Uutiset

Autot

Esteettömyyttä Lehdolta

Matalalattiainen Volkswagen Caddy markkinoille

Vantaalainen Verhoilu ja Sisustus Lehto Oy on jo vuodesta 1988 valmistanut laadukkaita verhoilu- ja sisustusratkaisuja suomalaisille autoilijoille. Innovatiivinen yritys on koko historiansa ajan tuottanut uusia ratkaisuja alalle ja nyt Lehto toi näytille uuden esteettömän Volkswagen Caddy -matalalattia-taksiversion.

Idea matalalattia-Caddysta oli muhinut Lehdolla jo jonkin aikaa esteettömien ajoneuvojen kasvattaessa suosiotaan. Verhoomo Lehdon Hannu Karivesi kertoo, että he selvittelivät tarkoin muutossarjojen laajuuksia sekä hintoja Keski-Euroopassa. Hollannista löytyi tunnetusti laadukas ja luotettava valmistaja, jonka kanssa päästiin toimituksista sopimukseen nopeasti. Pääkaupunkiseutulainen tuttu taksiautoilija oli valmiina tarttumaan Lehdon tarjoukseen ja sopimus matalalattia-Caddyn hankinnasta syntyi nopeasti. Caddyn alusta saapui loppuvuodesta Lehdolle ja ensimmäinen esteetön Caddy luovutettiin asiakkaalle jo ennen vuoden vaihdetta. Karivesi kertoo, että sarjan ensimmäisen kappaleen kanssa aikaa meni parisen viikkoa, mutta jatkossa Caddy valmistuu jo rutiinilla. Uutuusmalli on herättänyt ansaittua huomiota ja Karivesi kertoo useiden esteettömien matalalattia-autojen saapuvan tuotantoon heti alkuvuodesta.

Monipuolisuutta taksiautoiluun

Hannu Karivesi kertoo Caddyn ja muiden sen kokoluokan autojen monikäyttöisyyden kiinnostavan taksiautoilijoita runsaasti. Näppärien mekanismien avulla ajoneuvo mukautuu nopeasti sekä palvelukuljetuksiin että perinteiseen tolppa-ajoon. Hankintahinnaltaan kokoluokan autot ovat myös huomattavasti Crafter/Sprinter-kokoluokan autoja edullisempia ja niiden 1 + 6 henkilön kuljetusmahdollisuuden ansiosta ne soveltuvat useisiin kuljetustarpeisiin. Esteetön Caddy onkin erittäin kustannustehokas ajoneuvo ja varustelu maksaa itsensä todella nopeasti takaisin.

Helppokäyttöinen mekanismi

Lehdon käyttämä muutossarja edustaa eurooppalaista laatutyötä ja se on läpikäynyt vaativimmat turvallisuustestit. Itse rampin sekä takaistuinten mekanismit ovat todella kevyitä sekä helppokäyttöisiä ja niiden avulla kuljettaja pystyy muuttamaan ajoneuvon käyttötarkoituksen minuuteissa. Rampin mekanismi on myös hyvin selkeä ja yksinkertainen, mikä takaa toimivuuden esimerkiksi pakkasolosuhteissa.  Itse lattia jää täysin tasaiseksi ja jämerät kiinnityssarjat takaavat turvallisen matkustusmukavuuden. Lehdon asiantuntemuksesta ja yksityisseikkoihin huomioon kiinnittämisestä kertovat esimerkiksi erinomaiset valaistukset sekä rampin leveys, mikä mahdollistaa myös erikoisleveiden pyörätuolien kuljetuksen. Muutossarjaan kuuluu myös uusi polttoainesäiliö, jonka ansiosta ajoneuvon maavara jää ennalleen eikä huonokuntoisillakaan teillä tule ikäviä yllätyksiä vastaan. Järjestelmällisyydestä kertoo myös Caddyn mukana toimitettava muutossarjan huolto-ohjelma, jonka ohjeiden mukaan toimien mekanismit toimivat luotettavasti koko ajoneuvon elinkaaren ajan.

Lehdolta uutuuksia luvassa

Verhoilu ja Sisustus Lehdolla ei ole totuttu tyytymään vallitsevaan tilanteeseen, vaan yrityksen katse on vahvasti tulevaisuudessa. Lähiaikoina valmistuu esimerkiksi Toyota Proacen matalalattiaversio. Hannu Karivesi kertoo, että myös muuta uutta on vuoden aikaan lupa odotella ja hän on hyvin tyytyväinen alkuvuodesta mainiosti täyttyneeseen bussien tilauskantaan. Sen verran yleismaailmallinen taloudellinen varovaisuus näkyy myös taksipuolella, että osalle asiakkaista riittää hyvinkin perusvarusteltu ajoneuvo. Karivesi on kuitenkin huomannut, että tilausvaiheessa nälkä usein kasvaa syödessä ja lisävarustelun määrä saattaa muuttua kesken varusteluprojektin hyvin radikaalisti.

Lue seuraavaksi