Uutiset

Autot

DS 3 Crossback SUV

Premium-luokan kompaktin tyyli-ikonin Suomi-hinnat julkaistu

Tyyliltään veistoksellinen ja mittasuhteiltaan erinomaisesti suunniteltu premium-luokan kompakti SUV, DS 3 Crossback, tarjoaa kuljettajalle kokoluokassaan ainutlaatuisia teknisiä ratkaisuja, kuten sen DS MATRIX LED VISION -ajovalot, automaattisesti esiin tulevat ovenkahvat sekä täysin digitalisoidun ohjaamon. Se on avantgardistinen uutuus ennennäkemättömällä määrällä turvavarusteita ja ajonhallintajärjestelmiä sekä mieltä hivelevää mukavuutta ja loistavaa akustiikkaa. DS 3 Crossback on suunnattu niille, jotka arvostavat hienostunutta tyyliä, high-techiä, ajomukavuutta sekä dynaamisuutta.

DS 3 Crossbackin veistoksellinen muotoilu mukana lukien muun muassa sen DS Wings -etusäleikön, pisaran muotoiset LED-valot ja DS MATRIX LED VISION –valojärjestelmän kuvastaa nykyaikaisuutta ja kieliii suorituskyvystä.

Tämän kompaktin premium-luokan SUV :n jokaiseen ulkoiseen yksityiskohtaan on kiinnitetty erityistä huomiota :

 • ikkunatiivisteet on piilotettu näkymättömiin
 • tyylikkäät oviin integroidut ovenkahvat tulevat automaattisesti esiin kuljettajan lähestyessä autoa
 • katto on puhdaslinjainen ja ilman näkyvää antennia
 • katon väri on personoitavissa eri väriseksi kuin auton kori
 • muotoilua terävöittää kyljistä nousevat « hain evät »
 • kromatut pakoputket

Ulkoasulta DS 3 Crossback on muunneltavissa lukuisin vaihtoehdoin : 8 eri vannevaihtoehtoa, 9 korinväriä sekä kolme erilaista katon väriä. Matkustamon personoinnin lähtökohtana on viisi eri DS-inspiraatiota: DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE Line, DS RIVOLI sekä DS OPERA. Näistä jokainen on imenyt inspiraationsa Pariisin tunnetuista ikoneista ja luo auton sisätilaan oman tunnelmansa värien sekä materiaalien harmonialla.

DS 3 Crossbackin sisätilojen muotoilussa huomion kiinnittää tyylikäs ja huippuunsa viimeistelty keskikonsoli, jonka viimeiseen asti huolitelluista yksityiskohdista esimerkkinä toimii ainutlaatuinen, timanttikuviona toistuva DS-logo.

Mukavuutta kaikille aisteille

DS 3 Crossback tarjoaa juuri sitä premium-tason ajomukavuutta, mitä asiakkaat autoltaan odottavat. Mukavuus alkaa istuimista : niin kuljettajan kuin etumatkustajan istuimet ovat mukavuudeltaan huipputasoiset ja sähkösäätöiset. DS 3 Crossbackin uuden perusrakenteen erinomainen värinäneristys varmistaa ensiluokkaisen ajomukavuuden. Sisätilojen akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota oven materiaaleista lasipintojen vahvistuksiin.

Audiojärjestelmä on kehitetty yhteistyössä ranskalaisen FOCALin kanssa. Korkeatasoinen ELECTRA® HiFi -järjestelmä rakentuu DS 3 Crossbackissa 12 kovaäänisestä sekä 515 W vahvistimesta. Kovaääniset on sijoitettu optimaalisesti eri puolille autoa.

DS 3 Crossbackiin on ensimmäisenä automallina tarjolla viimeisimmän sukupolven PureTech 155 -bensiinimoottori yhdistettynä ajonautinnon viimeistelevään 8-portaiseen EAT8-vaihteistoon. Muita bensiinimoottorivaihtoehtoja ovat PureTech 100 sekä 130.

DS 3 Crossback E-Tense, suorituskykyinen täyssähköversio tulee markkinoille vuoden 2019 lopussa. Täyssähköauton toimintamatka on 320 km (WLTP, vastaten 450 km toimintamatkaa NEDC-mittaustavalla). Akkujen 80% lataus onnistuu 30 minuutissa pikalatauksessa. Akusto on sijoitettu huomaamattomasti lattian alle ilman, että auton sisä- tai säilytystiloista joudutaan luopumaan tilasta.

Uusia teknologioita

DS 3 Crossback on varustettu uuden sukupolven älykkäillä DS MATRIX LED VISION -ajovaloilla. Tämän teknologian ansiosta kuljettajan ei maantiellä ajaessaan tarvitse huolehtia valojen säädöistä tai niiden häikäisevyydestä. Kyse ei ole pelkästään näyttävyydestä, vaan turvallisuuden- ja ajomukavuuden tasosta, jollaista ei ole ennen nähty tämän kokoluokan autoissa.

DS DRIVE ASSIST avulla DS 3 Crossback mukautuu vallitseviin liikenneolosuhteisiin seuraten automaattisesti kuljettajan valitsemaa ajolinjaa ja säätäen nopeuden ja turvavälin oikeaksi edellä ajavaan autoon verrattuna.

DS PARK PILOT havainnoi vapaan pysäköintitilan ja pysäköi auton ilman, että kuljettaja koskee polkimiin tai ohjauspyörään.

Korkeatasoista turvallisuutta

Turvallisuus on yksi nykyauton perusominaisuuksista. DS 3 Crossbackin turvavarustustaso ylittää reippaasti Euro NCAP -törmäystestin viiden tähden vaatimukset. DS 3 Crossback on suunniteltu myös rakenteeltaan suojaavaksi, ja muun muassa ovet ovat vahvistetut ja auto varustettu kahdeksalla turvatyynyllä. Aktiivista turvallisuutta parantavat lukuisat ajoavustinjärjestelmät. Active Safety Brake -hätäjarrutus havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät myös pimeän aikaan – ainoana kokoluokassaan.

Teknologinen, 100% digitaalinen ohjaamo

DS 3 Crossback on sisätiloiltaan moderni, mukavuutta korostava ja yksityiskohdilta tarkkaan harkittu. Sen digitaalimittaristo on personoitavissa ja kosketusnäytön grafiikka on täysin uusi.

Kuljettajalla on mahdollisuus valita digitaalisen mittariston näyttöruudulle ajoon liittyvää tietoa neljän eri vakiovaihtoehdon väliltä tai personoida mieleisensä näkymän.

Läpinäkyvän, värejä toistavan heijastusnäytön avulla kuljettajan katseen korkeudelle välittyy ajon kannalta tärkeää tietoa, kuten nopeus, vakionopeudensäätimen ja nopeudenrajoittimen tiedot, auton tunnistamat liikennemerkkitiedot, ajoavustinjärjestelmät sekä navigointi.

10,3″ kokoiselle – segmenttinsä suurimmalle – HD-kosketusnäytölle voi heijastaa älypuhelimen sovellukset. Kosketusnäyttö on sijoitettu kojelaudan yläosaan, jotta tiedot olisivat helposti näkyvillä.

DS 3 Crossbackin mitat

 • Pituus 4118 mm
 • Leveys 1791 mm
 • Korkeus 1534 mm
 • Akseliväli 2558 mm
 • Tavaratila 352 L

DS 3 Crossback hinnat 11.4.2019

DS 3 Crossback tulee Suomessa myyntiin kesäkuun alussa ja malliston hinnat on julkaistu. Verolliset kokonaishinnat alkaen 25 336 € (DS 3 Crossback Chic PureTech 100).

Lue seuraavaksi