Uutiset

Autot

Easy Campers – Irralliset matkailukorit nyt Suomen markkinoille

Kaj Grönholm on espoolainen innokas erämies, joka vuonna 2016 tutustui Ruotsissa vapaa-ajan messuilla ruotsalaisen S Karosserin valmistamiin laadukkaisiin matkailukoreihin.

 

Irrallinen matkailukori ja pick up- auto -yhdistelmä tarjosikin todella järkevän ja taloudellisesti hyvinkin kohtuullisen ratkaisun karavaanarille, joka haluaa päästä perille myös vaikeapääsyisiin kohteisiin keleistä riippumatta. Grönholm ryhtyi selvittelemään Suomen lakipykälien mielenkiintoisia yksityiskohtia ja nyt kesällä voimaan tulevan tieliikennelain muutoksen myötä irralliskorit saadaan myös Suomen maanteille lailliseen käyttöön. Grönholmin Easy Campers Finland tuokin nyt koko mielenkiintoisen malliston maamme laajan asiakaskunnan saataville.

Tavallisella matkailuautolla tai matkailuvaunun kanssa retkeiltäessä täytyy useimmiten pitää mielessä ajoneuvojen tuomat realiteetit. Edes nelivetoisella alustalla ei kovin mielellään suuntaa pois isoimmilta maanteiltä, sillä kallista ajoneuvoa ei halua rikkoa yllätyksellisissä olosuhteissa. Tästä syystä esimerkiksi erämiehillä monet kaikista mielenkiintoisimmista kohteista jäävät saavuttamatta tai vaativat ainakin kulkutavan muuttamisen. Easy Campers tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan, sillä nelivetoavolavan ja matkailukorin yhdistelmällä perille mennään tyylikkään vaivattomasti.

Laaja mallisto kaikkiin alustoihin

Ruotsin erämaa-alueella Dorotean kunnassa sijaitseva S Karosseri on valmistanut matkailukoreja ja -vaunuja jo 35 vuoden ajan ja tällä hetkellä vuotuinen tuotanto on toista sataa koria vuodessa. ”Yritys on vahvassa kasvussa ja vientiin menee noin 70 prosenttia tuotannosta ja nyt mukaan tuleva Suomi tulee edelleen lisäämään viennin määrää. Mallisto on sekä kokoluokiltaan että varustelutasoiltaan monipuolinen, ja tarjolla on niin lyhyitä kuin pitkiä malleja sekä WC:llä ja suihkulla varustettuja malleja. Myöskään alustan malli ei ole ongelma, sillä kori saadaan asennettua kaikkiin maassamme myynnissä olevien pick up -mallien kaksi- ja viisipaikkaisiin versioihin. Ainoa rajoitus on kantavuus, jota olisi hyvä olla vähintään noin 700 kiloa. Pitkäaikaisen Ruotsissa hankitun kokemuksen kautta korit soveltuvat täydellisesti pohjoisiin olosuhteisiin ja esimerkiksi lämmitysratkaisut ovat alan huippuluokkaa”, korostaa Kaj Grönholm.

Nopea kiinnitys ja irrotus

Pick up -auto on suurimmalle osalle niiden omistajista erittäin monikäyttöinen ajoneuvo, joka suoriutuu sekä työ- että vapaa-ajan kuljetuksista. Irrotettavan korin avulla tämä ominaisuus säilyy ja ajoneuvon käyttöaste nousee entisestään. ”Korin irrotus ja kiinnitys on erittäin helppoa ja turvallista. Jämerät tolpat pitävät korin irrotettuna vakaasti paikallaan ja kiinnitys onnistuu liinojen avulla turvallisesti, eikä kori liiku kovassakaan menossa. Pienen harjoittelun jälkeen korin irrotus tai kiinnitys sujuu puolessa tunnissa ilman turhaa rehkimistä”, Grönholm lisää.

Monipuoliset varustelutasotKaj Grönholm ihastui matkailukorien tarjoamiin mahdollisuuksiin, ja kesäkuusta lähtien ominaisuudet ovat kaikkien suomalaisten autoilijoiden nautittavissa.

Karavaaniluokan tyyliin Easy Campers -matkailukorit ovat saatavilla useissa eri kokoluokissa ja varustelutasoissa. Korien sisäpituudet vaihtelevat 280 ja 432 senttimetrin välillä ulkoleveyden ollessa enimmillään 225 senttimetriä. Sisäkorkeus on hieman alle kaksi metriä, mikä on sopiva ratkaisu kompaktiin kokoluokkaan. Painoa koreilla on 500 ja 750 kilon välillä, joten suurimmassa osassa avolavoja kantavuus ei muodosta ongelmaa.

Vuoteiden mitat ovat riittävät kahdelle henkilölle ja täysimittainen varavuode sijaitsee kaikissa malleissa pöytäryhmän paikalla. Runsas ikkunapinta-ala tuo valoisuutta sisätiloihin ja valaisimien määrä tuo mukavuutta oleskeluun. Kaikissa malleissa on 12 voltin sähköjärjestelmä, mutta myös 230 voltin järjestelmä valmiiksi asennettuna ulkoista syöttöä hyödyntämään. Aurinkopaneelit ovat jatkossa vakiona kaikissa malleissa. Liedet ovat kaksipolttimisia ja jääkaapit edustavat Dometicin laatua. Lämmittimet ovat Trumaticin tai Alden, ja osassa malleista on myös vesikiertoinen lattialämmitys. Riippuen korista tarjolla on myös WC, suihku sekä lämminvesivaraaja ja lisävarusteissa on tarjolla esimerkiksi tupla-akut, ulkosuihku, pyöräteline, markiisi sekä peruutuskamera.

Runsaasti käyttömahdollisuuksia

Easy Campers -matkailukori avaa autoilijalle uuden maailman karavaanarielämään. Varsinkin kyvykkään nelivetoisen avolavan päälle asennettuna pääsee perille paikkoihin, joihin matkailuajoneuvolla ei ennen ollut asiaa. Työkäytössä Easy Campers toimii erinomaisena taukotupana sekä yöpymispaikkana ja koska mukaan saa halutessaan vielä perävaununkin, ei työskentely tai lomailu varusteiden loppumiseen pääty.

Hinnoiltaan Easy Campers -matkailukorit lähtevät noin 20 000 eurosta ja kovan kysynnän vuoksi kannattaa toimia nopeasti, jos haluaa päästä nauttimaan matkailukorin tuomista mahdollisuuksista jo ensi kesänä.

Toimitusaika on tällä hetkellä noin neljä kuukautta.

Lue seuraavaksi