitkittäin tai vierekkäin ja halutessaan voi hankkia myös näppärän ulosvedettävän pullotelineen, joka helpottaa vaihtoja entisestään.

Kuljettajan viihtyminen tärkeää

Kuljettajan olosuhteet ovat Hobby Optimassa erinomaisella tasolla ja esimerkiksi kuljettajan istuin on tehty pitkiä päivätaipaleita silmällä pitäen. Ducaton moottorit ovat tunnettuja hyvästä väännöstä ja monelle kuljettajalle soveltuu parhaiten 148 hevosvoiman versio, jolla ei taatusti jää tien tukkeeksi. Ohjaamo on taattua Hobbyn laatua ja esimerkiksi kattoikkunan saa myös avattavana mallina. Varustelumahdollisuudet ovat hyvin yksilölliset ja esimerkkinä toimii Waecon peruutuskamera, joka oli tutustumassamme autossa asennettu ohjauspyörän vasemmalle puolelle hyvin loogiseen paikkaan.

Taloudellisesti järkevä ratkaisu

Hobbyn matkailuautot ja -vaunut on vuosien mittaan tunnettu hyvästä hinta-laatusuhteestaan, eikä Optimakaan tee poikkeusta. Erittäin kattavasti varustellun Optima T70 Q:n Fiatin 148 hevosvoiman moottorilla saa omakseen alle 70 000 euron. Tällä hetkellä Hobby-matkailuautot ovat Suomessa myynnillisesti markkinoiden keskikastissa, mutta esimerkiksi Optiman laadukkuus tarjoaa merkille oivan mahdollisuuden nousta lähemmäs maamme kärkisijoja.

Lue seuraavaksi