Uutiset

Autot

Ensimmäinen Lectica Custom Jämsänkoskelle

Ensimmäinen Lectica Custom Jämsänkoskelle

Taksi Ahonen Oy luottaa Fordin laatuun

Markku Ahonen on kokenut taksipuolen ammattilainen, joka on toiminut alalla vuodesta 1996 lähtien ja oman yrityksen hän perusti vuonna 2005. Ahosen vaativat ja monipuoliset ajot edellyttävät huippuluokan kalustoa ja kesäkuun alussa töihin ilmoittautui uusi Ford Transit Custom, joka Hakalan Verhoomon asiantuntemuksella rakennettiin edistykselliseksi Lectica Custom -tilataksiksi.

Markku Ahosen ja hänen tänä vuonna taksin rattiin tarttuneen poikansa Anssin työkuvaan kuuluu tavallisten kuljetusten lisäksi runsaasti potilaskyydityksiä, minkä johdosta sekä kuljettajille että käytettävälle kalustolle asetetaan kovat vaatimukset. Markku Ahonen onkin jo vuosia suosinut Fordin hyötyajoneuvoja ja niinpä oli luonnollista, että yrityksen uusimmaksi työjuhdaksi valikoitui Ford Transit Custom, jonka Ahoselle myi Käyttöauto Jyväskylän asiantunteva hyötyajoneuvomyyjä Lauri Muhonen. Fordin uutuusmalli herätti Ahosen kiinnostuksen jo sen esittelyvaiheessa ja varsinkin Customin voima- ja vääntölukemat sekä polttoainetaloudellisuus miellyttivät kovasti. Nämä ominaisuudet yhdistettynä kohtuulliseen hintalappuun tekivät hankintapäätöksestä suhteellisen helpon.

Lectica sen olla pitää

Ahosilla on jo aikaisemmin ollut ajossaan Hakalan Verhoomon valmistama Lectica-ajoneuvo ja hyvien kokemusten ansiosta oli selvää mihin uusi Custom lähetetään rakennettavaksi. Suomen ensimmäinen Lectica Custom on varustettu 1 + 8 -paikkaiseksi tai kymmenelle koululaiselle. Istuimista kolme on sivulle kääntyviä, mikä antaa monipuolisuutta vaihteleviin kuljetustapahtumiin. Custom on myös rakennettu esteettömäksi, sillä Ahosilla on runsaasti paarikuljetuksia hoidettavinaan. Lectica Custom on varusteltu sähköisellä liukuovella sekä esiin kääntyvällä astinlaudalla, mikä on saanut asiakkailta runsaasti kiitosta. Lisäksi Ahonen halusi matkustamoon avattavan kattoluukun, joka antaa valoisuutta ja auttaa tarvittaessa tuuletuksessa.

Kolme viikkoa, 5 000 kilometriä

Juhannusta edeltävänä torstaina Lectica Custom pyrähti Jämsänkoskelta Tampereelle valoraudan ja lisävalojen asennusta varten. Ahoset halusivat varusteet tuomaan lisäturvallisuutta syksyn ja talven pimeimpiä kelejä varten. Customiin oli kuluneen kolmen viikon aikana tullut mittariin lähes 5 000 kilometriä, joten käyttökokemusta ajoneuvosta oli jo runsaasti. ”Sekä Ford että Lectica ovat näiden viikkojen aikana todistaneet onnistuneensa työssään. Auto on näppärä ja sillä pärjää niin maaseudun pikkuteillä kuin moottoritienopeuksissa. Asiakkailta on tullut kiitosta Lectican istuimista sekä yleisestä tyylikkyydestä ja kaiken kaikkiaan kyseessä on ollut erinomaisen toimiva kokonaispaketti”, kiittelee Markku Ahonen.

Ahosilla on tarkoitus pitää Customia noin kahden ja puolen vuoden ajan, jonka jälkeen on uudistamisen vuoro. Custom on jo ollut monipuolisissa ajotehtävissä, sillä Jukolan Viesti työllisti kesäkuun alkupuolella ja lisätyötä tietävät Jämsän vilkkaan kesän muut tapahtumat, kuten Himoksen Juhannusjuhlat, Iskelmä-Festivaali sekä elokuun Neste Oil Rally. ”Nämä kaikki tapahtumat lisättyinä normiajoihin pitävät meidät kalustomme kiireisinä, mutta Fordin ja Lectican toimivan yhteistyön ansiosta edessä on varmasti runsaasti huolettomia ja miellyttäviä ajokilometrejä”, päättää Ahonen.

www.lectica.com

www.taksiahonen.com

Lue seuraavaksi