Uutiset

Autot

EL Kori Oy tarjoaa kylmänviileää innovaatiota

EL Kori Oy osaa monilämpokorit

Vääksyläisen EL-Kori Oy:n päätuotteita ovat lämpösäädellyt kuljetuskorit, joiden valmistaminen alkoi jo vuonna 1964. EL-Koria voikin siten kutsua monilämpötilakorien asiantuntijaksi.

Kuljetusala on jatkuvien muutosten alla ja siksi myös kuljetuskorien täytyy vastata uudistuviin vaatimuksiin ja yksilöllisiin tarpeisiin. EL-Korilla haasteet on aina otettu vastaan innolla ja yritys onkin tunnettu innovatiivisista ratkaisuistaan.

”Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen ja parhaimmat tuoteinnovaatiomme olemmekin luoneet joko asiakkaidemme innottamana tai yhteistyössä heidän kanssaan”, kertoo EL-Kori Oy:n toimitusjohtaja Marjut Nordström.

Leipomokuljetuksiin kehitetyt kylmätilat

Leipomokuljetuksiin kehitetyt kylmätilat ovat yksi vääksyläisyrityksen viimeisimmistä aluevaltauksista. ”Myös leipomokuljetuksissa on katkeamattoman kylmäketjun vaativia tuotteita, kuten esimerkiksi karjalanpiirakat. Tästä syystä olemme kehittäneet myös pienempiin jakelukoreihin tarkoitettuja kylmätiloja”, kertoo perinteikästä perheyritystä edustava Nordström.

Leipomokuljetuksiin rakennetut kylmätilat jäähdytetään pienellä sähkökäyttöisellä kylmäkoneella, joka ottaa virtansa auton akulta. Tämä ei aseta erityisiä vaatimuksia alustalle, ja siksi kylmätila on helppo rakentaa myös jälkiasennuksena.

Kylmätila rakennetaan moduulien avulla joko korin etu- tai takaosaan. Tilantarve on yleisimmin 4-6 laatikkoriviä ja käynti kylmätilaan tapahtuu kynnyksettömän käyntioven kautta. Seinämoduulit on kiinnitetty toisiinsa alumiiniprofiililla, mutta tarvittaessa kylmätilan saa myös purettua.

EL-Korin toimitusjohtaja Marjut Nordström toimii aktiivisesti mukana kuljetusalan eri järjestöissä. Yksi tämän hetken kiinnostavimpia projekteja on hänen mukaansa Teknologiateollisuuden Perävaunut ja päällirakentajat toimialaryhmän perustama Kylmäketju.fi -verkkoportaali. Portaali tarjoaa kattavasti tietoa lämpösäädeltyjen elintarvikekuljetusten eri osa-alueista ja sivusto on tarkoitettu niin alan ammattilaisille, opiskelijoille kuin aiheesta muuten vain kiinnostuneille.

Kylmäketju.fi

”Portaalin ajatus lähti konkreettisesta tarpeesta luoda keskitetty tietolähde kuljetusalalle. Ala kehittyy jatkuvasti ja on tärkeää, että ajan tasalla oleva tieto on helposti saatavilla”, kertoo Nordström sivuston lähtökohdista. Mukana Kylmäketju.fi-sivuston kehittämisessä on nyt myös Yleisen Teollisuusliiton ATP-neuvottelukunta sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

”Tavoitteenamme on, että sivusto eläisi ja uudistuisi jatkuvasti ja erityisesti käyttäjien ehdoilla. Oppilaitosyhteistyötä tullaan myös jatkossa kehittämään uuden tutkitun tiedon ja alan opinnäytetöiden muodossa”, maalaa Nordström tulevaisuutta.

Lue seuraavaksi