Uutiset

Autot

Dometic WAECO Low Emission -tekniikka busseille

Patentoitu Dometic WAECO Low Emission -tekniikka säilyttää melkein 100 % kylmäaineesta ilmastointilaitehuollon aikana ja suojelee ympäristöä. Huoltoliikkeiden omistajat voivat minimoida ilmastojalanjälkensä ja hyötyä huomattavista kustannus- ja kylmäainesäästöistä. Ainutlaatuinen tekniikka, joka on alan tärkeiden toimijoiden hyväksymä, on nyt saatavilla myös bussien ja junien huoltoon.

Dometic WAECO Low Emission -ilmastoinnin huoltolaiteyksiköt ovat nykyään aiempaa tärkeämpiä kuljetusalalla. Monet kuljetusyritykset ovat tietoisia alan raskaista ympäristövaikutuksista, ja kestävä kehitys on pääosissa niiden liikestrategiassa.

Dometicin WAECO tekniikka voi auttaa huoltoliikkeiden omistajia rajoittamaan ilmastovaikutustaan säilyttämällä melkein 100 % kylmäaineesta ilmastointilaitehuollon aikana ja poistamalla riskin kasvihuonekaasujen pääsystä ilmakehään.

Kylmäaine on nykyään myös kallisarvoinen resurssi johtuen Euroopan unionin F-kaasuasetuksesta, ja kylmäaineen säilyttäminen tuo yrityksille merkittäviä kustannussäästöjä.

Dometic WAECO Low Emission -ilmastointilaitteiden huoltoyksiköt ovat nyt saatavilla bussien ja junien huoltoon, ja ne ovat saaneet hyväksynnän alan tärkeiltä toimijoilta, kuten EvoBus, OMNIplus ja Valeo sekä Deutsche Bahn.

Dometic esittelee tämän palkitun tekniikan 18.–23. lokakuuta 2019 Busworld Europe 2019 -tapahtumassa Brysselissä.

Miten se toimii?

Ilmastointihuollon aikana kylmäaineen häviämistä tapahtuu lähinnä tyhjiöpumpun kautta ja kun kylmäainetta pakotetaan ulos kompressoriöljyn kanssa. WAECO ASC Low Emission -huoltolaitteet keräävät ulos virtaavan kylmäaineen ilma- ja painetiiviiseen öljysäiliöön, jotta se voidaan palauttaa kylmäainesäiliöön. Tämän ainutlaatuisen patentoidun tekniikan ansiosta kylmäaineen hävikkiprosentti on miltei nolla.

ASC 3500G

WAECO ASC 3500G Low Emission -huoltolaiteyksikkö, jossa on integroitu tehokas tyhjiöpumppu, soveltuu erittäin tehokkaaseen ilmastointihuoltoon suurille ajoneuvoille, kuten busseille ja junille, sekä helikoptereille. Tällaisissa käyttökohteissa WAECO Low Emission -tekniikka tarjoaa huomattavia säästöjä, sillä talteenotetun kylmäaineen määrä huoltoa kohden on paljon suurempi kuin vakiolaitteilla.

Uusi lämmityspanta kylmäaineen kerääjälle

Yksi keskeisistä tekijöistä bussien ja junien huollossa on asiakkaille kalliiden huoltokatkosten välttäminen. Uusi WAECOn lämmityspanta ilmastointilaitteille voi lyhentää bussien ja junien ilmastointilaitteiden huoltoaikaa jopa 80 %.

Perinteisiä menetelmiä käytettäessä suurten ilmastointilaitejärjestelmien huoltamiseen menee useita tunteja. Huoltoteknikoiden on yleensä odotettava, kunnes jäätynyt kerääjä lämmitetään takaisin ympäristön lämpötilaan, jotta he voivat poistaa kaiken kylmäaineen järjestelmästä.
Erikoisrakenteinen lämmityspanta asennetaan kylmänesteen kerääjän alimpaan kohtaan estämään jäätyminen. Lämmityspanta aktivoidaan samaan aikaan ilmastoinnin huoltolaitteen kompressorin kanssa, joten lämmitysprosessi käynnistyy heti kylmäaineen talteenoton alussa säästäen näin arvokasta aikaa.

LUE MYÖS Remeo Oy panostaa ajotapaseurantaan

Lue seuraavaksi