Uutiset

Autot

Dometic ja Waeco, kaksi vahvaa pelaajaa – nyt samassa joukkueessa

 

Yhdistymisen toinen osapuoli Dometic Group on ruotsalainen konserni, jonka juuret johtavat Electroluxiin. Dometic on jo kauan ollut johtava kansainvälinen erikoistuotteiden toimittaja matkailuvaunuihin, matkailuautoihin, veneisiin ja moottoriajoneuvoihin. Vuosien aikana yritys on tullut tunnetuksi parhaiten monikäyttöisistä absorptiojääkaapeista, mutta tuotevalikoimaan kuuluu myös ilmastointi- ja keittiölaitteita liikkuvaan käyttöön, markiiseja, ovia, ikkunoita, kattoluukkuja, valaisimia ja useita muita tuotteita, jotka tuovat mukavuutta vapaa-ajan viettoon myös kodin ulkopuolella. Lisäksi Dometic valmistaa ja markkinoi erikoiskylmälaitteita mm. hotellihuoneisiin, viinin säilytykseen sekä laboratorio- ja sairaalakäyttöön. Waeco sitä vastoin on perheyritys, jonka toiminta alkoi Emsdettenin pikkukaupungista Pohjois-Saksassa, ja joka on sittemmin kasvanut nopeasti pienestä kahden miehen yrityksestä maailmanlaajuiseksi yli 1500 henkilöä työllistäväksi konserniksi. Waeco tunnetaan ehkä parhaiten kompressorijääkaappien toimittajana, mutta laaja tuotevalikoima sisältää myös lämmityslaitteita, akkulatureita, jännitteenmuuntimia, peruutuskamerajärjestelmiä, korjaamolaitteita ja komponentteja ajoneuvoilmastointien huoltoon ja korjaukseen sekä muita lisävarusteita ajoneuvoihin ja veneisiin. Vuonna 2006 Waeco saavutti parhaan tuloksensa yli 30 vuoden toimintansa aikana ja maaliskuussa 2007 siitä tuli osa Dometic Groupia.

 

 

Kylmäkuljetukset kaikkiin tarpeisiin

Dometic Finland Oy pyrkii myymään aina oikeanlaisen laitteen asiakkaan tarpeiden mukaan. Tällöin asiakkaan saama laite on tarkoituksenmukainen ja mahdolliset varaosa tai takuuasiat luonnistuvat helposti. Riippumatta siitä kuljetetaanko kalaa, hedelmiä ja vihanneksia, meijerituotteita, leikkeleitä tai muita tuoretavaroita, joiden on pysyttävä kylminä matkan ajan, auto suunnitellaan räätälintyönä ja toimitetaan valmiina eristeineen, sisustuksineen ja varustettuna kylmäkoneikolla, joka täyttää EU:n elintarvikekuljetuksia koskevat vaatimukset. Yhteistyö eri automaahantuojien kanssa, mahdollistaa asiakkaille kokonaispaketin hankinnan auton ostamisen yhteydessä. Avaimet käteen-paketti pitää sisällään asianmukaiset eristykset, sekä halutunlaisen kylmäkoneen. Laitteisto on asennettavissa kaikkiin ajoneuvomerkkeihin, mutta tuotepäällikkö Arto Anttilan mukaan useimmiten järjestelmä asennetaan kevyehköön eurooppalaiseen pakettiautoon. Useimmiten kylmälaitesarjan asennukseen tulee 5-18 kuution kuormatilalla varusteltu pakettiauto. Pienten, parin kuution kuormatilalla varustettujen autojen muutostyöt lisääntyvät kuitenkin jatkuvasti, vaikkakin niiden eristystyö on suhteellisesti ottaen hankintahintaan nähden kallista, kertoo Anttila.

 

Asentamisen helppous ja joustavuus

Mikäli asiakas valitsee italialaisen Diavia-kylmälaitteen, tehtaalta tulee valmis asennussarja, joka mahdollistaa nopean asennuksen. Autotehtaan valmistamaan koriin asennetaan autoverhoomoissa eristys sekä täysin sileät, geelipintaiset seinät jotka helpottavat puhtaanapitoa. Kaikki järjestelmän vaatimat putkitukset asennetaan sisäverhouksen sisään, joten kuormatilassa ei ole kolhuille alttiita tavaroita. Kylmäkoneikko tehokkaine tuulettimineen asennetaan kuormatilan sisäpuolelle, jolloin kattoon ei tarvitse tehdä reikiä.

Lattiamateriaalina ja lokasuojien päällä käytetään turkkilevypintaista alumiinilevyä, joka on materiaalina kestävä ja luistamaton.

Torimyyjät ovat myös löytäneet kylmäautot ja he arvostavat autojen sähkökäyttömahdollisuutta. Arto Anttila kertookin että autoissa on sekä akku- että sähkövirran käyttömahdollisuus.

Vaikkakin Dometic Finlandin keskusvarasto ja toimisto sijaitsee Vantaalla Mestarintiellä, toimii yritys kuitenkin koko Suomessa. Kylmäjärjestelmiä asentavat alan ammattiliikkeet joiden kautta luonnistuvat mukavasti myös mahdolliset takuuasiat ja varaosahankinnat.

 

Kylmävarusteltu ajoneuvo ilman ”selkäreppua” pähkinänkuoressa

DiaviaFrigon kompakti, mutta tehokas höyrystin asennetaan sisälle lastiruumaan katon alle

DiaviaFrigo lisää kylmävarustellun ajoneuvosi turvallisuutta.

Sisäasennuksen hyödyt:

Kun höyrystin on asennettu sisään, se ei vaikuta ajoneuvon ulkonäköön eikä aerodynamiikkaan.

Vapaakorkeus ei ole niin rajoitettu.

Turvallisuus kasvaa, kun ajoneuvon painopiste on alempana.

Ajoneuvon ulkopinta ei vaurioidu eikä tarvita lisäruostesuojausta, koska kattorakenteisiin ei kajota.

Nopea asennus käytännöllisillä varusteilla
DiaviaFrigo koostuu kolmesta perusosasta: höyrystimestä, automaattisesta lämpötilansäätöyksiköstä sekä merkkikohtaisesta kompressorin ja lauhduttimen asennussarjasta. Laitteeseen on saatavilla lisäyksikköinä kiinteä jäähdytin ja sähköinen huurteenpoisto. Kolmen perusosan asennustyöhön kuluu aikaa vain noin 8-12 tuntia. Ajoneuvo on sitten heti valmis ensimmäiseen jäähdytettyjen tuotteiden kuljetukseensa

Suuriin ja pieniin ajoneuvoihin

DiaviaFrigo tarjoaa höyrystimiä erikokoisina yhteensopivilla automaattisilla lämpötilansäätöyksiköillä varustettuina:

DiaviaFrigo 2000 kylmätilavuudelle 1- 5 m³

DiaviaFrigo 3000 kylmätilavuudelle 5-14 m³ yleisin Suomessa asennettava malli

DiaviaFrigo 4000 kylmätilavuudelle 5-18 m³

Lue seuraavaksi