Uutiset

Autot

Dethleffsissä on taikaa

Magic Edition ihastuttaa suomalaisia karavaanareita

Matkailuautojen edelläkävijä Dethleffsiltä on vuosien mittaan totuttu odottamaan uusia, rohkeita ratkaisuja eikä tulevakaan vuosi tuota pettymystä. Aikanaan erikoismallina esille tuotu Magic Edition vastaanottaa tulevan vuoden merkittävästi kevyempänä ja valikoimassa on runsaasti erilaisia pohjaratkaisuja ja varustetasoja.Etelä-Saksassa sijaitseva Isnyn idyllinen pikkukaupunki on Dethleffs-matkailuautojen syntysija, josta on jo vuosikymmenten ajan lähtenyt maailmalle laadukkaita tuotteita karavaanareille ympäri maailman. Isnyn suunnittelu- ja tuotantolaitokset tarjoavat työpaikan 800 henkilölle ja matkailuautoja linjoilta valmistuu komeat 8 200 kappaletta vuodessa.  Kävimme kesällä tutustumassa Dethleffsin valikoimaan heidän kotimaisemissaan Alppien tuntumassa.

Dominik Suter

Dethleffsin toimitusjohtaja, sveitsiläinen Dominik Suter esitti lehdistötilaisuudessa näkemyksiään Dethleffsin tulevaisuudesta ja alasta yleensä ottaen. ”Viimeisen kymmenen vuoden aikana Dethleffs on laajentunut markkinajohtajaksi, minkä saavutuksen arvostan todella korkealle. Nyt tavoitteena on kirkastaa edelleen Dethleffs-merkkiä ja optimoida koko toimintaa esimerkiksi myyntiverkoston kehittämisen kautta”, kertoi Suter.  ”Tärkeimpänä seikkana on tietenkin huomioida asiakkaan tyytyväisyys, mikä tapahtuu varmistamalla käyttäjien viihtyminen tuotteissamme”, jatkoi Suter. Koko alaa koskevana haasteena hän näki karavaanitoiminnan tietyn epämuodikkuuden, mikä näkyy nuoremman polven asenteissa matkailuajoneuvoharrastukseen. ”Meidän täytyy pystyä tekemään karavaanitoiminnasta suositumpaa ja saada sille lisää arvostusta myös nuorempien sukupolvien parissa. Alan täytyy olla hohdokkaampaa ja niin sanotusti in”, jatkoi Suter.

Tyylikäs ja taloudellinen Magic Edition

Isnyssä oli mahdollisuus tutustua Dethleffsin uusimpaan ylpeydenaiheeseen eli näyttävään Magic Edition -matkailuautomallistoon.  Uutuusmallisto saapuu markkinoille kolmella puoli-integroidulla ja integroidulla pohjaratkaisulla ja varustelutason voi valita Black- tai White-versioista. Muotoiluun on panostettu sekä ulkoisesti että sisäisesti ja esimerkiksi etupuskuri yksittäin integroiduilla valoilla sekä uusi tuulenohjain herättävät varmasti ansaittua huomiota. Takapuskuri on rakennettu useista eri osista, minkä ansiosta sen korjaaminen mahdollisten kolarien jälkeen on helppoa ja edullista. Myös kulmalistat ovat entistä leveämmät, mikä antaa ulkonäköön sulavuutta ja virtaviivaisuutta.

Sisätiloissa huomio kiinnittyy uuteen Noce Padano -kalustesävyyn, joka korostaa kalusteiden linjoja erityisesti keittiötiloissa. Verhoilussa on valittavissa White-version beige-harmaa Fortessa tai Black-version aito Zamora-nahkaverhoilu. Matkailuautoissa ei tunnetusti koskaan ole liikaa tilaa ja niinpä Magic Editionissa sitä on hankittu nerokkaalla kääntöseinällä, jolla erotetaan pesutilat muusta asunto-osasta.    Nostovuoteen leveys on lisätty 150 senttiin ja samalla sen rakennetta on kevennetty alumiinin avulla. Painonsäästö on muutenkin huomattavaa, sillä puoli-integroiduissa painon alennus on noin 70 kiloa ja integroiduissa jopa 140 kiloa.

Varustepaketeilla monipuolisuutta

Magic Editionin I- Ja T-mallin voi valita edullisemmalla White- tai huippuluokan Black-varustelutasoilla. Molempiin paketteihin kuuluvat esimerkiksi Fiat-alustapaketti, 130 hevosvoiman moottori, kattava turvallisuuspaketti sekä 190 litran jääkaappi-pakastinyhdistelmä. Lisävarusteena on saatavana esimerkiksi Alde-lämmityksen yhteyteen nestekiertoinen lattialämmitys, ulospuhaltava liesituuletin sekä digitaalinen Truma-ohjauspaneeli.

Isnyssä oli esillä myös Dethleffsin malliston suurinta kokoluokkaa, jota edustaa kuvan Premium Liner I 9910 L. Jättiläisen kokonaispituus on 899 senttiä ja voiman antaa Ivecon kolmilitrainen JTD-moottori.

Lue seuraavaksi