Uutiset

Autot

EL-Kori Oy:ltä eristysratkaisut

 

Pakettiautojen eristysratkaisut tehdään merkkikohtaisesti, tällöin jokaiseen autoon saadaan mahdollisimman paljon hyötykuormaa ja paras mahdollinen eristys. Materiaaleina käytetään sisäpinnoissa kiiltävää, hygieenistä lujitemuovilevyä, polyuretaanieristettä, seinissä huopalujitteella varustettua lujitemuovilevyä, jolla on myös lisäeristysominaisuutta. Lattiat laminoidaan siten, että rakenteet tulevat vesitiiviiksi ja varmistetaan eristysratkaisun laatu vuosien käytön jälkeenkin.

Pakettiautot varustetaan EL-Kori Oy:llä asiakkaan toivomalla kylmäkoneella esim. Thermo King, Carrier tai Lumikko. Kylmäkone mitoitetaan käyttötarpeen mukaan, mikä on haluttu kuljetuslämpötila jäähdytys/lämmitys ja tarvitaanko sähkökäyttöä varastoinnin aikana. Kylmäkonetta ja autoa valittaessa on huomioitava myös, että autoon voidaan asentaa suoravetoinen kylmälaite ilman, että auton omasta ilmastoinnista joudutaan luopumaan. Pakettiauton kuormatila voidaan varustaa väliseinillä, erilaisilla kuormansidontalaitteilla kuten sidontakiskot ja lattialenkit. Erilaiset kynnysrakenteet on mahdollisia, samoin pesua varten vedenpoistoreiät.

Kaupunkialueilla tarvitaan pientä kylmäkuljetuskalustoa, jolla päästään ahtaisiinkin paikkoihin. Paul Rehn Ky:lle valmistetun jakeluauton kokonaiskorkeus on alle 3.200 mm ja sisäkorkeus 2.000 mm, näillä mitoilla jakelu onnistuu jo haasteellisimmissakin paikoissa. Kokonaiskorkeuden vuoksi kylmäkoneelle on tehty ns. hylly eli kylmäkone on upotettu korin etuosaan. Kylmäkoneena on tehokas Frigoblock FK 13 2:lla höyrystimellä, kuormakori on jaettu kahteen eri lämpötilaan väliseinien avulla. Takalaitanostimena on ruotsalainen RICC 2000 kg nostin.

EL-Kori Oy:llä onnistuu haasteellisempienkin rakenteiden ja kylmäkoneiden mitoitus, mitä tarvitaan erityisesti ns. tunneliautoja suunniteltaessa.

 

 

Lue seuraavaksi